Potunnostossa

Tässä on meidän perunamaan (=ämpäri) sato. Olis tarvinnu pidemmän kasvuajan, mutta jostain syystä varret kuoli. Liekö ollu liian märkää sitten kun lakkasi olemasta kuivaa. Hauskoja pikkupottuja ja pari normikokoista. Ihan hyvän makuisia.

Nyt ku ei oo tullu niitä ilmoituksia kommenteista sähköpostiin vähään aikaan, ni tupsahtikin 2x tällanen sähköposti:  

"Edellisestä kerrasta on kulunut jonkin aikaa. Haluamme varmistaa, että haluat edelleen saada sähköposti-ilmoituksia, kun blogiin on tullut tarkastettavia kommentteja. Jatka tämän blogin kommenttien valvontaa koskevien sähköposti-ilmoitusten vastaanottamista klikkaamalla Jatka tilausta. Jos et halua saada ilmoituksia sähköpostiin, voit ohittaa tämän viestin tai klikata Hylkää. "

Kummallista, miksi ne sit sen pani tauolle. Mutta nyt taas tulee ilmot kommenteista.

Ja olipa ihmeen kummallinen uni viime yönä. Toisaalta kaikki oli siinä niin helppoa - paitsi löytää Salmelankatu. Menin hirmu jyrkkää, käytännössä pystysuoraa kalliota pitkin alas, ja aina löytyi jalansija eikä ollu vaikea kulkea, ei ees pelottanu vaikka olin korkealla. Sit menin buddhalaiseen temppeliin, jossa oli pilkkopimeää, mutta kun vähän aikaa seisoi paikallaan, alkoi nähdä. Pieni valkoisiin puettu koira tuli siellä mun syliin. Poislähtiessä seikkailin pimeissä käytävissä, ja hyvin löysin ulos. Siellä oli poliiseja, joilta kysyin missä on Salmelankatu. Yksi poliisi auttoi, mutta en mie perille päässy ennenku uni loppui. Äiti muka asui sillä kadulla. Suomessa ei oo sellasta katua missään. Toivottavasti valkoisiin puettu koira ei oo enne...

Olin pari päivää aivan järkyttävän väsynyt. Aamulla oli joku kolme tuntia ihan ok, mutta sit alko väsy. Jouduin normaalista poiketen keittään itelleni iltapäiväkahvit, kun en meinannu pysyä hereillä, enkä piristyny vaikka torkahtelin. Ja heikotti. Eilen vedin kunnon päikkärit, mutta hyvin tuli uni illallakin.

Väkisin lähdin mukaan, kun lauantaina mies vei tyttären poikakaverille ja kävi kuvaamassa Kuhakoskea. Olihan se ihan mukava reissu, vaikka puudutti se autossaistuminen.
Kuhakoski

Koira kivellä

Leppäkerttu isomaksaruoholla
Kello on vasta vähän ja pyykkikone jo linkoaa loppulinkoustaan. Olinpa reipas, kun laitoin pyykit pyöriin ajoissa. Ku mies sano, ettei oo työpaitoja. Ne on oransseja, ja samaa värimaailmaa meillä ei enää käytä ku mie, joten konetta ei tahdo saada täyteen... mie en oikeestaan pese ku kolmenlaista kirjopyykkiä - puna-oranssia, tummaa ja vaaleaa.

Laitoin jokin aika sitten kesävaatteita jo vinttikomeroon - en sentään ottanu talvivaatteita vielä esille. Tällekin päivälle on ennusteessa luvattu 23 astetta. Eilen oli parikymmentä, ja koirille oli hyvä olla vettä mukana lenkillä. Kyllä se tuli tarpeeseen. Kastelin vielä tuijiakin.


Kommentit

 1. Toi koira kivellä maastoutuu kyllä aika hyvin: katoin ensin, että kivi on sen kaula ja kroppa ;-)

  Ja muutenkaan en näemmä ole mäkään oikein terässä, luin väsymyksestäsi että "Eilen vedin kunnon päi...väkännit"... Ihan niin kuin se nyt olis sun tapasta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on siitä jokunen vuosi vierähtäny, ku viimeks oon riipassu päiväkännit :D mutta on sitäkin joskus tullu harrastettua..

   Poista
 2. Ai, koski tekkee mutkan!
  Mulle tuli samanlainen ilmotus sähköpostiin, vaikkei oo tullu yhtäkään ilmotusta kommenteista aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän erikoinen koski, ihmiset on räjäyttäny sille uoman. Hirviästi isoja kivenlohkareita rannalla pitkin poikin.

   Poista
 3. Mulle tuli sama s-posti. Kia ne oli huomanneet jonkun bugin siellä.

  Mainio ilme koiralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä jos huomasivat. Ehkä porukat on lähettäny kyselyitä ja valituksia.
   Koira usein siristää silmiään kun sitä kuvaa, kun se pelkää että salama räpsähtää :)

   Poista
 4. Ihan hyvä sato kun ottaa huomioon perunamaan koon :)
  Tuo koskipaikka on kaunis, vettä melkoisesti kuivankin kesän jälkeen. Täällä ovat purot kuivuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ollu kummonen urakka perunasadon keruussa :)
   Tuo mejän "joki" on kans aika pieni liru, mutta sen alkupäässä on paljon lähteitä, jotka ilmeisesti jaksaa tuutata vettä.

   Poista
 5. Mulle on tullut tuo ilmoitus myös, olemassa olevasta ja siitä yhdestä kuvablogista jota en ole päivittänyt kai pariin vuoteen ja jossa ei ollutkaan kuin kai kuusi päivitystä. Poistinkin koko blogin. Muuten on kyllä toiminut ilmoitukset, yhtä lukuunottamatta :)

  Mä katsoin tuota koirakuvaa myös, että onpa jännän näköinen koira, ei kun eihän ne tuon näköisiä ne sinun koirat ole, hetkinen. Piti katsella oikein tarkkaan, että mikä on kiveä ja mikä on koiraa :) Huono näkö, huono valo ja tämä aika illasta - ei hyvä yhdistelmä...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella