Jäiset varpaanjäljet

Joo kyllä nää tylsät luontokuvat kohta loppuu, kun tulee talvi ja nyt kun kukaan ei mua raahaa mukanaan, kun on arki ja kylmää ja raadantaa.

 Tiesittekö, että osterivinokasta kasvaa Suomessakin ihan luonnossa? Mie en. Luulin, että niitä saa vaan kaupasta. Nimikin niin eksoottinen, eihän ostereitakaan oo Suomessa. Tää on ihan jonku tuntijan ("sieni-ihmisen"?) tunnistama, tosin ei sataprosenttisesti kun näki vaan kuvan, mutta kun lueskelin intternetistä tuntomerkkejä niin hyvinkin voi olla se.

 Tämä on ufo. (Kaikki mikä intternetissä lukee, ei ole totta.)

 Vanha kivilouhos umpeenkasvaneen lammen reunalla.

Kyllä on melkoisia jysäyksiä ollut, kun tuolla on kalliota räjäytelty.

Isoja kantikkaita kiviä ympäriinsä, ei pelkästään kasoissa. Tuohon olis taas näköjään tarvinnu koiran tai jotain muuta mittakaavaksi, mutta ihan yhtä kantikas se on tuollaisenakin. Olisin vieny sen kotiin, jos olisin saanu. Pihalla olis komee, ja vois talvella aina pitää tulia sen päällä. Siis sellasia pihatulia, ei nuotiota sentään.

 Torvijäkälä oli ottanut botoksia ja laittanut huulipunaa.

Halusin kiivetä tähän kalliolle, vaikka poluntapainen nousi melkein pystysuoraa seinämää paikoitellen, ja mieskin huuteli takaa että ei ehkä kannata... sanoin vain, että kyllä ylös pääsee, alastulo onkin sitten eri juttu. Löysin kuitenkin loivemman polun alas, ettei tarvinnut koipia katkoa. Koirat loikki kuin pienet gemssit perässä, niitä ei haitannu jyrkkyys. Oli luonto tehny sopivia jalan- ja kädensijoja kiipeilijöille. Kartasta katsoen 20m korkea kallio.

Parkkipaikalta pois lähtiessämme pölähti poliisit paikalle maijalla, ja vasta ku ne kyseli ollaanko nähty sellasta ja sellasta tyyppiä, että on renkaita puhkonu autoista, huomattiin että viereisen auton renkaat oli tyhjät. Saattoivat löytää sen tyypin sieltä puskista, jotain ainaki huutelivat sinne. Ilmeisesti jotain henkilökohtaista oli sitä yhden puhkotturenkaisen auton omistajaa kohtaan, eikä yleistä aggressiota. Hassua tulla sinne ulkoilualueen parkkikselle mettän keskelle ihan vaan renkaita puhkoon. Ihmisten katkeruus on kauhea tauti. 

Pyörähdettiin vielä katsoon jäistä uimarantaa, ja herranen aika kun joku oli siellä ihan vasta käynyt uimassakin! Joku paikallinen Cara :) 
 Jäätyneet jalanjäljet vaan näkyi laiturilla.

Itsekin olin jotenkin ihan jäässä kun tulin kotiin reissusta. Vois oikeestaan laittaa tulet uuniin nytkin, vaikka vielä on uunin kylki vähän lämmin. Varpaita palelee vaikkon villasukat, tänään on vieläkin kylmempää kuin eilen - kymmenen miinusta oli mittarissa aamulla.

Aika outoja unia näin taas, ja just ennen heräämistäni unessa soi Matchboxin Midnite Dynamos. Arvatkaa, oliko herätessä taas korvamato? Mutta tuo on sentään hyvä ja iloinen kappale, mikäs tuota on hyräillessä :)


Kommentit

 1. Enpä tienny vinokkaista tuotakaan! Hauskat torvijäkälät, oisko tuo punanen-kin jotain sientä? Carat eijoo kylymänarkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittynee jotenkin jäkälän lisääntymiseen, oletan.

   Poista
 2. Onpas hienoa huulipunaa torvijäkälällä.

  Hehee, juuri eilen sunnuntaina oli kyläyhdistyksen palaveri ja siellä joku vasta kylään muuttanut kyseli, että kuka se nainen on, joka käy aamuisin usein vieläkin uimassa. Nauratti kun seisoin melkein vieressä. Tunnustin ja sitten alkoi se päivittely: herranjestas ja kauheeta ym :) Eilen muuten aamulenkillä oli laiturikin ihan jäässä, onneksi mulla oli uimatossut, jotka ei luista.

  En ole viitsinyt vielä ajella avantopaikalle kun pari kertaa, sinne on 12 km ja tuohon uimarantaan vajaa 2 km.

  Kävimme Nuuksiossa elokuussa ja siellä löytyi mm osterivinokkaita. hyviä olivat. minä en olisi tunnistanut mutta mulla on onneksi tuo "sienikirjamies" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin sitä, että jos kävis sitkeesti vaan joka päivä uimassa, vaikka vesi hiljalleen kylmenee, niin siihen varmaan tottuis. Sitä on vaikea ajatella kun on syksyn ensi pakkaset ja muutenkin jo palelee...

   Niin, sulla on se "sieni-ihminen" :) ihan syötävän näköisiä ja siistejä nuokin oli, muitakin sieniä näkyi että ei vissiin oo sieni-ihmiset siellä korin kanssa ainakaan kulkeneet.

   Poista
 3. Kyllä luonto on ihmeellinen, on tullut tässä todettua. Noi sun huulipuna-botoxjäkälätkin sen todistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, varsinkin pienissä asioissa. Vai onko sitä vain isompiin ja paremmin silmillenäkyviin ihmeisiin vain tottunut?

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia