Kremppoja sun muuta

Eilen vetelin sitten niitä valoköysiä ulos, kaivoin  yhden vanhankin varastosta, ja laitoin senkin kun tiesin että pätkä uudemmasta ei pala. Sen uuden laitoin töpseliin ja siinä näytti että hyvin palaa, mutta kuin ripustin ja illalla ajastin meni päälle, niin eihän siinä pala kuin pari lyhyttä pätkää. Nolo pitää semmoisia esillä. Ei kestä nykyajan tavarat kahta vuottakaan. Eikä tullu viime talven aleista ostettua uusia, kun luulin että tuolla vielä pärjätään... se on nimittäin ikäänkuin saunapolunkin valona, kun siinä on aika pimeä pätkä varsinkin lumettomana aikana. Voi olla että teen jotain muutoksia vielä.

No siinä touhutessani tuli omituinen palleakipu ja voimat meni käsistä ja jaloista siihen malliin, kuin en olis syöny eli verensokerit putois, vaikka olin syönytkin. Palleakivun diagnosoin sappikohtaukseksi, mutta se voimattomuus ihmetytti. Se jatkui kauan, eikä siihen auttanu syöminenkään.

Silti organisoin koko perheen matkan kylälle ja houkuttelin esikoisen mulle kaveriksi keräämään pajua, pitkästä aikaa. Mies ja kuopus koirien kera kävi vähän pidemmällä kuvaamassa sen kallion, minkä "löysin" jokin aika sitten. Nelisen nippua saatiin pajua, ja mie hikoilin ku sika paidankin märäksi, ja voimat oli tosi vähissä. Vähän samaan tapaan ku sillon kesemmällä, ku oli se myyräkuumeen tapainen.

Vietiin miehen kans esikoinen poikakaverin luo, tai talo oli tyhjillään (lukuunottamatta kahta koiraa ja neljää tai kuutta kissaa) ku ne oli Jyväskylässä Finn Dairy Expossa käymässä. Oli ne kysyny esikoistakin mukaan, mutta jostain käsittämättömästä syystä se ei ollu halunnu! Mie kyllä olisin menny innosta soikeena. Mutta niillehän oli tietysti kätevää, kun oli joku käyttämässä koiria pissalla; ei ollu niin kiire pois.

No, mejän piti vaan käydä siinä matkan varrella olevassa kaupassa takastullessa, mutta ajettiinkin sinne ja tänne yhtä sun toista kuvaamassa ja sitten vielä mentiin kaupunkiin käymään kahdessa eri kaupassa ja siihen se päivä sit menikin.
Lamphaita, sanois lappalainen
Kattelin aamulla kämppää, että kyllä huomaa asukkailla olevan valokuvausharrastus. Kameroita ja niiden lisäosia ja jalustoja pitkin poikin. Sitten on vielä tiskipöytä kukkuroillaan - odotan, että jollekin MUULLE tulis älynväläys, että jospa tyhjentäis tiskikoneen ja ehkä laittais noita likaisia tilalle. Mie sen yleensä aina teen, mutta onhan se kumma jos kukaan MUU ei käskemättä älyä moista tehdä. Monesti oon pyytäny, mutta sehän on asia, minkä vois MUUTKIN tehdä, ihan sanomattakin. No, odottavan aika on pitkä... mutta pihalla riittää puuhaa, ei tartte istua kotona kattelemassa tiskivuorta :)

Aurinko paistaa ja on luvattu kahdeksaatoista astetta! Eilenkin piti olla puolipilvistä ja enimmäkseen selkeää, mutta ilmeisesti sumupilvet pilas asian olemalla hälvenemättä, ja taivaan tilanne oli ylläolevan kuvan mukainen koko päivän. Mutta ei sentään satanut, ja lämmin oli.


Kommentit

 1. Toi on niin raivostuttavaa, kun tosiaan nykyajan tekniikka tuntuu olevan kertakäyttökamaa. Totesimme sen taas viimeksi sähköelektronikkajätettä pois viedessämme. Ja meillä on sentään vain kaksi aikuista käyttäjää, ettei se voi mennä edes sen piikkiin, että lapset räpläävät laitteet rikki. Sellaisenkin puolustuksen olen jos kuullut rikkinäistä laitetta reklamoidessani.

  Voimattomuus kuulostaa tosiaan verensokerin laskulta, mutta palleakipu taas ei.
  Mulle tulee noita voimattomuus- ja hikoilupuuskia just jos olen ollut liian pitkään syömättä ja ne tulevat tosi äkkiä. Yleensä pidänkin jotain mutusteltavaa mukana, sillä ne ovat tosi epämiellyttäviä. Mullakin on diabetesrasite (kakkostyyppi) kummaltakin puolelta, joten riski siihen on moninkertainen. Joskus olen Elviksen verensokerimittaria lainannut ja mittaillut arvojani, mutta vielä ovat ainakin ok.

  Täälläkin on edelleen ihanan aurinkoista, mutta ilmeisesti nyt alkavalla viikolla pitäisi viiletä. Saas nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin jostain, että puhelimen pitäisi kestää neljä vuotta, mutta käytännössä ne ei niin kauaa kestä. Eikä ne ole halpoja.

   Eilen oli paikoin parinkympin nurkissa lämpö, ja ollaan sentään lokakuun puolivälissä!

   Poista
 2. Meillä oli luonto ry:n kokous laavulla ja oli kyllä mitä mainioin sää. Sen jälkeen piti vielä päästä metsään sienestämään ystävän kanssa. Saankohan mä raitisilmamyrkytyksen?

  VastaaPoista
 3. Eipä nuo nykyiset ulkovalosarjat kestä kovinkaan kauan. Honkkarissa niitä myydään kymmeniä erilaisia ja joka vuosi pitäisi ostaa uudet ehjät. Ollaan mietitty muunlaisia pihavaloja tilalle. Nyt meillä on noita aurinkoladattavia muutama, ne on hyviä.

  Pitäsköhän sinun vähän karaista itseäsi ja sanoa muille perheenjäsenille, että tiskivuoret kuuluu kaikille ja muutkin kotihommat. Ei se, että on eläkkeellä, tee kenestäkään kotiapulausta muille.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mie jo sanoinkin. Sellaset vaan tuppaa unohtuun äkkiä... mua on moitittu (tavallaan, etenkin anoppi) siitä, että en paa lapsia tekeen kotitöitä, ja sit ne ei osaa niitä kun ne alottaa oman elämänsä. Vaan kyllä oli kuopuskin siivonnut poikakaverinsa kämpän niin, että ohjaajat käydessään oli ihan hämmästyneet. Kyllä ne osaa, viitsiminen vaan on eri asia. En oo miekään mitään oppia elämääni saanut tuolla saralla, ite on ollu kaikki opeteltava.

   Sellanen paksu musta johto, missä on tavallisia lamppuja, taitaa olla ainoa joka kestää. Sellanen, mitä ennen vanhaan oli kaupungeilla jouluvaloina. Ei muutaku palaneet vaihtaa tarvittaessa. Nykyajan rimpulajohdot katkee heti ja pinnat hapertuu säiden armoilla, vaikka olis olevinaan ulkokäyttöön.

   Poista
 4. Mulla ei ole yhtään valosarjaa ollu vuosiin, vuonna jotain kyllästyin, kun ei saanut oikean mallisia lamppuja. Ei iske nuo kertakäyttöjutskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne menee vähän muodin mukaan nekin, mulla on kans välillä ollu vaikeuksia löytää oikeanlaisia valoja. Jos haluu värikästä, muoti on kirkasta (kuten viime talvena) ja aikanaan kun halusin kirkasta, oli pelkkiä värillisiä. Mulla on muistaakseni joku vuosia sitten jostain alesta ostamani valosarja vintissä, saatan kaivella sen käyttöön nyt. Jos vielä toimii.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia