Minuutin pidempi päivä

Sinne meni joulu. Mies lähti töihin ja mie jäin kotiin pyykkäämään. Ja kasvattamaan jotain hiiskatin paisetta nenääni, tai kahtakin itse asiassa. Liekö äkkinäinen suklaansyönti aiheuttanut, mutta kamalan kipee nenä on.

Jouluruuat on syöty enimmäkseen, jotain laatikoita on vielä mulle tänäiseksi lounaaksi. Miehen ja tytärten kinkkua taitaa olla, mutta omani söin jo pois. Tykkään perinteisestä harmaasuolatusta kinkusta, nuo syö mieluummin sitä vaaleanpunaista, joten meillä on eri kinkut. Siis ei tietenkään sellasia isoja möhkäleitä, mulla oli valmiita siivuja muutama ja noilla pari pientä palaa.Tytöt läksi poikakaverilleen molemmat eilen, joten oon täällä ihan isseksein. No, koirat on seurana. En eilen jaksanu/halunnu lähtee mukaan, kun mies tyttöjä kuskaili ja kävi jotain droonikuviakin ottamassa, möllötin kotona vaan. Paitsi kävin aika pitkän lenkin koirien kans, kova tuuli oli paikoitellen pellon laidalla.


Katoin eilen Michael Mosleyn selostaman dokkarin "Totuus nukkumisesta" - suhtaudun epäillen, jos jotain väitetään totuudeksi, mutta ihan kiintoisa se oli. Siinä oli lusikka-metallitarjotintesti, ja mietin että jos mua väsyttää, niin nukahdan kyllä iltapäivällä hyvinkin nopeasti. En oo testiä tehnyt, mutta eilenkin urvahdin sohvalle varmaan muutamassa minuutissa. Kunhan koirat oli löytäny paikkansa ja mie paikan korvalle, ettei ilmalämpöpumpun jyminä kuulu rakenteiden ja sohvan kautta korvaan. Pumppu aika ajoin pitää mekkalaa, en tiedä onko siinä jotain vikaa vai kuuluuko se kuvioon. Sitten mies herätti soittamalla kaupasta, vaikka olin sille jo lähtiessä sanonu, mitä tarvii tuoda. Taas nukahdin ja heräsin, kun se reilun puolen tunnin päästä tuli kotiin. Kyllä mun yöt on niin rikkonaisia, että ei se ois ihme, jos jostain univajeesta kärsisinkin. Sellanen prebioottivalmiste, mitä M.M. dokkarissa otti ilta"lääkkeeksi", kinostelis muakin. Opin, että prebiootit on probioottien ruokaa. Se vaan huvitti, kun annettiin ohje, että aikaisin aamulla pitää mennä kävelylle, että auringonvalo palauttaisi sisäisen kellon oikeaan aikaan :D  puoli kymmeneltä alkaa aurinko nouseskella, joten hirveen aikaisin ei kyllä kannata kävelylle lähtee, jos valoa haikailee! Ei ihme, että meitä täällä väsyttää, kun aurinkokin nousee ihan väärään aikaan. Sekottaa ihmisten kellot.

Ja kertakaikkisen omituisia unia taas näin. Mulla oli kyllä herätessä taas kova päänsärkykin, ja jotenkin muutenkin kipee olo, että se saattoi selittää osan unista.

Meillä on semmonen joulupukki, että jos mie jostain ilahdun tai jotain pyydän joululahjaksi, se tuo sitä samaa sitten joka joulu. Nytkin tuli neljä kerää lankaa, kun oon sitä joskus toivonut, vissiin kolme vuotta sitten, ja siitä lähin niitä on tullut - on kai ihan pakko sitten kutoa. En oikein voi sanoa, että älä joka vuosi tai ainakaan noin paljoa. On nimittäin lankaa muutenkin aika paljon. Se loukkaantuu sitten eikä tuo ensjouluna mitään. Tää on nähty. Sentään sain vaihdettua sen Wienernougatin DaCapoksi, kun ensinmainittu ei enää ole hyvää. Ainakin viime jouluna oli jo resepti vaihtunu, maistui jollekin halpissuklaalle, rasvamössölle. En tiedä mitä ovat tehneet, jotain palmuöljyjuttua oon kuullu mutta en tiedä kun en ole seurannut ainesluetteloita niin tarkasti.

Heh, anoppi muuten valitteli, kun niin paljon keitettyjä perunoita jäi syömättä, ja mie sanoin, että nehän voi paistaa. Ei kuulemma, kun paistetut perunat ei oo jouluruokaa :) Hyvin meillä kauppansa teki eilen, kun sipulin kera paistoin.


Kommentit

 1. Ens kuun lopussa vois huomata päivän pitenemisen, josko aurinkoki sillon kilottas :)
  Vai ei paistinpotut oo jouluruokaa :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, hitaasti päivä pitenee vielä. Helmikuussa sitten vauhti kiihtyy.

  Meillä syötiin tänään paistettuja perunoita eilisen savukalan jämien kanssa. Hyvin sopi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savukalan kanssa sopii varmaan melkeen mikä vaan :)

   Poista
 3. Huomenna on eka päivä kuin pitää taas varmaan tehdä jotain ruokaa. Tähän saakka oon pärjännyt jämillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kaivelin jo pakastimesta isännälle soosintekotarvikkeita, taisin vähän syyä sitä itsekin porkkanalaatikon päällä. Johan sitä joutikin muuta ruokaa välillä...

   Poista
 4. Eläköön se kovasti kaivattu lisäminuutti :-)

  VastaaPoista
 5. Pyykkihommissa täälläkin tänään. Jotenkin pyhien jälkeen tuntuu aina kivalta siirtyä normiarkeen. Vaikka se arki nyt ei niin valtavasti täällä kotona nysvätessä pyhistä poikkea, mutta kuitenkin.

  Voi, mä voisin syödä paistettuja pottuja koska vain. Ja sitä kyllä tehdäänkin, että syödään ei perinteisiä jouluruokia jouluisin. Joskus olen suomalaisen joulupöydän laittanut, mutta se ei aiheuttanut miehessä mitään ilonhihkaisuja. Sanoi niitä laatikkoja kyllä syövänsä, mutta ei tartte kuulemma kovin usein laittaa. :-D
  Ollaan sitten pitäydytty siinä, että syödään jouluna sitä, mitä tekee mieli. Kyllä se yleensä on jotain lihaa, jonka kylkeen tulee niitä knöödeleitä (perunamössöstä tehtyjä lumipalloja) ja haudutettua punakaalta. Tää on ihan hyvä systeemi, sillä itsekin rakastan tuota yhdistelmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä knöödeleitä myydään täälläkin Lidlissä, ja kai niitä joku ostaakin. Itse en osais kyllä laittaa tai käyttää niitä mitenkään.
   Joku lanttuloota on aika pahaa, ja porkkanaloota vähän sellasta vauvanruokaa, en ihmettele jos tottumaton ei niistä välitä :) imelletty perunalaatikko on kyllä hyvää. Mie tutustuin ja ihastuin siihen vasta Etelä-Suomeen muutettuani, ei meillä Lapissa semmosia syöty.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia