Uutisia

Taas nukuin hyvin. Mitä nyt joskus tönin kuorsaajaa, kuuntelin erinäisiä kipuja ja vähän oli hankalaa, kun koirat makas jalkopäässä niin likikkäin, että vain mun yksi jalka mahtui väliin. Oli hiukan sovittelemista. Hieno aamu ulkona ja lauantai ja ensimmäinen päivä joulukuuta ja uskokaa tai älkää; elämäni valo ja päivieni ilo ei ostanu yhtään kaljaa perjantai-illaksi!!! Aim sou häpi. Se on kai itsekin huolestunut terveydestään. Tosin oltiin liikkeellä myöhään - tytär hoiteli koulun puolesta pikkujouluja ja pääsi vasta ysin maissa, ja vietiin se poikakaverin luo vielä sitten illalla.

Eka kalenterinluukku auki


Niin, tuli tulokset tyttären nilkan magneettikuvastakin. Soittivat tytölle, vaikka oli sovittu että soittavat mulle. Hohkaluun turvotusta useammassakin luussa, alkavaa nivelrikkoa ja jopa ylimääräinen, puoli senttiä paksu luusilta! Ihan eri paikassa kuin missä murtuma ja leikkaus on ollu, miksiköhän se on sinne kasvanu... että kyllä siellä oikeasti oli jotain. Tähän asti on hoidettu vain leikkauksen jälkitilana - vaikka sitähän ne tavallaan on nuokin kai. Tyttö sit laittoi omakannasta mulle kopiona sen lausunnon, mulla meni tunti kun netin avulla käänsin sen selkokielelle. Opin itsekin taas uusia asioita, sitä en saanut selville, miten hohkaluu turpoaa ja miksi. Rappeutumiseen se liittyi. Ja miksi sellanen luusilta on tullut sinne telaluun ja veneluun päällipuolelle. Luusilloista oli netissä juttua lähinnä selkärankaan tulevina, reuman yhteydessä.

Nivelrikko tulee helposti jos murtuman jälkeen jää nivelpinnalle pykälä (niinkuin meinasi jäädä kun ensimmäisen kerran leikattiin, siksi piti leikata seuraavana päivänä uudestaan) mutta sellasta ei näy, ja silti on nivelpinnat parissakin kohdassa alkanu tuhoutua. Taisi oikeasti tulla tästä jalasta tytölle elinikäinen riesa... ehkä se mun itkeminen ennen huonosti päättynyttä reissua olikin enne, vaikka koitin manata että onneks mulla ei oo taipumusta enteisiin... nivelrikko ennen täysi-ikäisyyttä!

No, ensi vuoden alusta on luvattu ortopedin aika. Jollekin nivelrikolle nyt ei taida oikein voida mitään. Särkylääkettä nassuun, kuten lapsiparka on joutunut pää- ja jalkakivun takia jo vuosia tekeen.

Valoa viinoille
Mies osti jälleen kerran uuden puhelimen, ja sitä piti sitten ulkoiluttaa kaupungilla samalla, kun vein kuopukselle ison ruokakassillisen viikonlopuksi. Niillä kun ei ole viikonloppuna huoltoa, siellä asuntolassakaan ei edes saa olla viikonloppuisin kuin just nämä, jotka on navettapäivystyksessä. Kines, sanottiin mun nuoruudessa, kun karjatalouskoulua kävin. Itse nyt muutenkin jäin joskus viikonlopuksi, kun en jaksanut lähteä pitkän matkan päähän kattoon äitin juopottelua ja sekoilua. Siitä tuli vaan parin kympin ylimääräinen maksu.


Kaupungilta löytyi tämmönen jouluasetelma. Olishan tuollainen kiva omalla pihallakin, mutta sitten jos ja kun tulee lunta, se on sit vaan lumimöykky... tuossa se on katon alla. Hienot kävyt :)

Meidän pihallakin kävi pukki näin joulukuun alun kunniaksi ♥

Tässä molemmat riistakameran lähettämät kuvat on yhdistetty, sama pukki siinä ihmettelee kun on portti kiinni. Tuolta metsän puolelta se varmaan on pihalle eksynyt, siellä on matalampi aita. Vaikka korotinkin sitä nyt syksyllä. Mutta nyt on ihan oikea iso villieläin osunu kameran eteen silleen, että se on sen oikein kunnolla saanut kuvattuakin! Saa tulla toistekin, vaikka onhan tänne vähän hankala tulla ja pois mennä. Kyllähän tuollaiset hyppyeläimet kuin kauris ja kissa pääsee. Jäniskin on ollu, vaan ei riistakamerassa. Koirat ei oo käyny ulkona vielä, saa nähdä huomaako ne vierailijan jäljet.

Tästä tulee hyvä päivä. Tuleehan?Kommentit

 1. Ehdottomasti tulee hyvä päivä <3
  Nytpähän löyty syy tytön nilkkakivuille, josko ne luusillalle vois jotain....ja turvotukselle. Nilkassa on vähän ja pieniä lihaksia, joita vois jumpalla vahvistaa, auttamaan nivelrikkokivuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fysioterapiaahan on tähän asti käytetty niihin kipuihin, on kaikenlaisia jumppaliikkeitä opetettu ja on niistä ollu apuakin. Kävelyasento korjaantui, mutta alkoi heti taas vääntyä kun kivut palas. Aika tunnollinen tyttö on ollu sen kuntouttamisessa.

   Poista
 2. Voi että, toivotaan, että saa hyvät ohjeet ja apua sairaalata sitten kun menee.
  Yhä enemmän ja enemmän mun tekee mieli tota riistakameraa, kun katselen sun kuvia..
  Ja kyllä, tänään tulee hyvä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä sun hoodeilla varmaan liikuksiikin enemmän eläimiä, tää on vähän tälleen vilkkaalla paikalla. No onhan tässä kuiten bongattu jopa näätä.

   Poista
 3. On tosi kurja, että nivelrikkoa jo tytöllä, noin nuorena. Mutta kai sitä voi tulla luun virheasennoista missä iässä tahansa. Toivotaan, että hoitoa löytyisi muutakin kuin särkylääkkeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se luusilta ainakin voi olla synnynnäinen - vaikka luulis sen näkyneen niissä röntgenkuvissakin, mitä on ihan muutama otettu tän härdellin aikana. Saapa nähdä, mitä ortopedi tuumaa, täytyy toivoa että on pätevä ja motivoitunut lääkäri!

   Poista
 4. Vähän hassua sanoa tässä vaiheessa päivää että tulee tästä hyvä päivä - mutta näin ajattelin töissä kun lukaisin kirjoituksesi mutta en voinut kommentoida.

  Kaikesta huolimatta, ja pukkikin se siellä, tosin mä jo näemmä näen kaiken kahtena ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päivä tuli kyllä :) ja pukkikin oli osannut pihasta ulos kaksoisolentonsa kanssa!

   Poista
 5. Toivon, että tänään oli hyvä päivä.
  Jos nyt siten ei ollutkaan, niin tuo päivä on tulossa ihan hetkenä minä hyvänsä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä päivä :) mies vei syömään sushia ja muutenkin oli mukavaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee