No johan on

Ajattelin kokeilla siihen väsymykseen rautalisää ja lääkityksen säätämistä, ja jompikumpi tai molemmat tai sitten ihan kummastakaan riippumattomista syistä oon ensinnäkin nukkunut hyvin ja toisekseen jaksanut. Eilenkin leivoin.
Omenapiirakasta tuli hyvää
Tänään kyllä koirat herätti vähän liian aikaisin, mutta heti aamutuimaan oli pyykkikone pyörimässä (kaksikin kertaa) ja imuroin vintin ja alakerran ja ilmalämpöpumpun suodatinritilät ja siivoilin sieltä täältä, olin niin hikinenkin että jos olis oikea suihku, olisin käynyt siellä. Tulin just tunnin lenkiltä koirien kans, aivan upea ilma! Just sellanen oikea syysilma, tuulee ja paistaa. Varvas ei oikein tykännyt.

Meillä on muuten niin pieni kämppä, että sen pystyy imuroimaan vaihtamatta johtoa pistorasiasta toiseen. Ei tietenkään molempia kerroksia, mutta aina yhden.

Aamun tunnelmia. Kesä ja talvi alkaa mennä limittäin.

Mun autosta ei olekaan pakoputki poikki, vaan siitä on irronnut joku kiinnitysjuttu kahden osan välistä. Onneksi. Ihmeen äkkiä se kyllä alkoikin, pörinä - yleensä jos putki ruostuu puhki, se pörinä hiljalleen voimistuu, mutta nyt se oli kerrasta. Pihasta lähtiessä ei ollu mitään, mutta matkalla yhtäkkiä rupes pöriseen.

Luen tällä hetkellä viimeisiä sivuja Niilo Pesosen kirjoittamasta kirjasta Lääkärinä ja virkamiehenä, jossa se kertoo ajastaan Lääkintöhallituksen pääjohtajana joskus 60-luvulla. Kirja on painettu 1973. Oon miettiny, mitähän Nikke tuumis tästä nykyajasta, kun kaikki sen (ja virkakamujensa) suuret ponnistelut kunnon sairaanhoitopalvelujen saamiseksi koko maahan on ajettu taas alas ja jatkuu vain. Sairaalat on tyhjillään tai ihan muussa käytössä, joka kunnassa ei ole edes lääkäriä ja muutenkin hoitoalalla mennään sellaisella vajaamiehityksellä, että pieniä katastrofeja sattuu aika ajoin.

Huvitti kyllä, kun kirjassa esiintyy mm. professori Leo Kaprio - en voinut olla hymyilemättä, nimi olis nykypäivänä ihan selvä suomennos erään näyttelijän nimestä, mutta kun on elänyt jo viime vuosisadan alkupuolella... muita erikoisia vanhoja sukunimiä oli Vannottu, Ponteva ja Leikkaa.

Nyt kun istahdin tähän, niin alkoi kyllä väsyttää... ei se kyllä ihme oo tämmösellä hosumisella.

Kommentit

 1. Leo Kaprio kuulostaa ihan akuankka-nimeltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekin vielä :) Pontevasta puhumattakaan...

   Poista
 2. Oletko mitannut kuumeen? Kuulostat niin ahkeralta :D No,hyvä niin.

  Meillä on 2 imuria, 1 per talo, ehkä kolmella pistokkeen vaihdolla menee per talo. Olen just katsellut sellaista uutta imuria, jossa olisi pitkä johto ja pussiton säiliö, hinta vaan hirvittää.

  Niilo olisi ihmetellyt tätä nykyistä kohellusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niilo on varmaan pyöriny haudassaan ku hyrrä.
   Meillä oli vintissä oma imuri, mutta se sitten simahti. Mikälie halpisimuri.

   Poista
 3. Varmaan suomennettuja nimiä, niissä on aika hauskojakin. Toinen vaihtoehto on sitten keskiaiaikaiset sukunimet, muistan olleeni joskus teininä kauhean kateellinen Tulikoura- ja Poskiparta-nimistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun luokalla oli yks Poskiparta. Etunimee en muista, poika oli. Nyt jäi häiritteen mikä sen etunimi oli... no, katoin sukunimihausta, ei oo järin monta enää Kapriota, Vannottua ei vissiin ollenkaan.

   Poista
  2. Kivoja nimiä, ikävää kun häviävät.

   Poista
 4. Toivotaan, että sun väsymys oikeesti helpottaisi!

  P.S. Tuli vesi kielelle tuosta piirakasta, vaniljakastiketta tai -jätskiä vaan päälle ja NAM!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kans, ja samalla epäilen, että olen maaninen :) ja piirakka on just siks rahkapiirakka, ettei tarvi sooseja. Kaloreita on jo ihan tarpeeksi ja arvaa kuka saa syödä koko piirakan yksin...

   Poista
 5. Nam, mikä piirakka! Onpa sulla ollu ahkera päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä epäilee, että kaikki ei oo kunnossa, kun on silleen normaalin pirtee :)

   Poista
 6. Hei! Omenapiirakkaa! Täytyy tehdä, tuli kuvastasi heti se kaneli-omena maku ja tuoksu. Onpa kaunis kynttilätunnelma sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tein jo uuden :) oli niin hyvää... nyt ei vaan löytyny enää pihalta tarpeeksi, piti ostaa kaupasta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella