Jauhohommia

Jooga tekee hyvää. Oon sen jälkeen keränny omenoita, valkannu niistä vähemmän surkeita, jotka kuorin ja paloittelin (tosin koneella) ja sain kuin sainkin pienen piirakan verran. Kaupassa sitä ennen kävin, ostamassa rahkaa ja kermaa. Rahkatäyte on mun makuun nykyisin paras, ei tarvi sitten kylkiäiseksi mitään enää. Hieno lämmin ilma oli ulkona puuhailla!

Tein sen omenapiirakan ja nyt on joku suolanen piirakka vuorostaan uunissa. Saa nähdä mitä siitä tulee. Löysin pakastimesta kalkkunarullan jämän, veistelin siitä jäisenä lastuja ja heitin ne juustoraastekermamaitomössön kanssa piirakkapohjan päälle. Elämässä pitää olla jännitystä! Silleen pienesti, ettei haittaa vaikka tulis takaisku. Jauhotkin oli anopilta saatuja.

Asiasta kolmanteen, oon jo pitkään halunnu purkaa syyllisyydentuntojani siitä, kun ostan kaupan halvimpia lihoja ja juustoja, vaikka pitäs ostaa kotimaista. Joka paikassa toitotetaan, että kotimaista työtä pitää tukea ja maksaa vähän enemmän siitä, että suomalaiset saa pitää työpaikkansa ym. jne. Ihan oikeinhan se on, niin pitäis tehdä ja menekki tuo työtä ja alkutuottajien pitäisi saada kunnon korvaus eli isompi siivu tuotteen myyntihinnasta. Mutta kuvitteleeko ne, että köyhät ihan ilkeyttään ja välinpitämättömyyttään ostaa niitä halpistuotteita? Että eivät vaan viitsi tai ovat niin pihejä? Kun ihminen miettii, maksaako sähkölaskun vai ostaako ruokaa, niin ei siinä avainlippuja etsiskellä. No, meillä mie ostan ruuan ja mies maksaa sähkölaskun, että ei silleen oo omakohtainen vertaus, mutta näitäkin on. Nyt kun tytär on täysi-ikäinen, en enää taivu sen ruokavaatimuksiin silleen kun ennen; jos ei halua syödä nakkikastiketta niin ostaa itse oman ruokansa. Ja niin se on tehny. Enkä taipunut tänään kyytipyynnöillekään.

Kokeilin sitä sähköpyörääni, mun mielestä se ei toimi ihan niinku pitää. Yks liitin oli auki - aukaisin sen itse etupyörän keskiöstä, kun ajateltiin irrottaa se etupyörä, josko se mahtuis sitten meidän auton takakonttiin, mutta ei saatu sitä irti ja nyt en saa liitintä kiinni... en tiedä onko sillä jotain tekemistä sen outouden kans. Ikäänkuin lakkaa vetämästä ylämäessä kokonaan ja pitää ihme naksutusta. Mies kokeili ja sano että ihan normaalisti toimii. En ole samaa mieltä.Kommentit

 1. Värikäs pata, kaunis!
  Mie ostan päiväysvanhoja ja halvimpia ruokia/tuotteita. En jaksa seurata valmistusmaita.
  Sinustahan on tullu jämy tyttös suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie tyttöä silti huonoilla ilmoilla kuskaan, mutta nyt on ollu lämpimiä ja kuivia ilmoja eilen ja tänään. Eikä liikunta tee sille yhtään pahaa sillekään...

   Onni on pakastin - sillä saa päiväysvanhalle kätevästi lisää "elinaikaa" :)

   Poista
 2. No mun mielestä se on ihan loistava asia, että ne laputetut tuotteet menevät käyttöön, eivätkä päädy jätteisiin. Olivat sitten ulkolaisten tuottamia tahi ei.
  Kaikessa se kotimaisen ostaminen ei vain toimi. Ja on tosiaan niin paljon ihmisiä, jotka joutuvat miettimään ihan jokaisen 10 centin päälle, mitä ostetaan ja siitä huolimatta raha ei riitä.

  Harmi, jos pyörässä on vikaa. Kuulostaa kyllä siltä, että jotain siinä on, tuon kuvauksesi perusteella.
  Itselleni kävi yhdellä reissulla niin, että jouduimme odottamaan jonkin aikaa yhden tilaisuuden loppumista (pyöräreittimme varrella julkistettiin yhden ristin restaurointi ja siinä oli pieni hartaus) ja kun lähdimme jatkamaan matkaa edessä oli ylämäki ja ajattelin, että kovinpa se on raskasta polkea ja että hieman enemmän odotin pyörältäni. Kunnes sitten tulin katsahtaneeksi siihen näyttöön ja niinhän oli moottori pois päältä. Sen jälkeen kyllä ylämäkikin taittui ongelmitta.
  En tiedä miten pitkään täytyy olla pysähdyksissä, mutta jonkin ajan päästä tuo menee automaattisesti pois päältä. Oppi meni kyllä nopeasti perille. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mieki sitä mieltä olen, että enempi pitäs avittaa ylämäessä. Sen yhden kokeilukerran perusteella, minkä anopin pyörällä kokeilin.

   Aiemmin kaupat myi vanhenevia tuotteita puoleen hintaan, nyt niillekin on tullu ahneus, kun on huomanneet että köyhät ostaa. Tosin ei köyhät niitä naudan sisäfileitä osta alennuksellakaan...

   Poista
  2. Niin, siis ei enää anna kuin harvoin puoleen hintaan, on 30% ale.

   Poista
 3. Kyllä se on monen ruokatuotteen kohdalla niin, että minäkin ostan sitä halvempaa jos hintaero on suuri. Sama on luomun ja tavallisen välillä, ei tule mieleen ostaa luomua jos hintaa on noin kolmannes enemmän.

  Jes, hyvä, että kohtelet tyttöä kuin aikuista, arvostan :)

  Toivottavasti saat pyörän kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi luomullakin on usein ihan järkevä hinta! Sitä ja reilun kaupan kamaa mie mielelläni ostan, jos vaan on varaa.

   Täytyy kattoo se pyörähomma kyllä.

   Poista
 4. Jos raha on niukassa, niin silloin ostetaan sitä, mitä sillä parhaiten saa. ne, joilla rahaa on enemmän toimivat eettisesti, kun valitsevat kotimaista, vaikka se maksaisikin enemmän.

  Älä yhtään pode huonoa omaatuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mie vaan usein otan henkilökohtaisesti ne moitteet... viime aikoina on ollu paljon juttua siitä, kun tuottajahinnat on surkeat - kyllä mie ihan varmasti antaisin niille omistani, jos pystyisin! Se tuottaja, jonka tunnen, on hintojen surkeudesta huolimatta paljon paremmin rahoissa ku mie.

   Poista
 5. Minusta on vaan pakko ajatella/toimia niin, kuin omaan tilanteeseen tuntuu sopivalta. Jos ei vaan pysty ostamaan kuin halvinta, niin turha siitä on syyllistyä. Jos taas itselle maailman tärkeintä on ostaa kotimaista, luomua tms, niin sitten valitaan se, sähkölaskusta huolimatta :) Niin monta ihmistä, tilannetta ja mietettä, ettei voi antaa yleispätevää neuvoa. Kukin tavallaan ja kyvyllään. Mutta syyllisyys pois, jos vaan onnistuu <3
  Jämäkkyys varmastikin opettaa tyttöä uuteen tilanteeseen ja elämään sekä helpottaa sua. Ei varmasti ole alkuun helppoa, mutta jatkossa se kantaa..
  Nam, sun piirakat kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapiirakka on tosi hyvää, suolasesta tuli taas liian rasvainen. Heitin taikinaan voinjämät, joita sitten oli kai vähän enemmän kuin se 100g ja täytteessä liian paljon nestettä vs. kananmuna.

   Niin, ei kai sitä tarttis syyllistyä, mie vaan oon niin hyvä siinä :) Ja kun haluaisin pystyä olemaan valinnoissani eettinen ja suosia kaikkea oikeaa...

   Poista
 6. Kyllä mekin ostetaan hinnan perusteella ruoat eikä avainlippujen. Paitsi tomaateissa talvella ostetaan aina espanjalaisia, kun ei ne kotimaiset maistu muulta kuin pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta mitä sanot tomaateista, ainakin talvella. Se oikea aurinko on jotain, mikä vissiin puuttuu. Vaikka niihin käytetäänkin kuulemma kauheasti torjunta-aineita, että työläiset sairastuu...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia