Sipulat

Siinä ne on. Jonkun sipulat aamulenkillä kuvattuna. Hauskoja sojoja, lienevätkö oikein ilmasipuloja.

Heräsin ennen seittemää, söin vaan nopeesti leivän ja särkylääkkeen ja hörpin vettä, sitten lenkille. Ennenku tulee taas tukalaa. Silti oli jo kuuma auringossa! Kyllä koirillekin vesi kelpas matkalla. Asfaltti ei sentään ollu niin kuumaa, etteikö siinä olis voinu koira kävellä. Kurjet huuteli jossain, ja koirille oli paljon hajuja tienvarressa. Luultavasti joku vielä aikaisempi koiralenkkeilijä mennyt. Ja villieläimiä. Ja toinen koira teki historiaa nuuhkimalla ystävällismielisesti naapurin vanhaa bokseriherraa, ja heiluttamalla sille häntäänsä. Toinen olikin mulla kainalossa tapaamishetkellä, koska se luultavasti olis syöksyny suoraa bokserin kimppuun. Joka painaa kymmenkertaisesti sen, mitä nää koirat... mutta sen johdosta toinenkin on sitten suhtautunut torjuvasti, ja nyt hoksas että täähän on ihan hyvä tyyppi.

Ei jaksa lukea uutisiakaan, kun siellä on vaan siitä kahen maan johtajan kokouksesta. Tympii niin. Miksi ihmeessä ne on pitäny tuoda tänne kokoustamaan?

Yritin pyykätä, mutta ei oo tarpeeksi koko koneelliseen ja vajaata en viitti laittaa pyöriin. Nyt olis hyvä kuivattaa pyykkiä. Tosin kyllä se ilmankosteus jonkinlainen on, kun iho tuntui ulkoillessa nihkeeltä.

Kukkia Reposaaressa
Oon juonu niin paljon, että välillä tuntuu, kuin maha olis täysi vesileili. Hitusen pahan olon puolellekin välillä lipsahtanut, mutta vähät siitä jos sillä saa pidettyä päänsäryn poissa! Aamulla en uskonu, että koko särky johtuu vedenpuutteesta, siksi lääke. Se tuntuu olevan tietynlaista, päälaella painavaa särkyä se vedenpuutesärky. Välillä kivennäisvettäkin koneeseen.

Olin niin iloinen tässä joku päivä sitten, kun kuopuksen puheista olin ymmärtävinäni, että se odottaa innolla kouluunmenoa. Niin hyvä, että järjestyi se oma huone asuntolasta, onneksi on se erityisoppilasstatus, toimelias kuraattori joka tietää oikeat vaikutuskanavat ja ymmärtäväisiä ihmisiä asioista päättämässä. Ei tarvi minun toistaiseksi murehtia siitä.

Nyt meen takas nukkuun, mitä sitä muutakaan kun mittari näyttää 37 astetta - tosin auringossa. Varjon puolella 25. Huh.

Kommentit

 1. Kyllä valui hiki kun koiraa kanssa sielläpäin ulkoilutin, jotakin aamuysiä oli. Ihmettelin matkalla täyspitkää tukkirekkaa, joka suitsait käänsi pienellä tiellä melkein polunmutkassa ympäri. Taitoa on!
  Nestettä oon koittanut kanssa litkiä, mutta tuntuu että tulee läpi samantien, päänahasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mie taas suunnittelin pientä säikäytysoperaatiota sorarekoille, jotka ajaa tästä niin reipasta ylinopeutta risteyksen läpi, että ihmettelen ku ei oo sattunu vielä mitään... liekö siellä tukkirekka eksyny, ku piti ympäri kääntää? Mutta oikeesti oon kyllä aikanaan työpaikan pihallakin ihaillut sitä taitoa, mikä jollain kokeneilla kuskeilla on käskeä isoa täysperävaunurekkaa menemään sentilleen oikeaan kohtaan...

   Nyt tuli onneksi vähän pilviä ja tuulikin vienosti puhaltelee, ei oo ihan niin tukalaa.

   Poista
  2. Kyllä se otti tien vierestä pari tukkikasaa kyytiinkin. Eiköhän sitten viitsinyt perälle asti ajaa kääntämään (tosin en mä tiedä pääseekö sielläkään, en oo sinne koskaan kävellyt kun näyttää että päättyy taloon?)

   Poista
 2. Kyllä tää lämpö väsyttääkin, joten ei ihme, että välitorkkuja otat ;-)

  Hauskat sipulat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taas niin makiasti nukutti koirien vieressä, ettei yöllä koskaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Harvoin on samat lämpötilat teillä siellä ja Espanjassa :) ainakaan tämmöset. Korkein lämpö lähimmällä havaintoasemalla tässä näkyy olleen 30,9. Sisällä on hyvä.

   Poista
 4. Samoihin aikoihin ajoittuivat minunkin aamutouhuni. Selvästi olisi voinut lähteä liikkeelle jo paljon aikaisemminkin. Vaikka aamuysiltä lämpömittari kertoi vain 23 asteen lämmöstä, aurinkoisessa paikassa porotus tuntui kuumana ja tukalana jo silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että aurinko on kuumempi kuin normaalisti. Ja tuulikin on kuumaa.

   Poista
 5. Ootko muistanut sen suolan, kun juot vettä?
  Nyt pitää muistaa; mikä käy mulle ei tietenkään käy muille, MUTTA itse oon huomannut, että jos juon paljon ihan pelkkää vettä, niin mulle tulee paha olo. Siksikin laitan sitä suolaa ja sitruunmehua veteen; pelkkä sitruunamehukin voi olla ihan ok, kunhan vedessä on jotain makua, mutta se suola on tärkeetä.
  Ei-maksettu mainos: Silloin kun olin sen viikon reissussa, mulla oli mukana Lidlin Vihreää Saskia -juomaa; siinä on natriumia ja se oli hyvä juoma kun oli kuumat kelit. Ei tullut huono olo, mutta maistui kuitenkin ihan vaan vedelle. Eikä ollut kallista - periaatteesta en osta vettä pulloissa, mutta reissut on eri asia.
  Tänään ostin kaupasta Poweradea (joku sitrus -maku, ihan hyvä), siinä oli natriumia ja muita suoloja, se teki ihan hyvää tuossa helteessä, kun oltiin tien päällä.
  Tarkoitus ei oo siis neuvoa sormi ojossa, vaan antaa vinkkejä - kun itse kärsii samoista ongelmista :)

  Kesä ja lämpö on kivaa - mutta kun näin puoli 11 illalla on vielä +27, niin alkaa uupua :( Tällainen kivikerrostalo kun lämpenee, niin tää ei ihan hevillä jäähdy.
  Mutta kyllä me nähtiin tänään muutama vesipisarakin auton tuulilasissa - jonkun pilvenreunan alla ajeltiin :D

  Tuo sipulipelto on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon suolan saannista huolehtinu, kivennäisvedellä ja suolaisella syötävällä. Se pelkkä kuplavesikivennäisvesi vaan ei putoo, sen pitää olla makuvettä, ja onneksi Lidlissä on sellasiakin :) ei niissä mun juomissa kyllä natriumia oo, mutta kuvittelen että saan kyllä muutenkin suolaa liikaa ja kun ei oo verenpaineen mataluus ongelmana.
   Huomenna on ennusteessa sadekuuro, saa nähä osutaanko sen tielle!

   Poista
 6. Onpa komea sipulipelto!

  Aamun uintireissut on minunkin nyt ajoitettava klo 6-8 välille, onneksi ei aamuisin nukuta. Myöhemmin on jo liian tukalaa kiivetä mäki uimarannalta ylös.

  Tulin vasta kotiin ja katselin päivityksiäsi, komea tuo rautatiesilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimarannat harvoin on ylhäällä niin, että mäki olis mennessä eikä takastullessa :) ehkä jossain tunturissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee