Yötöitä

Jaahas. Heräsin sitten ahdistavien työunien päätteeksi hankalaan oloon, oli vessahätää, päänsärkyä, selän jumia ja pienehkö meluongelmakin vieressä. Nousin ylös ennen kolmea, ja päätin että jos syö kello kolmelta, sitä ei lasketa enää yösyönniksi kun on melkein jo aamu. Söin. Eipä ollu sit ainakaan nälkä enää. Pitäs ostaa uus petauspatja ja tyyny, mutta ne pitäs saada ensin koekäyttää. Oon joskus ostanu kalliin muka muotoutuvan tyynyn, joka oli käytössä niin kivikova, ettei sillä voinu nukkua.

Oikeastaan pitäs ostaa kokonaan uusi sänky. Semmonen jalallinen. Ja sitä varten pitäs varmaan ostaa uus kotikin. Ei puutu ku rahaa.

Esikoinen on raivannut omaa (tai siis molempien tyttöjen yhteistä) huonetta, siellä alkaa kohta olla ihan sitä minimalistista. Hyllyt tyhjinä. Sieltähän mie oon kantanu niitä kirjojakin kirjaston kierrätyshyllyyn, täytyy kohta kantaa lisää. Vai kaipaako joku esim. askartelukirjoja? Tai tietääkö jonkun, joka vois antaa semmosille kodin? Mutta sekin, jonka eilen vein, lähti heti jonkun mukaan, että kyllä ne varmaan kierrättyy. Varsinkin kun on joulu tulossa ja joku saattaa haluta korttejakin tehdä. Itellä on jo tullu vissiin askartelukiintiö täyteen.

Kävin tosiaan eilen kirjastossa, ja etsin koneelta paikat havittelemilleni kirjoille, jotka piti olla hyllyssä, vaan ei ollut. Virkailija, jolta kysyin ohimennen, onko ne varastossa, suhtautui minuun kuin en olisi vain osannut etsiä. "Se on siellä ja siellä" - mutta kun ei ollut. Kun kävin jo katsomassa. Vanhana varastotyöntekijänä ja kirjastokävijänä osaan kyllä tulkita, mitä tarkoittaa 56.09 tms. En vain ehtinyt siinä ruveta sen enempää, kun mies odotti jo kärsimättömänä autolla. Sain kuulla, että varasto on auki ensi viikolla, ehkä menen katsomaan :)

Oon joskus ennenkin ihmetellyt sitä, kun meidän kylän kirjastossa on välillä aika erikoisesti sijoitettu kirjat. Jonkun dekkaristin kirjat on kaunokirjallisuudessa ja fiktiivisiä juttuja historiassa ja romaaneja maantieteessä. Näissä etsimissäni kirjoissakin oli ainakin yksi, joka oli meidän kirjastossa laitettu eri osastoon kuin muissa.

Mulla on tänään optikolle aika. Ajattelin tarkistuttaa näön, kun alkaa nykyään särkeä päätä usein tietsikalla tai lukiessa. Oikeaa yläetukulmaa. Tottahan ne sen verran aina löytää uutta vikaa, että lasit pitää uusia. Vaikka johan se kai on aikakin.

Mies heräsi neljän jälkeen niinku se herää aina, oli sitten töihin meno kuudeksi, seitsemäksi tai kahdeksaksi. Tällä kertaa sain sen taivuteltua vielä nukkuun hetkeksi :) tiedän kyllä, minkälainen nautinto on, kun saa mennäkin takaisin nukkuun kun ensin herää väsyneenä että voi ei, taas töihin... Olisin mieki voinu jo mennä takas sänkyyn, mutta nukkukoon nyt siellä työn raskaan raataja.

Tein mieki eilen vähän jotain, halkoja ainakin. Ja pyykkäsin, ja unohin pyykit yöksi narulle ja ne kastui uudestaan sumussa ja yökasteessa ja päivälle on luvattu sadetta. No, onpahan saaneet raitista ilmaa, vaikka ne pitääkin tuoda sisälle kuivuun. Ei muuten kuivu pyykit sisällä. Olin laittanu kesävaatteita jo pois ja laskeskelin, että saan ne pyykätyt kesähousut jalkaani eilenaamulla, mutta enpä saanutkaan kun ne oli vielä aivan märät, vaikka oli kuivuneet jo kauan. Ummehtuneelle alkaa haista semmoset.

Eilen tuli mieleen, että 2 vuotta sitten tähän aikaan oltiin Lapinreissulla. Se oli kyllä hieno reissu! Ehkä vielä joskus. Samaa fiilistä tietenkään ei ikinä enää saa, mutta Lappi on aina Lappi. Ja kuivattu poronliha on nam.Kommentit

 1. Mie en yritäkkään hakia kirjaston hyllyiltä, katon uusimmat ja kärryt ja laitan varaukset kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän omassa kirjastossa on ihana iso pöytä, missä on levällään uutuudet, ja sieltä usein löytyy mielenkiintoisia kirjoja. Varauksia teen harvemmin.

   Poista
 2. Sua on kyllä palveltu huonosti - sun pitäis tulla meille asiakkaksi ;-)

  VastaaPoista
 3. Minä teen kirjojen varaukset jo kotona netissä sekä uutuksille että hyllyssä oleville. Eipähän tarvi itse etsiskellä, virkalijat hakee valmiiksi. Eikä maksa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enin osa noista kirjoista oli naapurikunnan kirjastossa, sieltä varaaminen maksaa ja kun en ees tiedä, millon siellä tulee käytyä ja onko kirja ees lukemisen arvoinen, niin en ota riskiä :) Nää mitä mulla nyt on muistilistalla, on toisten kirjojen lähdeluettelosta poimittuja. Omasta kirjastosta oon muistaakseni jotain varannut, jos en itelle niin tyttärelle. Olishan se helppoa.

   Poista
 4. Saman pyykkienkuivausongelman oon huomannut. Ei kuivu millään! Ja tuntuu hölmöltä lämmittää saunaa pyykkien takia kun ei oikein voi ite käydä. Ja toinen ei tykkää. Outoja suomalaisia!?
  Jäin oikein miettiin että missä kirjasto on, se onkin selvittämättä. Moni muukin asia kyllä. Alkaa iskeä joku syyspaniikki. Tai sit -väsy.
  Aikamoinen sumu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuli mieleen mun eka kirjastoreissu täällä... joku oli kääntäny tienviitan kurillaan väärin päin, ja mie pyörin autolla (vasta kortin saaneena) kauhean epävarmana ja hitaasti ja toisia autoilijoita hermostuttaen ympäriinsä ja lopulta menin kotiin :D

   Poista
 5. Oot kyllä saanut huonoa palvelua, ikävää :(
  Marjaanan kirjastossa on kyllä varmaan yksi maan parhaista palveluista, luulen ma :)

  Mun kommentista tuli niin pitkä, että "varastin" sun kirjastoaiheen ja kirjoitin siitä omaan blogiin ihan oman päivityksen.

  Voi Lappi! Sinne kaipaan minäkin... Tästä on niin monta vuotta kun olen siellä viimeksi käynyt ja sinne olen tuota mörökölliä, AM:ä houkutellut tämän kesän ja nyt alkavan syksyn, mutta en vain saa innostumaan - vaikka ennen oli innokas siellä kävijä hänkin. No, ehkä vielä joskus....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla isossa kirjastossa on muutenkin itsepalvelu osan päivää, virkailijat on tiskin takana vain tiettynä aikana. Oman kunnan kirjasto onneksi on vanhan hyvän mallin palveleva kirjasto!

   Poista
 6. Huono on tosiaan ollut palvelu kirjastossa. Minä olin ihan viimeiseksi ennen eläkkeelle jäämistä kirjastossa töissä, ja voi että, se oli ihana työpaikka, ja meille aina teroitettiin hyvän palvelun merkitystä.

  Meillä on nyt uusi sänky, tai siis uudet sängyt, erillisethän nuo on, vaikka vierekkäin ovatkin. Ne on moottorisängyt, ja kyllä ollaan nukuttu hyvin, suosittelen kaikille, jotka uusia sänkyjä suunnittelevat ostaa. Niitähän on monen hintaisia, nämä meidän on sieltä halvimmasta päästä, mutta silti todella toimivat ja hyvät, kun saa kuitenkin sitä asentoa mieleisekseen säätää. Minä varsinkin olen yleisesti ottaen huono nukkumaan, mutta nyt nukun oikein hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sais ees nukkua sängyssä, jossa on jalat... mutta ehkä me saadaan hissukseen tyhjennettyä vintti niin että sinne saa mahdutetuksi jalallisen sängyn. Ei se sillon 20 vuotta sitten haitannu, mutta nykyään sitä on niin kankea, että toivois pääsevänsä sängystä ylös konttaamatta.

   Poista
 7. Olet vaan aikas aikaansaava nainen!

  VastaaPoista
 8. Harmi, että sinulle osui 'asiakaspalvelija'. Ihme kyllä jotkut kirjastolaiset edelleen elävät siinä luulossa, että kirjastossa ai tarvitse puhua ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mun ei ollu oikeestaan tarkoitus moittia, lähinnä vaan ärsytti se että piti itsestäänselvänä, etten vaan osaa.
   Ei ole nykyisin enää HILJAISUUS -kylttejäkään kirjastoissa, kaipa niissä jotain hiljaisia huoneita vielä on niitä kaipaaville, ehkä. Maailma muuttuu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia