Toivossa on hyvä elää, sano lapamato

Jokohan sitä vettä nyt tulis? Viimeksi kun luvattiin, tuli pelkkä ropsaus, mutta silloin ei ollukaan minimissään yhdeksänkymmenen prosentin todennäköisyyttä. Laitoin astioita pihalle keräämään vettä, ei oikein ole sellasta sadevedenkeruujärjestelmää, millä sais harvat sateet talteen, on vain huvimajan pieneltä katonneljännekseltä keräävä ränni. Hyvin on riittänyt ainakin pari edellistä kesää, mutta nyt vois olla ehkä enempikin tarpeen.

Ensimmäinen pikkuruinen orvokki on auennut!
On ehkä parin sentin luokkaa kukan koko. 

Nuoriso kävi eilen Korkeasaaressa, ja kun olivat illalla palaamassa meille, tuli pojalle ilmoitus että sillä on joku käyntiaika tänäaamuna eikä voikaan tulla meille yöksi. Tyttö tuli yksin, mutta sit ilmeisesti aika oliki saatu peruttua (? illalla ysin aikaan?) ja se saikin tulla, tuli sitten joskus kymmenen jälkeen, käveli seisakkeelta meille. Ilmeisesti. Sekavaa touhua kyllä niillä siellä, mutta semmosta se varmaan on kun on monta hoitajaa asioita pyörittämässä. Ja kaikki on vaan töissä siellä. 

Nukuin taas eilen pitkät päikkärit, kun ulkona oli liian kuuma tehdä mitään. Kokeilin kyllä hieman kitkeä kukkineita koiranputkia ja niitä riivatun nokkosia. Jopa koiria läähätytti olla pihalla, ja ne oli muutenkin raukean oloisia. Tänäaamuna oltiin kävelyllä jo ennen seittemää, oli vilpoisaa ja sääsketöntä. Paarma kyllä puri. Ei ollu enää niin kovasti linnut äänessä, kohta ne hiljenee... listasin pitkästä aikaa kaikki kuulemani linnut, kyllä niitä vielä tuli 13 lajia. (Mustarastas, punakylkirastas, keltasirkku, talitiainen, pensaskerttu, punarinta, peippo, sepelkyyhky, käpytikka, metsäkirvinen, tervapääsky, pajulintu ja tietysti naakka.) Välillä kyllä unohdin tarkkailla, voi olla että joku on jäänyt merkkaamatta. 

Nyt vaan sadetta ja ukkosta ootteleen, ja sitruunahapolla pesukonetta peseen. Jotenkin vain eppäilen, tokko tulee noin paljoa sadetta...

Kommentit

 1. Odotellaan sadetta, juu. Täällä pitäisi alkaa rankkasade kymmeneltä ja sateen pitäisi (ennusteen mukaan) jatkua koko iltapäivä. Uskon vasta kun näen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki uskoin vasta kun näin :) Rauhallisesti ainakin alkaa...

   Poista
 2. Ja täällä, rankasti. Harvoin olen sadetta näin toivonut. Puutkin näyttävät raikkaan vihreiltä.

  Sähän oot taitava tunnistamaan lintujen ääniä. Tunnistan vain harakan, variksen ja sepelkyyhkyn. Ja taivaanvuohen plus tintin. Siinä ne on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan käenkin? :)
   Jotenkin tuntuu, että tunnin sisällä sateen alkamisesta oli pellotkin vihreemmät... ja tosiaan vävykokelas sanoi, ettei ole tainnut ikinä olla noin kovassa rankkasateessa. Kun kävi hakemassa kamppeensa saunakamarista ja sanoin, että ota sateenvarjo, niin eihän se kumminkaan ottanu...

   Poista
 3. Minun puolesta joutas saepilivet teille, eilen oli ukkoskuuroja ja tännään vain kuuroja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita tulemaan, ei olis usiammankaan päivän sae pahitteeksi! Eipä olis muutama kuukausi sitten uskonu näin puhelevansa, kyllästytti niin se jatkuva sade... meiläki piti olla ukkosta, oikeen kolmelle tunnille oli merkattu salama iltapäivälle, mutta eppäilen että mennee etelän puolelta ne vähätki, mitä kartalla näkyy.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia