Löysin pakkasesta vielä pottulootan

En oo vissiin paljoo valittanu mistään viime päivinä. Mitä nyt tortunpuutteesta ja kipeydestä ja silleen... josko vaikka vaihteeksi jotain? Kun torttuakin sain, kun kaupasta ostin. Ei kovin hyviä ollu kyllä nekään. Ja olkapäät haittaa nukkumista edelleen, taas piti illalla lähtee sängystä hakeen särkylääkettä. Ja aamulla oli pistävä kipu oikean silmän yläpuolella, tosi häiritsevä. Lähti ibumaksilla ja torkuilla.

Viimeksi kuluneen ehkä noin viiden vuoden sisään on täällä lisääntyny koiranulkoiluttajat sun muut mettässäramppaajat.  Sehän siinä on positiivista, että pysyy polut paremmin talvella auki, mutta jotenkin minua harmittaa se, että "mun" omat salaiset polkuni on nyt muutkin löytäneet ja tallustelevat niillä. Se pikkuinen harjupolkukin on nyt varsinainen valtaväylä, siellä on lenkkeilijät ja maastopyöräilijät ja kaikki. Ja muutenkin metsät vähenee, kun koko ajan niitä hävitetään.

Hiiret. Kyllä mie ymmärrän, että neki tarttee ruokaa, mutta kyllä sitä maasta lintujen jäljiltä löytyy varmasti ihan nokko, ei tarttis kiivetä puuhun oravan lintulaudan sisään syömään! Oon jo jonkin aikaa epäillyt, että hiiri on asialla, kun sieltä sisältä löytyy kuoria. Orava ei syö niin, että nostais kannen ja heittäs kuoret sisälle. Tänäaamuna niitä oli siellä jo niin paljon, että tyhjensin maahan koko laudan sisällön (siemenet luultavasti pissaiset) ja laitoin uudet siemenet ja laudan uuteen paikkaan. Vaikeammin se oravakin sinne nyt pääsee, täytyy kattoa miten hommassa käy.

Kovin iloisesti siellä maassa nyt riittää lintuja. Kun ei nyt salmonella kauheasti leviäisi.

Muuten on kyllä ihan hyvä :) oon pitäny mökkipäiviä tässä, mitä nyt miehen kans kaupassa eilen piipahdin. Ehkä tänäänkin, pitää ostaa saunaan istuinalusia. Mies otti viimeksi käyttöön uuden alusen rikkikäytetyn tilalle - tai uuden ja uuden, se on roikkunut saunan naulassa jo aika kauan - ja se teki kauhean ihottuman! Mitä lie tapahtunut pefletille ajan oloon, kun semmoista teki. Tietysti voisin tehdä niitä itsekin vaikka vanhoista pyyheliinoista, se olis ekolookista.

Arvatkaas mikä tästä tulee:
 No siitähän se lähtee pullistuun...
 ... sukka!
Tietenki. Ku en juuri muuta osaa.

Kommentit

 1. Mä en oo ikinä nähnyt livenä tätä, kun sukka aloitetaan tästä päästä. Niin jännä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän saa arvaamalla alottaa kantapään, mutta kun omaan käyttöön tulee niin ei sen niin väliä...

   Poista
 2. En kehtaa kertoa mitä luulin ekan kuvan perusteella 😃 Varsinainen käsityöasiantija kun olen 😃

  Kumma juttu noi hiiret, minä lainasin riistakameran metsästäjiltä muutamaksi päiväksi ja katsoin ketä yöllä käy. Jäniksiä, monta ja aamuyöllä oikein kokous. Olen kyllä lumessa nähnyt jäniksen jälkiä, mutta miten paljon ne syö maasta pudonneita siemeniä innoissaan, se oli yllätys.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kun imuroivat pois! Jänis on parempi kuin rotta, joita mie pelkään. Meille rotat pääsee helpommin ku jänikset, vaikka on niidenkin jälkiä ollu.
   Onko sulla tallessa jäniskuvia? Laita blogiin!?

   Patalappu tuosta ekasta vois tulla mieleen :)

   Poista
  2. Lähinnä parin kuvan perusteella luulin koiran vaatteeksi :)

   Riistakameran kuvissa näkyy meidän talojen kulmat, joten en halua julkaista niitä. Muutaman säilytin.

   Poista
 3. Vau, enpä ois arvannu, oudolta näytti alku koiran puvuksiki :) Kaunista on lanka ja näyttää paksulta, lämpimät sukat tulossa. Hitsin hiiret, lintujen apajille nekki paskomaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ruojat tekkee. Mutta nyt on (toivottavasti) parempi ruokajärjestys siellä :)

   Poista
 4. En oo minäkään ikinä ennen nähnyt sukkaa aloitettavan tuosta päästä...sukat on ainoa, mitä osaan kutoa, ja toisesta päästä aloitan aina. Toi on kyllä ihanaa lankaa, minäkin oon kutonut tuosta monet sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettelin tekemään kärjestä alkaen, kun halusin tehdä pitkät varret, mutta en tienny riittääkö lanka. Noin päin saa käyttää kaiken lopun langan varteen, jos haluaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella