Siinähän se

Eilinen, juhannusaatto, meni melkolailla kokonaan anoppilassa, kun miehen autosta lakkas toimimasta takaluukun lukko. Tai se ei auennut. Merkillistä oli, että sitä lukkoa hallinnoi oma pikkuruinen moottorinsa! Olin kyllä epäillyt jotain, kun sieltä välillä kuului outo suraus kun sen avas, mutta joo. Ei sitä ollu tarkoitettu edes avattavaksi, mutta äijät sen avas ja korjas ja löi nippusiteillä kotelon takaisin kiinni. Meni kuusi tuntia mokomassa hommassa! No eipä mittään, me anopin kans parannettiin maailmaa ja anoppi vähän paikkamaalas kattoa ja mie assisteerasin.

Tänäaamuna oli hieno, vähän kylmä ja tuulinen mutta aurinkoinen ilma, ja lähdin oikein rivakalle kävelylenkille. Menin sellasta reittiä, mitä ei normaalisti oikein viitsi kulkea, kun siellä ei ole pientareita ja autot menee kahdeksaakymppiä mutkatiellä. Ja rekkojakin kulkee. Juhannuspäivänä ei kulkenu rekkoja, mutta ihan muutama auto kyllä meni. Siedettävä määrä. Käki kukkui vielä.

Sitten kaveri kävi, kävin sen kanssa lenkillä. Ja kahviteltiin ja parannettiin myös maailmaa. Sitten mies halus lähteä Hämeenlinnaa kuvaamaan - en vaan hoksannu mittailla auringon suuntaa, kun se ilmotti mistä haluaa linnan kuvata ja pyysi että etsisin lähimaastosta parkkipaikan ja osoitteen, mihin laittaa navigaattorin ohjaamaan. Huono oli se. Valon suunta nimittäin. Suoraa linnan yläpuolelta paistoi siinä kohtaa. Varikonniemi oli paikka. Hieno paikka!
Paljon oli raunioita siellä, ja tällainen niinipuukujakin. Ja vanha sähkötolppa keskellä metsää. Olis ollu kiva tietää, mitä siellä on ollu joskus - kotona luin, että höyrysaha, mutta tarkemmin. Niinku vaikka tässä:


                                                 
Kurjenjalka kukki, samoin vehka. 
Kaikenlaisia "eksoottisia" kasveja siellä oli, ja linnut lauloi kuin vallankin sademetsässä.

Se linnakin siellä oli paikallaan.
Ja variksenpoika.
Triffidien kapina.
Viihtyisä parveke (tuo kalustettu ja kukitettu) keskellä kaupunkierämaata. Katon harjalla oli varis, jolla oli menny ääni. Se koitti raakkua kovasti, mutta siltä kuului vaan jonkinlainen napsahdus. Raukka.
Tällä variksella oli jotain nokan koputtamista tuon pupun kans. Ihmeen kesyjä, eivät karanneet kun mies kuvaili auton ikkunasta. Toinen varis hädin tuskin auton edestä siirtyi, ja kuulutti paheksuntansa raakkumalla. Sitten tuo varis meni muualle, pupu jäi mutusteleen ruohoa. Annapa olla, kun pyörätietä lähestyi koira, niin pupu maastoutui littanaksi:
"Emmää oo täällä, tää on vaan kivi!"
Ja täydestä meni :)

Kommentit

 1. Ihania kuvia. Aika huikeet nuo rappuset!
  Voi raakkuparkaa, jos on äänensä menettänyt. Olikos se Kvilla- niminen yskänlääke, jossa variksella (?) oli kaulaliinakaulassa siinä etiketissä. Taitaa siis olla olemassa ihan oikea Kvilla- varis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan, olis tarvinnu vissiin Kvillaa tuo varis :)

   Poista
 2. Hieno linna ympäristöineen! Sinullahan on ollut tapahtumarikas juhannus :)
  Täällä on vain satanu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aattona ei juuri tapahtunut... ja nyt on sitten ruppi kipiä ku samalle päivälle sattu kaikki toiminta.

   Poista
 3. Kauniita kuvia olet saanut, vaikka sanotkin että valon suunta ei ollut oikea. Hienot rappuset1 Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle kännykkäräpsyjen harrastelijalle nyt ei oo paljon valon suunnalla väliä, ja tuosta toisesta paikasta linnakaan ei ollu ihan suoraan vastavalossa.
   Ja kiitos samoin!

   Poista
 4. Voi miten hienot rappuset, haluaisin ne puutarhaani jonnekin nurkkaan: raput, jotka ei johda minnekään. Ovi mulla jo onkin.

  Hämeen linna on tuttu. Sieltä vuokrataan luentosaleja ja olen pitänyt siellä varmaan parikymmentä luentoa silloisille asiakkaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä mielellä on mahtanu rappusten kulkijat aikanaan kulkea... jonkinlainen lastauslaituri siinä tuntuis olleen yläpäässä.

   Mie oon varmaan kerran elämässäni käyny Hämeen linnassa. Joskus nuorena.

   Poista
  2. Linna on museoviraston ja sitä remontoidaan koko ajan. Kiinnostavia museoita siellä on avoinna, kannattaa käydä joskus. Niihin tilanvuokriin sisältyi aina linnakierros, joissa selitettiin linnan historia ja vankila-ajat ym. Minusta se on kiinnostava paikka. Tuli heti mieleen, että pitääkin ajella sinne joku kesäinen päivä.

   Poista
 5. Meillä kävitte sitten kylässä :-) Tai ainakin samassa kaupungissa.
  Varikonniemi on omalla tavallaan eksoottinen paikka - vastakohtia löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ajattelin siellä kävellessä, että sieki oot varmaan siellä joskus kulkenu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia