Tarttuvaa

Joku on viime päivinä laitellu ihanasta kasviskassista kuvia, tuli mullekin kasvisruuan himo. Tein juustoisen bataattisipulikeiton, nam, ja söin ihan liikaa. Ihme kun ei tullu maha sen kipeemmäksi, vaikka sipuli ei tee hyvää ja bataattikin siinä ja siinä - eikä muuten tullu sitä navetanjälkeispahaaoloakaan. Eilen oli hyvä vatsapäivä :) Tänään jämät.
Hyvin mie voisin olla lakto-ovo-vegetaristi, vaikka sitten varmaan tulis aika ajoin lihanhimo. Rapeapintaiseksi paistetun, murean pihvin himo. Sillon ku meillä oli se ravintola, sain nälän yllättäessä ite tehä sapuskani, jos ei ollu lounasruokaa. Nuijin possunfileviipaleen niin ohueksi, että se oli ihan reikäinen, paistoin rapsakaksi ja söin pelkkien keitettyjen pottujen kans. 

Parasta siellä oli vanhoista kahvileivistä tehty pullavanukas, ai että se oli hyvää!

Koirat sai eilen tollaset isohkot luut, niiden kun pitäs mahdollisimman paljon järsiä että hampaat pysyis kivettöminä, ja pienemmät luut ne hotkii hetkessä. Nielee melkeen kokonaisina. Siinä ei paljoo hampailla ehi oleen töitä. Noita ne sit söi, ja välillä taas vaihtoivat, sisäosista taitaa olla vielä jotain jäljellä.
Ja tämä raukka on sit taas tänään ripulilla :( senkin maha taitaa olla tosi kranttu. Täytynee ostaa koiran maitohappobakteereita, niin voi antaa varmuuden vuoksi aina, kun on tällanen tilanne.

Olin reipas ja imuroin! Mie en vaan ymmärrä tuota miestä, kun se ottaa ja imuroi vaikka ilmalämpöpumpun ritilät tai jonku pienen sotkun, niin se aina jättää imurin levälleen siihen. Eikä koskaan imuroi vaikka koko lattiaa. Eilenkin hohhaili roskaista lattiaa katsoessaan, että täällä pitäs imuroida, ja imuri oli siinä vieressä lattialla (pölyyntyneenä sekin, putki irrotettuna ja pikkusuulake kiinni) hänen jäljiltään, kun viikonloppuna oli jotain imuroinut.

Ja just kun aattelin, että nuista yksistä vähempirupisista ompuista vois tehä paistoksen, totesin ettei oo tarpeeksi kauraryynejä. Meillä on yksi ahkera aamupuuronsyöjä, mikä on tietty hyvä mutta en oo tullu aatelleeksi että ryynit loppuu. En kyllä lähe kauppaan sen takia. Ehkä. Aamulla piti jo ex tempore ajaa junaseisakkeen sijasta koululle asti, kun juna oli hajonnut lähtöasemalle. On se opiskelijan onni, että on kortillinen ja autollinen eläkeläisäiti. Muuten olis myöhästyny.

Kommentit

 1. Kuka lie aivan hullaantunut kyseiseen kasviskassiin ;-)

  Huomenna tulee taas uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon koittanut ainakin jonkun jättää väliin ja kuvaamatta ettei mene ihan toisteluksi. Mutta on se ihana! Tänään on vielä päivälliselle haricot vert -papuka höyrytettäväksi ja sitten on kaikki käytetty ja voin hyvillä mielin hakea uuden kassin.

   Poista
  2. Se on sitten juuri sopivan kokoinen kassi :)

   Poista
 2. Oot sä ollut ravintoloitsija?? Wau!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olin jotain 12-14 vuotta, ku meillä se oli, olin kyllä taskurahoja siellä ansaitsemassa mutta en ravintoloinut sitä :) Ihan kyllä olin ku kotonani. Hyviä ja pahoja muistoja sieltä.

   Poista
 3. Kyllä omenia nyt riittää.
  Tein päivällä uunipellillisen omenapaistosta ja vain yksi vieras oli oman väen lisäksi ja paistosta on enää pikkusen jäljellä. Piirakkaa olen paistanut ohuita uunipellille ja pakastanut kahtena osana, menee pieneen tilaan. Ja sulavat helposti talvella. Lisäksi siivut ettii ämpärillinen ja siivut on nyt kuivurissa, saadaan pussiin hauskoja lähjoja kuivatuista omppurenkaista.

  Lisäksi vatsa turpoaa syödyistä omenista, mutta maistuvat niin hyville.

  Erikoista imurointia :) Minä vinkkasin miehelle, että pitäisi imuroida, kun oma selkä ei oikein nyt kestä, mies otti imurin ja veti koko talon läpi. Sentään toisena päivä vasta toisen talon. Tuli hiki jo katsellessa, läksin uimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oikeen imurointi maita kenellekään täällä :) Meilläkin riittää omppuja, mutta kuten sanottua ne ei oo oikeen syömäkelposia ku lehmille. Hirmu aikaisin kypsyny nuo hitaatkin.

   Poista
 4. Meillä imurointi on haasteellista, sillä koira pitää imuria vihollisena ja käy suulakkeen kimppuun. Onneksi suulake ei osaa puolustautua, muuten koira olisi heikoilla.

  Samalla tavalla koira käy talvella pihalla lumikolan kimppuun. Hyökkää hampaineen kiinni kolan reunaan ja repii vimmatusti. Ja murisee. Vaikka koira on pieni kirppu, lumityöt vaikeutuvat heti moninkertaisiksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siellä mun lomittamassa navetassa on koira, joka kans käy kaikkien lattiaa pitkin työnneltävien työkalujen kimppuun :) --- paitsi että nyt huomaan, ettei se enää viimeks käyny. Liekö joku kyllästyny ja antanu huutia.

   Poista
 5. Kasvissosekeitto on todella hyvää ja pullavanukas nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvikset on parasta soseena! Ja sulatejuuston kera. Pullavanukas on!

   Poista
 6. Meillä on imuri ollut alakerrassa levällään jo pitkän aikaa. Minun jäljiltä, täytyy tunnustaa. Mutta ei se ole siitä kyllä liikahtanut miehenkään toimesta mihinkään päin. Tänään kyllä ajattelin imuroida alakerran ja sitä myöten saa imurikin vaihtaa paikkaa. Ja imurointikin on kyllä erinomaisen hyvin suunniteltu tällä kertaa. Mahtaa tulla puhdasta! :-D

  Ai jestas alkasi tekemään omenapaistosta mieli. Meillä olis kyllä kauraryynejä, mutta ei omppuja. Enkä taida tänään kauppaan mennä, kun ei sinne ole mitään muuta asiaa. Ehkä huomenna olen jo unohtanut koko omenapaistoksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tein :) hyväähän se oli, mutta olisi kaivannut enemmän sokeria.

   Poista
 7. Töissä ollessa tein usein niin, että nostin aamulla imurin rojottamaan pitkin lattiaa; oli töistä tullessa pakko imuroida. Kämppä on kuitenkin niin pieni, että se vie liikaa tilaa ja yli joutu pomppimaan.
  Hirvikärpäsiä on kauheesti! En onneks ihan kammoa mutten kyllä tykkääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä imuri saa rojottaa lattialla ihan rauhassa päiväkausia :)

   Hirvikärpäsiä on nyt enemmän kuin aiemmin, kun viime syksynä en huomannu yhtään.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia