Se on vissiin perjantai?

Aamukahvi. Kolme tuntia sitten keitetty.
Mielialalääke, rautatabletti, särkylääke.
Pyykit koneeseen.
Ruisleipä. Suklaata.
Lisää särkylääkettä. Lisää suklaata. Hartioiden pyörittelyä.

Lääkärit ei tykkää siitä, että ihmiset itse googlettaa oireensa ja tekee diagnoosin, mutta mun kohdalla tohtori Google on kyllä vähentäny turhaa huolta ja ehkä lääkärikäyntejäkin. Niinkuin nyt tällä viikolla, kun silmä oli lähes umpeen muurautunut ja kipee ja puoli päätä oli kipee, olisin helposti voinu huolestua ja vaikka mennä lääkäriin, mutta kun luin että kyse mitä ilmeisimmin on vaan luomirakkulasta tms., odotin ja nyt on silmä taas melkein ennallaan. Mitä nyt sisäpuolella on sellanen tuoksuherneen siemenen kokoinen mollukka. Mutta se on ihan kiltti. Meen sit vasta kyseleen asiantuntijoilta, jos se alkaa häiritä tai tuuttaa mätää silmään.

Toinen on seborrooinen ekseema eli tali-ihottuma, johon oon löytäny hoito-ohjeet netistä. Välillä pää irtoo levyinä, mutta kun hieroo käsidesiä hilseileviin kohtiin, se pysyy aisoissa. Helpottaa elämää eikä tarvi hävetä hilseistä tukkaa niin paljon. Aina saa hävetä muutenkin tarpeeksi.

Niin ja se asentohuimaus kanssa hoitui ihan ilman lääkäriä, kun löytyi Epleyn manööveri netistä.

Ilmatieteen laitos kertoi, että lähiöistä tulee kylmiä. Onneksi asutaan haja-asutusalueella eikä lähiössä. He he. Vitsi.

Koirien villapaitakausi on toki alkanut jo aiemmin. 

Piti hakea tyär eilen koululta, kun se oli vahingossa syöny kananmunaa - oli tehty pullaa ilman kamunaa sille, mutta sitten vahingossa siihen pantiinkin rahkatäytettä, jossa oli kamunaa. Sitten tuli oikein kunnon allergiakohtaus, matkalla kotiin oksensi kaksi kertaa ja vielä kotona kolmannen. Ei oo ennen oksentanu allergiakohtauksessa. Naama punotti ja oli se kuuman tuntuinenkin, ja nenän veti aivan tukkoon kun limakalvot turpos. Ja paleli. Oli se raukka huonossa kunnossa. Onpahan nyt sit testattu taas, että allergia on voimissaan edelleen - noita ruoka-allergioita kun kuulemma pitäs aika ajoin testailla, kun niillä on taipumus mennä pois. Tytöllä kyllä tuntuu vain lisääntyvän yliherkkyydet, millon mistäkin tulee yhtäkkiä oireita, vaikkei ennen oo ollu. Jotain voi syödä kuorittuna, muttei kuorineen. Joskus tuli jostain pähkinöistäkin oireita, yleensä ei tule. Onneksi ei ole mitään anafylaksiaa ollu.

Tuli kiinteistöverosta karhulappu. Mielestäni maksoin sen jo sillon, kun se lasku tuli, ja miehelläkin on sellanen muistikuva. Maksoin itse, ja laitoin kalenteriin eräpäivän kohdalle muistutuksen, että mieskin muistaa ajoissa maksaa. Mutta en nähtävästi ole maksanut - ei löydy merkintää tilitiedoista, mutta en myöskään löydä paperilaskua, vaikka aina laitan maksetut laskut tiettyyn paikkaan jos tulee jälkikäteen jotain ihmettelemistä niistä. Lasku on hävinnyt ja maksusta ei näy jälkeäkään. No, maksoin karhun sitten pois. Mutta omituista. Olis ihan ymmärrettävää, jos vain ite muistaisin väärin, mutta kun mieskin sanoo että maksoin sen silloin.

Pirteys oli taas väliaikaista, taas väsyttää. Tosin särkylääkkeetkin väsyttää. Oikaisen sohvalle odottamaan, että pyykit voi ripustaa...

Kommentit

 1. Mulle tuli 16v. lääkeyliherkkyys ja on vuosien myötä laajentunu erilaisiin lääkkeisiin.
  Allergiat on inhottavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Meillä toinen tytöistä on allerginen useille eläimille ja ruoka-aineille, toinen vain nikkelille... ilmeisesti perinnöllistä, koska isänsä on ollu lapsena allerginen ruoka-aineille (ja on testien mukaan vieläkin) ja mie vaan nikkelille :)

   Poista
 2. Outo juttu tuo maksulappu. Meillä mä en löytänyt kiinteistöverolapun toista osaa mistään ja mies tilasi netin kautta uuden, niin samana iltana löysin sen aikaisemman lapun. Niinhän se yleensä käy.

  Olipa hurja tuo kananmuna-kohtaus, tosi ikävää.

  Fingerpori-fani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kyseessä ei ollu mikään satojen eurojen lasku, olis harmittanu ku kuitenki kuvitteli jo maksaneensa.

   Fingerporismi on tarttuva tauti :)

   Poista
 3. Juu, perjantai on :)
  Terveisiä sienimetsästä, suppiksia alkaa olla enemmän jo.

  Kinteistövero on hankala, kun laput tulee jo keväällä. Meilläkin mies hukkasi pari vuotta sitten oman lappunsa ja onneksi kyselin häneltä syyskuussa, että onko maksanut. Ei ollut muistanut eikä lappua löytynyt, oli irrotettu paperista kyllä. Soitti verotoimistoon ja siellä käskivat odottaa karhua. Sillä se sitten hoitui.

  Minullakin oli vielä parikymppisenä ruoka-aineallergioita, vähitellen hiipuivat, mansikka on vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just siks maksoin sen heti, kun se tuli - tai luulin maksaneeni. Ettei tarvi sitä enää miettiä sitten.

   Poista
  2. Mä jäin ihmettelemään tuota Caran saamaa vastausta verotoimistosta, että käskivät odottaa karhua ja maksaa sillä. No samahan se, millä maksaa, ei siinä mitään, eikä se karhumaksu muistaakseni iso ole, mutta silti.
   Mulla nimittäin kävi vuosi sitten niin, että LUULIN maksaneeni molempien kiinteistöverot mökistä, mutta miten tulikin mieleen, että hetkinen...onkohan sittenkään niin. Soitin verotoimistoon ja kiltti nuori mies tarkisti. Juu en ollut maksanut. Antoi mulle sieltä molempien laskujen viitenumerot ja tilinron mille se pitää maksaa (eri kuin alkuperäisessä!) ja kun sanoin, että maksan saman tien, niin merkkas ylös, ettei karhua ehdi siinä välissä lähteä - oli nimittäin ihan päivistä kiinni.
   On tosiaan virkailijoista kiinni miten asioita siellä hoidetaan.
   Tänä vuonna maksoin heti kun laskut tuli - mietin jopa kuitin tulostamista ja naulaamista keittiön seinään :D

   Poista
  3. Tarkistin Pöllö asian. Karhusta meni 2 euroa lisämaksua, ei hirveästi siis. Se on kai verotoimistosta kiinni, niille on monesti helpompaa antaa odottaa karhua kun ruveta tekemään uutta laskua. Meillä on monimutkainen kiinteistövero, oma kiinteistö on puoliksi ja miehellä on mökki ja metsä jaettuna muitten sisarustensa kanssa.

   Nyt olen tehnyt niitten laskujen kanssa niin, että laitan koneelle heti keväällä kun tulevat, mutta tietty eräpäivän vasta sinne syyskuulle. Sitten ei unohdu :)

   Poista
 4. Täällä on todellakin olleet yöt kylmiä (vaikkei lähiöissä ollakaan ;-) - tänä aamuna oli -5 enkä ole ollenkaan vielä valmis moiseen, auton lämmittämiseen ja ikkunoiden raappaamiseen. No, ensi viikolla on toisaalta jo lokakuu. Ja kyllä, tänään taitaa olla perjantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei oikeen... ihan vasta oli vielä kesä ja sai mennä polvihousuissa ja teepaidassa, nyt ei tarpeeksi lämmintä takkia tunnu löytyvän. Välikausi jäi välistä :)

   Poista
 5. Onpas hassua, meille tuli myös karhulasku kiinteistöverosta jonka mies muistaa maksaneensa, voiko tämä olla sattumaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaliitto!!11 Ne on keksiny konstin saada lisää rahaa, sopii pankin kans että maksutapahtuma pyyhitään pois ja lähettävät uuden laskun :D

   Poista
 6. AM:llä on toi seborrooinen ihottuma, siksi se ajaa tukan pois pari kertaa viikossa. Stressi on yksi, mikä pahentaa sitä.
  Se käyttää sen hoitoon hydrokortisoniliuosta, 10 mg/ml ja lisäksi voiteena Pevisone, 1mg/g + 10 mg/g (emulsiovoide). Tota hydrokortisoniliuosta ainakin saa ilman reseptiä, tosta voiteesta en tiedä, kun siihen se sai reseptin käytyään ihotautilääkärillä.
  Ihan näin vain vinkkinä; jos näistä olisi apua tuon käsidesin lisäksi.

  Oli aikanaan mainio ihotautilääkärillä käynti: AM käveli ovesta sisään, tervehti - lääkäri katsoi ja tervehti ja kysyi "olikos teillä muuta asiaa?". AM ei edes ehtinyt kertoa miksi oli sinne mennyt, kun lääkäri oli jo tehnyt diagnoosin - ja ties kuinka mones lääkäri se oli, jonka luokse siitä ihottumasta meni :) No, pääasiahan oli toki, että ongelma ratkesi ja löytyi lääkkeet jotka auttoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä kans miehellä on tai oli, sillä on jatkuvasti iho-ongelmia (nekin on periytyny tytölle allergioiden ohella) ja diagnooseja ja epäilyjä on kertynyt aimo kasa. Se osti jostain Kiinasta Yiganerjing -voidetta, joka on eka mikä tehoaa oikeasti niihin - mie saarnasin siitä, miten noissa ulkomaan ihmetököteissä voi olla mitä tahansa myrkkyä, mutta ei se kuunnellu. Tilas lisää kun se tehos, mutta saikin jotain ihan eri voidetta... mutta sitä se nykyään käyttää kaikkeen.

   Poista
  2. AM:llä oli aikanaan myös käsissä jotain.... stressi senkin kai laukaisi: pienen pieniä vesirakkuloita tuli sormien väliin ja ne kutisi ihan älyttömästi, sitten ne levisi kämmeniin. Sitten kun stressi vähän helpotti, ne vesirakkulatki hävisi. Siihen aikaan pahin stressin aiheuttaja oli raha-asiat.
   Ei tiedetä tänä päivänäkään, oliko siitä oikeasti apua, mutta siltä se tuntui: kauppoihin tuli myyntiin nuudelit, ne pienet annospakkaukset ja niissä on (tai ainakin silloin alussa oli) sellainen valkosipuliöljypussi, joka laitettiin keitettyjen nuudeleiden joukkoon. AM ja Poika söi paljon nuudeleita, ihan sellaisenaan ja sen valkosipulin ansiosta kädet alkoi parantua.
   Nyt hän syö päivittäin valkosipulia tabletteina, sen lisäksi, että sitä käytetään meillä lähes joka ruuassa - kaurapuuroa lukuunottamatta...
   Ei siitä ainakaan haittaa ole, sehän on luonnon oma antibiootti.

   Poista
  3. Valkosipuli on moneen asiaan hyvä! Miehen atopia oireilee myös käsissä rakkuloina, etenkin helteellä. Se ei kyllä juuri koskaan stressaa oikein mistään, vaikka aihetta oliskin... vanhemmiten on helpottanu kyllä oireet. Muistan miten sillä nuorena piti olla hanskat autoa ajaessa rakkuloiden takia ja joskus oli koko mahakin ihan vereslihalla ja tihkui kudosnestettä...

   Poista
 7. Noi allergiat on kyllä ihan sieltä...jostain. Meillä ittellämme ei ole, mutta lapsilla kyllä. Miniäni sai monen vuoden jälkeen hyvät tulokset pähkinäallergiaan; enää on yhdelle pähkinälle allerginen, en kyllä muista mille...

  Toi kananmuna-allergia on tietty aika paha, kun aika monissa ruuissa ja varsinkin leivonnaisissa sitä on. Tietysti jos osaa tehdä munattomia leivonnaisia, mutta minä ainakin oon aika huono niissä.

  Olen taas unettomana täällä, siksi tähän aikaan kirjoitan. Viime aikoina oon nukkunut aika hyvin, mutta nyt taas jokin valvottaa...Toivon sulle parempia unia kuin ittelläni on.

  Hyvää viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö on niin tottunu munattomaan ruokavalioon, ettei se edes halua yleensä koskaan mitään kakkuja ja pullia, vaikka tarjoudun tekeen munattomana. Eikä lättyjä kaipaa. Vähän sama maitoruokien kans, kun sillä oli pienenä maitoallergiakin, niin manna- ja riisipuurot - jotka yleensä on lasten suosikkeja - ei maistunu eikä maistu sille vieläkään. Eikä juusto muuten kuin keitossa.
   Nyt kun sillä on koulussa se jakso, jossa pitää ruuan kans värkätä, niin tarkkana täytyy olla... aattelin ensin, että näinköhän ne ottaa sitä ees sinne, ku semmonen allergia on, mutta näköjään sen kanssa toimitaan ihan asiallisesti. Tyttö yleensä on hyvin tarkka itse, mutta nyt sattui vahinko.

   Kiitos vaan toivotuksista! Viime yön nukuin kuin pieni possu siitä huolimatta, että isäntä oli yön kuvaamassa tähtiä sun muuta ja tuli vasta kolmen jälkeen kotiin. Tai ehkä juuri sen takia, kun se ei korissut siinä vieressä?

   Poista
 8. Ennen kuin ehdin kunnolla alkaa lukea, osui silmiin vaan kohta "välillä pää irtoaa levyinä..." Ehdin sekunnissa miettiä jo kaikkea ihmeellistä :-D
  Outo tuo laskunmaksujuttu, mulle on käynyt samoin. Vaan ei kai sitten oo maksettu, kun tlitiedoissa ei näy...vaikka ite laittais päänsä (sen levyinä irtoavan) pantiksi että maksettu on.
  Tyttärelle kävi vähän samalla tavalla muutama vuosi sitten. Köksäntunnilla oli leivottu ja allergiaversio "oli tehty". Joku oli kuitenkin epähuomiossa laittanut allergiaa aiheuttavan aineen taikunaan ja kaikki luuli ettei sitä oo. Tyllerö vietiin sitten open toimesta kovaa terkkariin ja hoidettiin siellä. Nyt on Epipen- aina mukana.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!
   Kyllähän se pää levyinä irtoilee, mutta jotain kasvaa aina tilalle. Kai.
   Onneksi tytön allergia ei oo Epipen-tasolla ollu, pelkkä setiritsiini auttaa. Ja aika. Jonkun aikaa on kyllä kipeä.

   Poista
 9. Tuo lähiöjuttu oli herisyttävän hauska! :-)

  Jaksamisia allergiatytsylle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia