Selvisin :)

Kuvittelin, että ne häät on jotku isotkin, kun tuollainen entinen koulukaveri ja nykyinen lähinnä pelkkä fb-kaveri on kutsuttu, mutta ei ne ollu... ei pystyny piiloutuun ihmismassan taakse. Kyllä mie nyt kuitenkin mielestäni osasin käyttäytyä. Erinäisistä kommenteista kuitenkin ymmärsin, että ennakkokäsitykseni heidän ennakkokäsityksistään piti paikkansa. Ja se saunavaatimuskin esitettiin, kuten arvelin.

Keli oli lämpimämpi kuin pitikään, mulla oli liikaa päällä kun lennosta päätinkin laittaa sen synttälahjaksi ostamani tunikan ja caprit. Ja sitä hattua kun ei ollut niin aurinko porotti päähän.

Oli paljon turisteja, ja kaikenlaisia risteilyaluksia kulki sinnetänne, tässä tällanen historiallissävytteinen. Helsingissä sentään palvellaan turisteja vielä elokuussakin, kun muualla Suomessa tuntuu kaikki turistipuljut sulkeutuvan kun koulut alkaa.

Suomenlinnan (vino!) kirkko tuntui olevan kovasti naimaväen suosiossa, ei tää "meidän" ollu ees viimeinen pari uunista ulos, seuraavat tunki jo sisään kun pois päästiin.
Tällasia hirveitä virsiä piti laulaa. 

Ainoo mutka matkassa oli se, että miehen kenkä hajos. Sellaset Eccot sillä, joita se ei ollu vähään aikaan pitäny, ja niiden kumi oli sit hapertunu niin, että kertakaikkiaan mureni vähitellen koko kengänpohja. Mustia kuminpaloja jäi matkan varrelle. No eihän semmosilla voinu olla, piti lähtee metsästään jonkulaisia edukkaita kenkuleita heti mantereelle päästyämme. Missä vaiheessa Sokoksesta on tullu sellanen eliittikauppa, että alle satasen kenkiä ei oo? Miksei Tokmannilla ollu kenkäosastoa? No, hooämmästä löyty tyyliinsopivat tennarit kahellakympillä. Myöhästyttiin onnittelumaljoista mutta ehdittiin sopivasti ruokapöytään :)

Juhlapaikka oli toki sympaattinen ja kiva, ruoka oli maukasta ja bändi oli hyvä. Mie jammailin yksin tuolla ulkona pimeässä, kun en kehannu ihmisten nähen. Tanssilattia oli liian tyhjä siihen tarkoitukseen. Huomasin, että kun yhden biisin menin sinne akkaporukkaan hytkyyn, tuli heti ramppikuume enkä pysyny edes rytmissä. Nolona pakenin pöytään.

Siellä oli yksi naisihminen, joka pelasti mun illan, kun oli juttuseurana. Hyvin löyty yhteisiä puheenaiheita ja mulla meni kai joku puheripulivaihdekin päälle. Miehestä nyt ei seuraa ollu ku se vaan kuvaili. Illan isäntä yritti juottaa sitä ja mie kävin kaatelemassa sen tyrkyttämiä juomia sitten millon vessaan millon ulos... siis sitä viinaa riitti kyllä! Vessoissakin oli viinapulloja, että sielläkäydessäkin sai juoda. Invavessassa ei kyllä ollu jostain syystä mitään. Ruuan kans oli viiniä ja kylmäkaapissa olutta, siideriä ja kaikenmoisia breezereitä vapaasti otettavissa. Onneksi oli limua ja erilaisia kivennäisvesiäkin. Ihan hyvät bileet, mutta olin mie onnellinen, kun päästiin pois. Yli puoli vuorokautta kesti se reissu kumminkin.

Sunnuntai meni toipuessa, vaikka iltapäivällä oli tosi upea ilmakin. No, kyllä mie kuskailin lapsia sinnetänne, tein ruokaa ja saunottiinkin ennenkuin vietiin illalla kuopus asuntolaan, mutta vedin siinä jossain välissä pitkät päikkärit.

Kommentit

 1. Kaikesta selviää, jopa kenkien hajoamisesta ja viinojen kaatelemisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos ei hyvin niin huonosti :) mut en sentään jääny kiinni kaatelusta... miehen kans puhuttiin se asia jo kotona selväksi, ettei se lankea juomaan kun tiedettiin, että sitä yritetään pakottaa. Että eukko ajaa sit kotiin. Ei tarvinnu, vaikka olihan se liikenne niin hiljasta jo siihen aikaan, kun kotiin lähdettiin, että olisin mie siitä selvinny.

   Poista
 2. Nyt on varmaan juhlakiintiö hetkeks täysi?

  Nautipa kodin rauhasta <3

  VastaaPoista
 3. Jopa oli holistista juhlimista :D Kiva, että löytyi juttuseuraakin.

  Tuossa kirkon ympärillä kun on ne isot rautakettingit, niin niillä on kuulemma suljettu Kustaanmiekka silloin Oolannin sodan aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on kyllä järeät. Ei ihan yks mies siirtelekään.

   Poista
 4. Kiva kun löysit juttuseuraa siellä. Olipas viina-pitoiset häät :(

  Tuo vanha purjevene on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli miehistökin pukeutunut 1700-luvun tyyliin :)
   Sulho on viinamäen miehiä ja tuskin morsiokaan lasiin sylkee, sellaset häät millanen pari...

   Poista
 5. Mahtava selviytymistarina taas tässä :-)
  Ei edes tällaiset häät ole esteenä - peukkuja sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie sain kuulla, että kiva kun minäKIN tulin. Ilmeisesti olivat varautuneet siihen, että kieltäydyn. Mutta nyt ei pitäs olla mitään kauheita tapahtumia vähään aikaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia