Taatto, taatto läksi innoissaan...

Tulin vaan ilmoittaan, kun aina valitan niistä huonostinukkumisista, että nyt nukuin kuin pieni porsas. Eilinen olikin rankka päivä, ei ehtiny päikkäröimäänkään, olin ihan naatti jo paljon ennen iltaa.

Ronttasinkin kotiin sieltä hakkuupaikalta pienen kuusenlatvan, en tiedä oliko se laillista mutta omistaja saa hakee pois jos haluaa. Valot pittää jättää tänne kumminkin, ostin kympillä kaks valosarjaa. Toinen on kuusessa, toinen vielä miettii paikkaansa.
Toinen on mun ottama päiväkuva, jossa kuusi ei näytä miltään ja tolppakin on eessä, toinen kuopuksen eilen snapchatin kameralla nappaama kuva sen jälkeen, kun yhdessä veivattiin valot kuusen ympäri.

Tänäaamuna vein sitten samalla ajolla molemmat tyttäret opinahjoihinsa. Miksi koululle on annettu semmonenkin nimitys, opinahjo? Paikka, jossa hikoillaan ja joku hakkaa oppia päähän? Väkivalloin muokataan haluttuun muotoon? Tai eihän seppäkään tietty ahjossa töitä tee, vaan alasimella. Ahjo on siis tulinen paikka, missä vastarinta murretaan, jotta muokkaus onnistuu. Pelottavaa.

Tänään ei oo niin kylmä kuin eilen, mutta lämmitän uunia kuitenkin. Näppejä palelee. Kuinkahan me tarjetaan kun talvi kunnolla alkaa...

Kommentit

 1. Kaunis latvushan sieltä löytyki ja sai valoa ympärilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nykyajan närekuuset, mitä joulukuusina myydään, on niin heppoista tavaraa latvaan verrattuna!

   Poista
 2. Valoa tarvitaan nyt, hyvä että löyty kuusi!! Ja valot.
  Mä just eilen tutkin, mistä sanonta 'neuvosta vaarin' tulee, on aina kuulostanut mun mielestä hassulta. Ei ollu selitys yhtään se mitä olin kuvitellu :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä katsomassa Kotuksesta tuokin nyt, kun sanoit... "Mitä muori tekee, kun hän ottaa tilaisuudesta vaarin? Hän käyttää tilaisuutta hyväkseen – jollei sitten ole kyse siitä kuuluisasta latotansseihin menneestä muorista." Niillähän on ihan huumoria siellä =)
   Valot on niin pieniä pimeydessä, mutta kun niitä on monta niin se jo auttaa.

   Poista
 3. Tuohan on ihan kunnon kuusi mun pieniin rääpäleisiin verrattuna!

  Ihanan tunnelman luo nuo valot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mulla on huono omatunto "varastetusta" kuusesta, mutta se oli kumminkin jo valmiiksi kaadettu... luulen, että joku muukin oli samoissa aikeissa siellä auton kans, mutta ajoi pois ku me mentiin metsään. Olis tehny mieli viittoa sille että tuu vaan tänne sieki :)

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallista kuusi valoineen. Kyllä tuollainen vaikuttaa NIIN paljon. Täälläkin on ollut taas sumuinen ja hämä päivä. No, sen aikaa ainakin, kun minä olen tätä päivää nähnyt. Jatkoin aamulla uniani mieheni lähdettyä töihin. Kieltäydyin jopa aamukahvikupposestani, jonka saan aina sänkyyn, kun mies tulee vielä alakerrasta ylös pesemään hampaansa.
  Lopulta tein ylösnousua joskus klo 13 tuntumissa. Luin siinä ennen nousemista ja tein muutamia rentoutusharjoituksia jne... Sänky piti tiiviisti sylissään.

  Noi sanonnat ovat mielenkiintoisia. Mulle usein nauretaan, kun tahtovat mennä sanonnat sekaisin. En siis vain muista, mitkä kuuluvat suomenkielisiin ja mitkä puolestaan saksankielisiin. Niitä kun käännän kielestä toiseen ja esim. täällä ei tunneta sanontaa "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten". Joskus sen käänsin ja Michael katseli mua kummissaan, että mistä tynnyreistä puhun.
  Sitten on taas ihan samojakin, jotka voi kääntää melkein 1:1 suomesta saksaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanonnat on tosiaan välillä vaikeita, niin ymmärtää kuin kääntääkin. Tekee tekstistä toisinaan ihan päätöntä. Nyt mua jäi kiinnostaan, mitä sanontoja on Saksassa samoja kuin Suomessa... toisaalta meillähän on yhteistä historiaa paljon, sota vaan sit tuli ja sotki asioita. Viime vuosisadan alkupuolella oli tavallista, että suomalaiset osas saksaa ja kävi paljon Saksassa opiskelemassakin, esim. eläinlääkärit, kun ei täällä ollu niille koulua. Ja joulu on tullu sieltä ♥

   Poista
 5. On heti eri näköinen kuva kun on nuo valot. Meillä kierrettiin valosarja suuren männyn rungon ympäri ja siitäkin tuli tosi kaunis. Mies laittoi ajastimen valoihin, niin ei tarvitse huolehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin niitä ihania isoja puita siellä!
   Pimeällä heijastuu ikkunaan sisällä olevat punaiset valot, ikäänkuin noiden kuusenvalojen seuraksi. Tähän koneelle se kuusi näkyy kivasti.

   Poista
 6. Ihana kuusi; minäkin tarvitsisin pikkupikkuriikkisen kuusen, johon voisin ripustella valoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne myy niitä pieniä ruukkusyreenejä :)

   Poista
 7. Kaunis kuusi, ihana valoineen! Minä tykkäisin kuusesta ihan sisällä, mutta vaikka meillä on aika iso koti, niin kuusi ei tänne mitenkään sovi. Säästyypähän sitten suuremmalta siivoamiselta joulun jälkeen.

  Sanoppa se, miten tarjetaan, kun/jos talvi kunnolla alkaa! Tosin tuo viima tuntuu nolla-asteissa aikamoiselta pakkaselta. Jokos teillä on lunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollu pieni muovikuusi täällä kai aina, ja yhtenä jouluna kun ehdotin, että josko pieni oikea kuusi hankittais, niin tyttäret pani hanttiin, että ei tule oikea joulu, jos ei ole se sama pieni vanha kuusi :) selkeästi ollaan saatu perinne aikaiseksi.

   Jonkinlaista hitua satoi aiemmin ja nyt yöllä/aamulla jotain rähmälettä, joka teki pinnat jäisiksi. Jotain valkoista nyt kuitenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia