Joululomalle kohta

Tänä vuonna jätän joulun laittamisen muille. Lähden pois. Tiistaina. Ainakin niin on suunniteltu; sisko tulee huomenna ja ottaa mut mukaan kotiinlähtiessään. Ja koirat tietty. Mies hakee mut takas kotiin viikonloppuna, jos haluaa. Sekin on vähän siinä ja siinä, kun mun kanssa huomiosta kilpailee Coca-Cola -rekka... tuntuu siltä, että se on tärkeämpi kuin minä. Mutta voin kyllä viettää jouluni siskon luonakin :)

 Käytiin kattomassa Nukarinkosken tämänhetkinen tilanne. Vettä on vähän vähemmän kuin viimeksi, tai aika paljonkin vähemmän. Toinen, korkeampi puoli padosta oli ihan kuivilla. Ei ole mun hommaa se mukana kulkeminen, kun mies kopterilla kuvaa... nytkin olis ollu kiva ilma kävellä vähän, mutta nopee kuvaus ja seuraavaan paikkaan, joka oli keskellä taajamaa rekkojen perävaunujen keskellä, seuraava rakennustyömaan vierellä, joten se ulkoilu jäi sitten siihen. Istuin autossa kutomassa ja välimatkoilla pitelin dronen ohjainta sylissä. Seuraavalla kerralla jään suosiolla kotiin.

Anoppi jätti statiinit pois, kun oli lukenut netistä oikein lääkärin kirjoittaman jutun, kuinka statiinit on pahasta ja keho tarvitsee kolesterolia. Luultavasti Tolosen, jonka jutut perustuu osin väärinymmärrykseen ja on muutenkin valikoituja "totuuksia". Statiinit vähentää sitä veren LDL-kolesterolia, joka on ihan eri asia kuin solujen itse omaan käyttöönsä muodostama kolesteroli, mitä keho siis oikeasti tarvitseekin. Statiinit ei vaikuta niihin. Mutta samapa tuo, jos kokee paremmaksi noin. Itsekin sanoi, että kuoleehan sitä joka tapauksessa joskus, miksi pitkittää elämää lääkkeellä, joka tekee huonon olon. Silti mielestäni nämä lääkärin arvovaltaa hyväkseen käyttävät humpuukimaakarit (tyyliin Toloset ja Heikkilät) tekee karhunpalveluksen niin ihmisille kuin lääketieteellekin höpöttämällä hevonkakkaa lääkärin tittelin takaa.

Oon miettiny tätä mun omaa tautiani, että vaikka mieliala ei enimmäkseen kovin huono olekaan, niin oon kuitenkin melkein koko ajan väsyny ja saamaton. Mikään ei kiinnosta, mistään en innostu. Teen kaikkea vaan koska pitää. No, se siskon luo pääseminen nyt ehkä vähän ilahduttaa mieltä. Saadaan kerrankin lätistä akkain juttuja ja siskosten juttuja oikein kunnolla kenenkään keskeyttämättä ja häiritsemättä. Ainoo mikä vähän haittaa on se, että nyt asunto on kerrostalo, ja jos mejän koirat jättää sinne siskon koirien kans, kolme neljästä ulvoo siellä. Naapurit ei ehkä katso hyvällä. Siispä en oikeastaan siskon töissä ollessa voi mennä mihinkään, isälle tms. Ja oma hommansa on sitten pissittäminenkin, neljä koiraa kerralla. Omat jos jätän sinne keskenään, niin varmasti huutavat perään. Ostin kyllä sellasen monitoimitaluttimen, ehkä saan sitä hyödynnettyä. Oon kokeillu tuplataluttimia, mutta ne kyllä onnistuu kieputtaan itsensä ja toisensa niilläkin. Mutta se on pientä. Mulla on kuitenkin joululoma :)

Kommentit

 1. Onpa mukavaa, että pääset siskon luo! Eiköhän se koirien hoito järjesty.

  Kaikenlaisia kirjoituksia nuo "asiantuntijat" lyö nettiin ja ihmiset uskoo. Anoppisi on kyllä tehnyt huonon ratkaisun. Minulla on sama lääkitys ja vaihdettiin merkkiä, eikä nyt ole sivuoireita mitään. Se on elintärkeä lääke.

  Ukkosi joutaisi tehdä joulun valmisteluja kopterinsa kanssa :) Meillä mies teki perunalaatikoita pakkaseen, nyt voi vain jouluna ottaa ja paistaa.

  Antoisaa reissua!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joillaki on semmosia miehiä, jotka tekee perunalaatikon siinä missä aukoo tukkeutuneet viemärit!
   Kyllä tämäkin siivosi tiskipöydän ja vähän muitakin tasoja, kun pyysin. Ja imuroi ilmalämpöpumpun, kun assisteerasin. Ei sitten olohuonetta enää jaksanu imuroida, ja imuri jäi tuohon makaamaan. Se on emännän hoidettava nyt.

   Poista
 2. Mukavaa, että pääset lomalle :) Onhan se koirien kans vähän hankalampaa, mut eiköhän se siitä.
  Täällä oli älyttömät jonot Cokisrekalle,( näin vain ne jonot), kun ajettiin pari kertaa ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ne ruuhkatkin vielä kaiken kukkuraksi...

   Poista
 3. Voi sulla on mukava viikko tiedossa, nauti <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa viikkoa sulle siskon kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun vaan matkat menis hyvin, kun on vähän pyryinen ajokeli...

   Poista
 5. Epäilen ennemminkin Antti heikkilää kuin Tolosta anoppisi päänkääntäjäksi statiinien suhteen. Heikkilän uusi kirjahan valittiin Skepsis-yhdistyksen vuoden huuhaa-palkinnon voittajaksi.

  VastaaPoista
 6. Heikkilän kirja tuli myöhemmin, anoppi oli jo päättäny asian sillon. Jos oikein ymmärsin. Mutta viimeisin Heikkilägaten käännehän on S-ryhmän toteuttama kirjan poisveto ja kirjoittajan totaalinen meltdown :D Kun se vain olis asiallisesti keskustellu ilman kritisoijien haukkumista niin se olis säilyttäny kasvonsa, mutta tuollainen lapsellinen itkupotkuraivarimahtailu on aika säälittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ukkeli on koominen :) Myös K-ryhmä veti kirjan pois, mutta Otava käärii rahat :P

   Poista
 7. Minä toisaalta ymmärrän anoppisi ratkaisun, jos sivuvaikutukset ovat kovin rajut. Minulle kolesterolilääkkeet ovat elintärkeät; nyt on kokeiltu viittä eri laatua, eikä mitään vaikutusta sivuoireisiin. Minulla on jatkuva kova särky sekä nivelissä että lihaksissa, lenkkeilemään en pääse kuin korkeintaan puoli kilometriä kerrallaan. Poiskaan en uskalla lääkkeitä jättää, siinä tulis hengenlähtö. Noihin Tolosiin ym. en usko, minulle lääkkeet ovat määränneet kardiologi ja neurologi.

  Tosi kivaa, kun pääsit joululomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppi valitti väsymystä sivuoireena, ja sanoo olevansa pirteämpi. Toivottavasti kuitenkin palaa takaisin lääkkeisiin, jos kolesteroli kovasti nousee.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee