Ulkoilun ilahduttava vaikutus

Sunnuntaina kävin miehen seurana kuvaamassa taas yhtä suota, oli oikeastaan umpeenkasvanut lampi ja tosi märkä. Koirilla oli kurapuvut päällä, mutta kyllähän tuo toinen mua katteli sen näkösenä, että ootko nyt ihan varma, että tämä tämmöinen rämpiminen on tarpeellista...
Joskus muinoin tuohon jäänyt siltarummunpätkä, josta on tullut aika hyvin maastoutunut pieni luola.

Siellä oli paljon tuoreitakin hirven- ja peuranjälkiä, mutta ihme kyllä ei hirvikärpäsiä. Yksi ainoa, sekin koirassa. Nähtiin ihan omin silmin valkohäntäkauriita hännät pystyssä laukkomassa... koirat oli niin matalia, ettei ne nähneet, mutta kyllä ne sitten haistoi tuoreet jäljet.

Tänäänkin ne haistoi jonkun jäljet mettässä.
Tuolla jossain joku oli, tai sinne se oli ainakin mennyt. Tosin ei nää oo aina ihan kartalla siinä, mihin päin se jäljitettävä on kulkenut, mutta nyt taisivat kuullakin jotain. Ei ne mihkään silti lähteneet, vaikka olivat irti.

Aivan upea ilma oli! Varmaan viimeisiä kauniita päiviä ennen synkeää loppusyksyä. Pieni tuuli kävi, mutta ihan hyvin tarkeni.
Välillä piti ihan hupparin hihoja nostella ja vetskaria avata. Naapurin isäntäkin oli pyöräilemässä metsässä. Kattelin suppiksia mutta ei näkynyt - tosin sehän ei tarkoita, ettei niitä ollu. Ne vain ei aina niin helposti ilmaise itseään ohikulkijalle.

Toisin kuin herkkutatit. Tämä yksilö on levinny maata pitkin oikein huolella, ennenkuin on alkanut kasvaa ylöspäin...

Tein eilen sitten sen linnunruokintahäkin, vaikka olin keväällä sitä mieltä, että en ruoki enää lintuja kun naakat ryöstää kaiken. Keksin vaan yhtäkkiä, että entisen kasvi"huoneen" kehikosta mie saan kätevästi sellasen talipötkö- ja -pallotelineen (mitenköhän kielioppisäännöt suhtautuu tuollaiseen jaettuun kolmisanaiseen yhdyssanaan? Talipötkö- ja talipalloteline vois olla järkevämpi muoto) ja siemenet voi olla siellä missä on ennenki ollu, ei naakat niistä silleen piittaa. Siinä on valmiiksi verkkotaso lattiaksi ja aitaverkkoa kiedoin ympärille. Muistin jättää oven :) Ei se kaunis ole, mutta rumempikin vois olla. Ja toivottavasti toimii halutulla lailla. Tilaa on alla sen verran, että jos jotain murusia tippuu niin niitä saa käydä syömässä ken tahtoo. Ja kyllä niille naakoillekin aina vanhoja leivänpaloja laitetaan.

Niin hieno ruska!Kommentit

 1. Nyt on ollut kyllä ilo ihailla maisemia! Halpaa huvia ;-)

  Suppiksia pitäis munkin mennä kattelemaan. Ehkä viikonloppuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvää ilmaakin luvassa viikonlopuksi. Siitä vaan!

   Poista
 2. Onpa mahtava tatti! Kivaa tuo teidän yhdessä kulkeminen.
  Oon kanssa koettanut käydä ulkona nyt kun on säätä ja pääsen töistä aikaisin. Selvästi haapa on nyt upeimman värinen. Vaahteranlehtiä keräsin ajatuksena väkästää jotakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haavat on kyllä hienoja nyt! Lehdet inspiroi, mutta tekemisen asteelle ei oo mulla yltäny. Joskus niitä kranssejakin tullut tehtyä, mutta nyt vaan satunnaisesti oon tökänny kauniin lehden oven naulaan "ovikoristeeksi".

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia