Mielipiteitä vailla

Heräsin viijjjjeltä. En olis halunnu nousta vielä niin aikasin, mutta ne riivatun naistenvaivat, mitkä alkoi heti kierukan poiston jälkeen... ne nakuttaa aivan yhtä täsmällisesti ja kipeesti kuin ennen vanhaan. Vaikka gyne sanoi, että ovat todennäköisesti loppuneet. Pah. Vanhaa ihmistä pitää tälleen kiusata!

No, ei mulla mihinkään menoa oo, että sen takia pitäs olla pirtee. Kuopus tullee jossain vaiheessa päivää kotiin poikakaveriltaan, ja loppuosalla perhettä on musiikillisia aktiviteetteja pääkaupungilla. Hieman olen huolissani, miten esikoinen siellä pärjää, kun Innan konsertti alkaa vasta puoliltaöin, ja mitä lie kello kun se palautuu sieltä... mies sanoi, että jos antaa sille rahaa niin se voi tulla taksilla, mie sanoin että kyllä mie voin sen hakea kaupungistakin, niin mies sanoi painokkaasti se voi tulla kyllä taksilla. Toki huonoa ajokeliä on luvassa, mutta en halua lapsiraukkaa panna lauantaiyön örveltäjien kans taksijonoon! Ja nykyään taksitkaan ei oo sitä mitä ennen.

Mies nukku sohvalla yön, otti nokkiinsa kun vähän äksyilin sille eilen. Ei aina jaksa olla hillitty ja aikuismainen. Patistin sen vinttiin sillon aamuviideltä herätessäni, että ei oo illalla sitten väsyny niissä riennoissaan. Sen riennot kyllä loppuukin jo varmaan siihen mennessä, kun esikoisen alkaa...Eilisen lumisateen jäljiltä on ulkona niin mukavan talvisen näköistä. Joulukuuseni on söpö. Nyt onkin sitten tiistaihin asti lämpöasteita, että kyllä se talvisuus siitä häipyy. Laitan oman lisäni ilmansaasteisiin lämmittämällä pönttöuunia tässä joutessani ja aamun ratoksi.

Oon etsiskellyt koirille sopivia valjaita; ne mitä kesällä niillä pidin, on niin pienet, ettei mahdu villapaidan päälle. Toisinaan oon laittanu ne villapaidan alle ja kiinnittäny taluttimen päältäpäin valjaisiin niin, että näyttää kuin taluttaisin koiraa villapaidasta... vitsikkään näköistä, mutta joka tapauksessa halusin ne isommat, joiden alle mahtuu vaatetta. Ovat vaan niin hinnakkaita! Halvimmatkin viidentoista euron kieppeillä, ja ne on semmosta kovaa paksua nauhaa ilman pehmikkeitä. Nyt kävin ihan muuten vain Hong Kongissa, ja satuin näkemään kun siellä oli erä pantoja ja valjaita - sain hyvät, pehmustetut ja heijastimelliset valjaat 4€/kpl! Nätitkin mun silmään. Kyllä kannattaa joskus kierrellä ihan muuten vaankin kaupassa. No ostin mie sieltä kahdeksan joulukorttiakin, ja konvehtirasian.

Ja niin! Vaihdoin keittiöön verhot! JOULUverhot! Jotka sit todennäköisesti on paikallaan vielä ensi joulunakin... keittiöstä tuli ihan erinäköinen. Voishan sitä jo vetästä sen taannoin tarjouksesta ostamani jouluisen kerniliinankin pöydälle. Sitten on punaista. Anoppi vaihtaa aina jouluksi joulumatot :) se kyllä jaksaa. Vaikka aina väittää ettei jaksa.

Olin vähän pettynyt, kun mies ei huomannut (yleensä huomaa ja ainakin toteaa asian) kranssia eikä vissiin verhojakaan. Tohottaa sen kopterinsa kanssa. Mutta se kranssi on jännä - siinä ovessa on ollu Caran taideteos, ja nyt kun vaihdoin joulunajaksi siihen sen kranssini, niin kukaan ei sitä huomaa. Vaikka siinä on valot! No, kuopus huomaa, olen varma.

Mitä mieltä muuten ootte: jos sukulainen muuttaa, eikä ilmoita uutta osoitettaan, vaikka kanava helppoon ilmoittamiseen on olemassa, niin saako sen jättää ilman joulukorttia vai pitääkö ite kysyä sen uusi oso? Kyseessä ei siis ole mikään muuttohässäkän keskellä olo, vaan muutot on tapahtunu jo aiemmin tänä vuonna.

Kommentit

 1. Minä oon kysyny osoitetta, jos ei sitä oo tiedossa. Postikin voi hukata kortin jos osoitteenmuutoskortilla ilmoittaa osoitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhen voiskin hukata, muttei kahta... tosin toisella on ollu vähän murhetta elämässä. Tai paljonkin. Messengerin kautta olis niin kätevä lähettää kaikille sen piirissä oleville.

   Poista
 2. Tuo on todella söpö :)
  Sepä onki vaikia paikka, laittaako kortin! Mulla on yks tuttu, joka ottaa yhteyttä sillon tällön, nyt en tiedä uutta osoitettaan, enkä kysy! Sukulainen voi olla eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se ei oo ees mun sukulainen, vaan miehen...

   Poista
 3. En muka ehtinyt eilen kommentoida kranssiasi (KAUHEA kiire -pyh) - siitä tuli tosi kiva. Turhaan aliarvioit itseäsi <3

  Tuohon osoiteasiaan. Jos sukulainen ei oo kovin läheinen enkä muutenkaan oo hänen kanssaan tekemisissä, niin en kyllä kysyisi.
  Itse oon lähettänyt viime vuosina joulukortteja tosi vähän.
  Yksi tädeistäni ottaa yhteyttä vain silloin, kun tarvitsee jotain. Toisen kanssa olen ollut tekemisissä about 13 vuotta sitten. Ennen oltiin hyvinkin läheisiä. Mutta niin sukulaisuus kuin ystävyyskin on minun mielestä vastavuoroisuutta - toisen osapuolen elämäntilanne toki huomioonottaen, ja eiköhän se tieto muun suvun mukana kulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nää on tosiaan miehen sukulaisia (ite en pidä yhteyttä kuin isääni ja siskoihini) ja ainoo kanssakäyminen on se joulukortti.

   Poista
 4. Olen Pöllön kanssa samoilla linjoilla. En ehtinyt sanoa kranssista, että se on kaunis. (Juu ja kiitos sanasta taideteos!)

  Myös sukulaisesta olen samaa mieltä kuin Pöllö. Jos ei ilmoita uuttta osoitetta, niin en laittaisi kortia. Myös minulla on korttien määrä supistunut tänä vuonna reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on niin siisti ja hieno se sun sydän, yhtään ei oo "rapistunut" edes! Mun oksatyöt on paljon ylimalkaisemmin tehtyjä. Sillon kun niitä tein.

   Vähän alan kallistua itsekin siihen, että en lähetä. Jos itsekään eivät vaivaudu sen vertaa että ilmoittaisivat uuden osoitteen, niin minusta se on merkki siitä, etteivät kaipaa sitä joulukorttiakaan.

   Poista
 5. Aina ei vaan jaksa olla säyseä ja ymmärtäväinen - ja samaan kategoriaan menee musta tuo "jos ei kerran saa osoitteenmuutosta, ei kyllä tarvi korttiakaan lähettää". Siis että ei tarvi, mun mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mielipideraati näyttää kallistuvan nyt sille kannalle :) ja pieni kiukuttelu puhdistaa joskus ilmaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella