Tyydyttävää

Hetken aikaa nautiskelin pankkitilin saldon katselusta, kun oli veronpalautukset tulleet. Oli se tyydyttävää :) sitten maksoin pitkän sentin katonkorjauslainaa niistä, ja laitoin yhtä pitkän sentin sivuun saunankatonkorjausrahastoon. Onhan sekin toki tyydyttävää, että on nyt rahaakin korjata se katto, sauna kun on aika tärkeä meille. Ellei sitä ennen tuu jotain isoa laskua jostain.

Mulla loppu luettavat. Edellisen kerran, kun kävin kirjastossa vaan kuopuksen seurana, tarkoitus ei ollu itelle lainata mitään, kun oli tarpeeksi luettavaa, mutta löysin ison pinon mielenkiintoisia kirjoja. Nyt vein ne takaisin, enkä löytänyt millään mitään sellasta, minkä olisin halunnu lainata! Kumma juttu. Jonkun Donna Leonen kirjan lainasin, kun jotain oli pakko.

Kävin hakemassa havuja, vois ehkä rustata jonkinlaisen havukranssinkin. Ehkä. En mie niitä kovin isoa nippua keränny, kun oli koirat mukana niin kantaminen oli vaikeaa. Yhdistin lenkin, havujenhaun ja kirjastoreissun samaan, niin tuli hoidettua kaikki yhdellä kotoalähdöllä. Kirjastonkirjat ei kyllä lenkillä ollu mukana, odottivat autossa :)

Perhe kävi tutkimuksessa eilen, oli tehty jotain muistitestejä, otettu verikoe, mitattu verenpaine, ultrattu erinäisiä paikkoja ja leikattu hiuksia. Kakkanäytteenottoputelit sai mukaansa ja mies lisäksi siemennestenäyteputelin. Siitä maksetaan! Saa neljänkympin lahjakortin kuulemma. Kakkanäytteen joutuu antaan ilmaiseksi, vaikka semmosen kans ropaaminen lienee paljon ikävämpää...

Kirjoitin taas alle yhden kansalaisaloitteen. Sillä halutaan rajata vaarallisten ilotulitteiden käyttö ammattilaisille - vastustajien suussa toki muotoutunut malliin kielletään raketit. Taas yksi esimerkki asiasta, mistä olis paljon vähemmän huomautettavaa, jos ihmiset ei olis niin pöljiä ja rikkois lakeja ja ohjeita jatkuvasti. Täällä maalla nyt raketit on pieni asia, ja mejän koirien kans ei oo huolta, mutta paikoitellen se on ongelma. Määrättyjä aikoja ei noudateta ja se luontoon päätyvän saasteen määrä on melkoinen. Myrkkyjähän ne monet väriaineet ynnä muut on. Ja niitä silmävammoja tulee joka vuosi.

Tänä aamuna olin ennen kuutta jo juonut aamukahvin, käyttänyt koirat pihalla ja antanut niille ruuan, tehnyt miehelle eväsleivät (yleensä se tekee ne kyllä ite), täyttänyt tiskikoneen (liesituulettimen rasvasuodattimetkin pesuun) ja laittanut sen päälle ja viikannut kuivat vaatteet kaappiin telineeltä. Vienyt roskat ja pessyt roskapussiämpärin. Ei vaan nukuttanu enää, ku heräsin miehen herätyskelloon neljän jälkeen. Varmasti olis nukuttanu, jos olis ollu oma kello ja töihinmeno eessä. Sitähän on melkeen päivän eestä töitä tehty; vois nyt mennä kokeileen tulisko uni :)


Kommentit

 1. Huh, ootpa ollut aikaansaava. Mä olen vasta juonut aamukahvin kirpparilla ja suunnitellut iltavuoron eväitä. Sinne menen vähän tavanomaista myöhemmin niin voi olla tällainen hidas aamu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaat aamut ♥ Sellasia ne mullakin on yleensä. Ja päivätkin. Monesti ei saa mitään tehtyä.

   Poista
 2. Oli tosiaan mukavaa, minäkin sain pitkästä aikaa veronpalautusta. On se kotitalousvähennys hieno juttu. Tosin kaikki menee kyllä vuodenvaihteen laskuihin, mutta onneksi tuli.

  Vai lukemiset loppu, kamala tilanne. Minulla on aina oltava 5-6 kirjaa lukupinossa, muuten ei unikaan tule.

  Käyn allekirjoittamassa minäkin tuon ilotulitusaloitteen. Ei täälläkään kovaa meteliä ole, mutta tuttu koiranomistaja Treella on aina ongelmissa kun siellä on itsenäisyyspäivänä ja vuoden vaihteessa ilotulitus. Sitä koiraa en huoli hoitoon enää kun se puri minua viime vuonna ranteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun allekirjoitit!
   On mulla nuita lukemattomiakin omia kirjoja jemmassa, ja sitten niitä mitä tykkään lukea aina uudelleen (esim. Maigretit), että ei mulla yöunet mee jos kirjaston kirjat loppuu :) Ei taida teilläkään ihan heti kirjat loppua...

   Kyllä siinä luottamus menee, jos koira puree, se on selvä. Ei siihen enää voi suhtautua samoin kuin ennen. Tuliko isokin vaurio? Ranne on aika arka kohta hampaille.

   Poista
  2. Juu, lukemista on kyllä omissa kirjoissakin mutta ne uutuudet kirjastosta on se tärkein pino. Ehkä selviäisin omillakin joulun yli, jos olisi pakko :)

   Koira ehti vain näykkästä ranteesta, kävin silloin terkkarissa ja laittoivat jäykkäkouristusrokotuksen vahvisteen. Mutta se on ongelmakoita, on purrut paria pienempää koiraakin ja jopa omistajaakin. Ystävästä tuli entinen, kun ei edes anteeksipyyntöä kuulunut. Muilta yhteisiltä tutuilta kuulin, että koira on pari muutakin ystävää karkoittanut näykkimällä eikä omistaja kiellä tai saa sitä kuriin. Onkohan se enää sen arvoista se koiran pitäminen?

   Poista
  3. Kyllä nyt anteeksipyyntö olis vähäisintä, mitä vois tehä siinä tapauksessa. Siitähän vois tehä rikosilmoituksen, on koirakurin laiminlyöntiä. Been there, kuten tiedät. Ensin vein viinapullon ja seuraavan kerran jälkeen tapatin koirat.

   Poista
  4. Terkkarissa sanottiin silloin minulle, että ranteen purema oli hyvin lähellä isoja suonia. Kysyttiin, haluanko tehdä rikosilmoituksen. Jäin miettimään asiaa, koska kyse oli ystävästä. Hänen sanojensa mukaan koira vaan on sellainen, ei hän voi eläimen puolesta anteeksi pyytää! Kuvittele.

   Sitten vuodenvaihteen jälkeen tein sen rikosilmoituksen. Siihen loppui ystävyys. Tämä tapahtui siis 2016-2017 vuodenvaihteessa. Koira eli vielä ainakin viime kesänä kun näin heidät Tampereella, jossa asuvat. Onneksi olin autossa, muuten olisi voinut tulla sanottua tosi pahasti.

   Arvelin silloin, että tuo koira määrätään lopetettavaksi mutta näin ei käynyt. Sain korvaukset kivusta ja särystä, 200 euroa. Luotin siihen, että omistaja jo tajuaa koiran olevan hänelle itselleenkin vaaraksi, mutta ei. En ole tästä paljon huudellut, mutta sinä ymmärrät asian molemmat puolet.

   Poista
 3. Hirmu ahkera oot ollu!!! Minä nään tohon aikaan vielä unia, mutta me kyllä ollaankin semmosia yökukkujia; ennen puoltayötä ei mennä ees sänkyyn, ja sittenkin vielä luetaan molemmat. Päivärytmi on sitten sen mukainen...Tietty koiran omistajilla on toinen juttu, pakko noustakin ajoissa.

  Minäkin sain veronpalautusta. Voin summankin ihan paljastaa: 22 euroa! Niin ja 76 senttiä päälle! Annan itseni kertoa, että se on kulutettu jo, ruokakauppaan!

  Minä myös allekirjoitin ilotulitusaloitteen. Sympatiseeraan eläinten, varsinkin koirien omistajia. Ja onhan se rahan syytämistä taivaalle, vaikka hienon näköistä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, en sitten jakanut turhaan tuota aloitetta!
   Taas heräsin vähän ennen miehen kellonsoittoa, se niin makiasti käänsi kylkeä ja suretti sanoa sille, että sen kello soi... nukkuisin mielelläni pitempään, mutta kaikenlaiset vaivat sun muut ajaa ylös.

   Poista
 4. Mieki varailin kirjoja joulun aikaa varten.
  Olet ollut ahkerana, mulla on väsy aamu, kun heräsin epämiellyttävään uneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ajelin taas bussilla unessa, mutta tie oli jyrkkä ja lopulta niin hajallakin ettei voinu ajaa, ja joku jalkavaivainen ihminenkin kekkuloi edessä ettei saanu vauhtia otettua. Heräsin taas miehen kans samaan aikaan! Nyt oon nukkumisesta huolimatta ihan väsy. Menee koko päivä hukkaan tälleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia