Kyllä se tästä

Just pääsin sanomasta, että mikäs mulla joutilaalla on nukkuessa millon vaan, niin tänään tuli töitä viikonlopuksi. Olispa ees lappuhaalarit! Siellä voi nimittäin olla kuuma. Toisaalta myös paarmoja. Mutta onneksi myös suihku. Tuli eilen mieleen, että ilmojen haltija kostaa viimekesäisen valituksen. Tai unohti viime vuonna laittaa kesän, ja laittaa nyt kaks kesää kerralla.
Tuoksuvattu
Eilenillalla makkarin tuuletin sanoi sopimuksensa irti. Kyllä se pyöri, mutta kitisi kovasti ja kuumeni, eikä voitelu auttanut. Nehän tuppaa kuolemaan nuo tuulettimet aina jossain vaiheessa, tarttis olla sähkömies saadakseen ne uudelleen kuntoon. No, nythän ei ole kaupoissakaan tuulettimia enää, kuulemma. Onneksi tuli viime kesänä ostettua alesta pari pikkutuuletinta, toinen on ollukin käytössä tyttöjen huoneessa mutta nyt piti ottaa se toinen meille käyttöön. Mahtuu sopivasti avoimen tuuletusikkunan välikköön - vaikkei silleen ihoa viilennä kuin iso tuuletin, tuo raikasta ulkoilmaa joka nyt vielä on onneksi öisin ihan inhimillisen lämpöistä.

 Aamulenkillä läksin vaihteeksi sellasta polkua, jota en oo vuosiin kulkenu, en sen jälkeen kun hakkuut mellasti siellä. Olikin ihan hienoa, se kulki sellasella kapoisella harjunkannaksella, ja näytti loppuvan tyhjään:
Jyrkkä pudotus siellä oli, selvittiin hengissä vaikka hiekka alkoikin jossain vaiheessa ikävästi luisua jalan alla. Ja tavattiin paluumatkalla vanha herra Bokseri :)

Eilenaamullahan mie heräsin jo kolmelta, ja lähdin lenkille ennen viittä. Silti tuli yksi koira vastaan ja näin kauempaa kaksi. Työssäkäyvät varmaan harrastaa enempikin tuota aamuvarhaislenkitystä. Sitten vedin unta palloon neljä tuntia... oli tosi huonosti nukuttu yö takana.

Tänäiltana olis kyllä se kuunpimennyskin. Olin suunnitellu meneväni kattomaan, mutta jos pitää aamulla olla skarppina menossa töihin niin en tiedä kannattaako...

Kommentit

 1. Me kateltiin eilen upeaa täysikuuta ja tänään täytyy sitten varmaan sitä pimennystä väijyä.

  Kuuma on kyllä varmaan töissä - koita jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on kuuma siellä hikisten lehmien seassa! Ja sitten kuivituspurun pöly liimaantuu naamaan ja menee hengitysteihin suojaimesta huolimatta. Mutta niinku ihmettelevälle miehellekin sanoin - jonkun siellä täytyy huhkia että saadaan kauppaan maitoa.

   Poista
 2. Mietin kanssa, että pitääköhän laittaa puhelin oikein hälyttämään, että muistaisi kuunpimennyksen. Eteläsuomessa se näkyisiparemmin kuin omalla leveysasteellani. Pitäisi siksikin katsoa, kun Joku ennusti, että kuunpimennyksen myötä tulee maailmanloppu. Se uskoo ken näkee. Uskon, että sulle tulee kuuma mutta ota nyt sitten juotavaa mukaan. Ei silkkaa vettä vaan suolojakin tarvitaan. Yksi setä sanoi selviävänsä sillä, että on sillipurkki mukana ja paljon vettä. Hyvä idea oikeastaan, tulee sillistä jano, joten tulee juoduksikin. Monet käyvät aniaikaisin aamusta lenkillä. Ymmärrän sua noissa yövalvomisissa, ei ole hääviä. Oikein mukavaa oloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :)
   Eipä tarttis mennä töihin, jos loppuis maailma tänään. Moneskohan maailmanloppu se jo minunki elinaikana olis, en oo pysyny laskuissa...

   Poista
 3. Nostan hattua (uimalakkia) sulle kun menet tekemään rankkaa työtä. Mutta tosiaan, maitoa tarvitaan ja lehmät tarvii hoitoa.

  Kävin aamulla viiden jälkeen järvessä ja vasta paluumatkalla puoliseisemän maissa oli koiranulkoiluttajia täällä liikkeellä. Järvi oli tyyni,vain kukat ja minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiton tabletti: ...kuikat ja minä...

   Poista
  2. No nyt en olis lukenu oikein ilman korjausta, kun alkuperäinenkin oli ihan järkeenkäyvä. Aattelin että siellä lumpeenkukkien seassa meet :) Se lomatoimistosta soitellu täti oli niin onnellinen siitä, ku lupauduin...

   Poista
 4. Nukkumaan minäkin olen mennyt aamulenkkien ja aamupalan jälkeen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vetasin tänään hyvät päikkärit puolilta päivin, vaikken herännykään ku seiskan maissa vasta. Yritin ensin ulkona, mutta rekat ja moottoripyörät häiritti ja lämminkin oli, ja sit ku kirkonkellot alkoi pauhata niin luovutin ja menin sisään.

   Poista
 5. Me kuuluimme aikoinaan noihin aamuviiden koiranulkoiluttajiin. JOhtui siitä, että silloin oli kaikkein vähiten porukkaa liikenteessä. Meillä oli laumanvartijakoira, joka näki asiakseen vartioida meitä ja se ei suvainnut ketään, joka käveli meitä liian lähelle. Se on kaupunkioloissa vähän hankalaa välttää, vaikka keskikaupungilla emme asuneetkaan. Näinpä meillä oli sitten ne kaikkein omituisimmat ulkoiluajat.

  Kuumaa varmasti navetassa on, mutta eipä niitä lehmiä voi hoidottakaan jättää. Siinä on taas asia, jota hyvin moni ei tule ajatelleeksi. Sinne on mentävä oli juhla tai juhannus, satoi tai paistoi, huvitti tai ei...

  Täälläkin on edelleen kuuma, mutta tänään on sentäs ollut vähä pilvisempää, mikä tietysti kostautuu kosteuden kanssa. Mutta on voinut sentään päiväsaikaan avata rolloja (meillä ei ole verhoja, eikä kaihtimia vaan sellaiset hmm.. no rollot ikkunoiden edessä) ja päästää valoa sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollo on hyvin kuvaava sana :)
   Täälläkin on tänään näkyny muhkeita pilviä, mutta sadetta niistä ei tule.

   Lomittajilla ei ilmeisesti ole kesälomalomittajia tarpeeksi, ja kun niidenkin on lomailtava niin lomituksen järjestäjillä on hankaluuksia järjestää työvoimaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella