Hiustenlähtö lähellä

No niin, nyt multa irtoo taas tukka. Hiuksilla on tapana irrota n. 3 kk siitä, kun hiustupet on menny lepotilaan, ja ne saattaa stressin tai sairauden takia tehdä niin lukuisammin kuin normaalisti. Melkolailla tuo aika on nyt kulunut siitä mun verenvuotokuumeesta, tai mikä se sit olikaan. Pari kertaa mulle on käyny samoin - esim. kun synnytin esikoisen niin kolmen kuukauden päästä lähti tukka. Kynsistä näkee myös, että oon ollu huonossa kunnossa.

Alun perin piti tytön mennä tänään pyörällä junalle, mutta kun heräsin ja olin jaksavainen lenkillelähtöön, vein sen autolla ja kävelin kylällä lenkin. Lämpöasteita oli alle viistoista, ja silti tuli hiki tuulettomassa auringonpaisteisessa kohdassa. Oli mukava lenkki ja kaunis ilma.


Taas näin unta äidistä, soitin sille ja sen puhelimeen vastas joku tyly naisihminen, joka sano sen olevan kuollut. Sama siskokin oli taas siinä unessa. Mitähän mun alitajunta nyt yrittää kertoa? Liittyneekö siihen tädin kuolemaan tämä. Laitoin maanantaina addressiin meneen, hautajaiset on loppuviikolla.

Sain lisää töitä. Mun tuloraja paukkuu kohtapuoliin, kun en saa tienata kuin noin yhden kuun eläkkeen verran ylimääräistä. Se vakilomittaja sai opiskelupaikan (miks kaikki ihanat ja hyvät työntekijät lähtee aina muihin juttuihin?) ja näinköhän palkkaavat ketään tilalle. En mie voi loputtomiin sijaistaa, enkä tiedä miten verottaja suhtautuu jos alan alvariinsa kinuaan korotusta tulorajaani... toteavat pian, että en oo enää eläkkeellä, kun teen töitä.

Tässä on polku, jota olen silloin tällöin kävellyt 20 viimeksi kuluneen vuoden aikana. Ensimmäisiä kertoja kävellessäni nuo männyt oli minua lyhyempiä, näin helposti notkelman toisella laidalla jolkottavan ketun. Nyt ei näe montaa metriä sinnepäin. Ja parinkymmenen vuoden päästä se on taas sileeksi vedetty ja mie itken, ku on mettä kaadettu. Jos elän ja vielä tuossa kävelen.

Kommentit

 1. Mäkin kävin poikkeuksellisesti heti aamusta lenkillä ja oli ihanan "viileää", mutta silti aurinko lämmitti kivasti. Iltapäivällä tulee hieroja, sen jälkeen tiedän, ettei sit tuu lähettyä.

  Huomenna on vissiin taas tosi lämmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpenee viikonloppua kohen, kun on sillon töitä... mutta kyllä siellä pärjää. Anoppi luuli, että navetta on ilmastoitu :D no tavallaan, kun kaikki ovet ja lävet ja seinätki on auki.

   Kyllähän se virkistää, kun aamusta lenkille pääsee. Ainakin hetkeksi.

   Poista
 2. Mä jouduin eilen laittaan villasukat jalkaan :-D Vaikka lämpö onkin musta pääasiassa ihanaa, niin surettaa kasvit, kun ne menee niin nopeasti..Haluaisin ihailla kauemmin. Eilen illalla kävelyllä oli just sopiva lämpötila. Kuminapellossa on surkean näköistä kun on puitu..
  Jonkun sortin vitamiinikuuri pitäisi kyllä taas ottaa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitamiinikuurikin piristää, ainakin se tuntuu siltä :)
   Mua on parina yönä palellu, vaikkei viime yönä ollu ees ikkuna auki...

   Poista
 3. Mä jouduin etsimään itselleni peiton, pelkkä pussilakana ei enää riittänyt :) Sisälämpötila on laskenut sentään JO 29 asteesta 25:een... Melkein kylmä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissayön värjöttelin sitkeesti, mutta viimeyönä piti munki kaapia lattialta fleecevilttiä pussilakanan lisäksi :) Vintissä ei oo (onneksi) lämpömittaria, en tiiä paljo siellä on.

   Poista
 4. Ylin kuva on väreiltään tosi kaunis. Mulla lähtee kans ärsyttävästi hiuksia, tuntuu et joka paikka on täynnä niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sitä piti muokata, kun oli niin pimeä alun perin.
   Karvanlähtöaika :)

   Poista
 5. Mulla on alkanut kasvaa ihan älytön määrä uusia hiuksia sen jälkeen kun olin ekassa leikkauksessa ja runsaat vuodot loppuivat siihen. Hiuksista näkee kyllä yllättävän paljon, mitä kropassa on meneillään.

  Katsoin myös, että ylin kuva on tosi kaunis. Rauhallinen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elän toivossa, että mullekin kasvais uudet hiukset. Tosin hiushan irtoaa juuri silloin, kun uusi hius alkaa kasvaa tilalle, eli luultavasti niitä on tulossa.

   Hiuksista ja kynsistähän sen näkee, ihmisen yleisvoinnin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella