Viik on loppu

Ei vielä oo, mutta tuntuu siltä, ku lapset on muualla ja mieskin pikkujouluissa.

Päkästin nyt sen sivun "Kuveja ja muuta sälää" jonka linkki on jossain tuolla sivussa, ja keräsin sinne vanhoista kuvista parhaita (mielestäni) mitä tässä blogissa on ollu. Tulee sinne varmaan myöhemmin jotain sellastakin, mitä ei blogiin tuu.

Kävin pirkistäytymässä iltakävelyllä, olikin yhtäkkiä kiva ilma. Sillon ku vein miehen pikkujouluihinsa, satoi räntää ja tuuli ihan sikana. Nyt oli maassa rapea valkoinen kuori, mutta ajoradat sitten onkin tosi liukkaita, kun se räntä on liiskautunut ja jäätynyt. Ans kattoo tarviiko mun äijää hakee, se sano ettei mun tarvi päivystää ku kymmeneen, tulee sit taksilla jos menee pidempään, ja luulen että menee. Vähän oon kyllä huolissani, se on tosiaan ollu sen viikon nyt juomatta ja talolla piikki auki ja työkavereissa niitä joiden mielestä on sankarillista juoda paljon. Eikä mies oikein tunnista rajojaan. Mutta yritän olla aattelematta.

Luen kirjaa. Sain loppuun Frédérique Audoin-Rouzeaun alias Fred Vargasin kirjan Kalmankuoriaiset, ja jotenkin siinä nyt kirjailijan ote lipsui entiseen verrattuna. Teki monta kertaa mieli sanoa että voi pöljät, kun muka niin viisaat ihmiset ihmetteli selvää asiaa. Nyt on kesken Kirsi Vainio-Korhosen Musta-Maija ja Kirppu-Kaisa - Seksityöläiset 1800-luvun alun Suomessa.

Tän vuoden Huuhaa-palkinto meni sitten Otavalle, ja ihan aiheesta.

Sit sellanen jännä juttu. Oon varmaan ennenkin puhunut siitä, kun joku hyvin intialaispakistanilaisenoloinen mies, jonka nimi on Sannanna Kaluva (!) omaa jonkun samankaltaisen osoitteen ku mulla. Se saa Bajaj Finserviltä postia mun osoon ja yhtä sun toista, ja vähän aikaa sitten joku Sridharan kyseli sen olinpaikkaa. Mie kirjotin, että tää oso kuuluu mulle, tarkista tietosi. Nyt sitten tuli ilmotus, että "Your Bajaj Finserv EMI Card has been permanently blocked" ja viimeisin CIBIL raportti pitäs toimittaa. Mulle tuli mieleen, onkohan se äijä ryöstetty ja tapettu tai jotain. Rosmot on käyttäny sen luottokorttia.

Aika ajoin mulle tulee myös jotain rekisteröintijuttuja, kun joku on käyttäny mun osoa. Ja sit jokuhan (italialainen) oli tehny Spotify-tilin mun osolla, ja nyt mulle tulee italiankielistäkin roskapostia.

Muttajoo. Jatkan lukemista.

Kommentit

 1. Noihin epämääräisiä viesteihin ei kyllä kannata vastata. Tuhoisin moiset pois välittömästi. Ne voi löytää sut IP-osoitteen kautta.

  Meillä on tihkusade ilahduttanut pimeää päivää. Vasta nyt illalla se on loppunut ja taitaa pakastaa vähän. Tulee varsin liukkaat kelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mie niihin muihin mitään vastailekaan, oon laittanu ne meneen roskapostikansioon mutta tuohon yksityishenkilön kyselyyn nyt vastasin. Ja tuo luottokortin blokkausviesti jostain syystä tuli taas etusivulle, on varmaan eri ososta ku ne muut.

   Vielä vartti oottelua ja sit saan mennä nukkuun. Jos sitten saan nukuttua...

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten VOI lyhyessä kommentissa olla niin paljon kirjoitus yms virheitä...

   "Mua kovasti huvitti tuo vakavasti otettavan kustantamon palkinto. On hyvä, että näin pidetään keskustelua yllä!"

   Poista
  2. Luin ne molemmat sähköpostista, ja en tosiaan ees huomannu niitä kirjoitusvirheitä! Otavahan ei tarkistuttanut ulkopuolisella henkilöllä Heikkilän kirjaa, koska "kirjoittaja on lääkäri". Aika korkeelle nähtävästi arvostavat lääkärit siellä.

   Poista
 3. Välipyhät sekottaa ajantajun, ku muutenki on välillä hukassa!
  Täällä on ihanan pehmyttä lunta monta senttiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tekkee. Meilä on nyt mukava pikkupakkanen, ties vaikka taivaskin kirkastuisi!

   Poista
 4. Mulle tulee roskapostiin via-gra yms. mainoksia - en ymmärrä miksi :) Sitten tulee P-r-isman lahjakortti-juttuja. Ensin summa oli 500 euroa, mutta nyt viimeksi panoksia oli nostettu: summa on jo 1000 euroa :D
  Edellisen kerran kun tyhjensin roskapostikansion, siellä oli paljon viestejä eri ihmisiltä, jotka oli pahoittaneet mielensä, kun en ollut hyväksynyt heitä whatsapp -ystäviksi. Kauhean epäystävällinen ihminen olen...
  Ja yhteen aikaan tuli hirveän suuria perintöjä - ainoa sukulaiseni siellä tai täällä oli kuollut ja jättänyt koko omaisuutensa mulle. Siinä sitä ulkomaalaista, tuntematonta setääni surressani naamakirjassa kävi selville, että hän oli jättänyt saman perinnön mm. sedälleni :) Tilinroa ja luottokortin nroa ja osoitetta ja mitä kaikkea olisi pitänyt lähettää.

  SIis en tietenkään avaa noita roskaposteja, mutta alku siitä viestistä aina näkyy ja saadaan AM:n kanssa nauraa viesteille. Viimeksi ei ollut mitään erityisen hauskaa.

  Niistä ihan oikeista sposteista taisin kertoakin: ne tuli Vantaan tiedepäiväkodista muutama vuosi sitten ja ensimmäisessä annettiin ohje, että pitää ottaa päivänä xx sukset mukaan, kun on liikuntapäivänä. Vastasin ystävällisesti, että viesti tuli väärään osoitteeseen, tarkistatteko osoitteen jne. Ei tullut vastausta, vaan tuli uusi vastaavanlainen viesti myöhemmin, muistutus.
  Vastasin, että kiitos vain, mutta edelleenkin, tarkistaisitteko vastaanottajan osoitteen, ettei joku lapsi jää "rannalle ruikuttamaan". Meidän lapsi xx vuotta ei ole päiväkodissanne, vaan opiskelee parhaillaan insinööriksi (se oli sitä aikaa).
  Lopulta sain sieltä jonkinlaisen vastauksen, kiitokset ilmoituksesta :)

  Kaikkea sieltä sähköpostista tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita tosiaan tulee, jos rekisteröityy erinäisille sivuille. Mulla on erityinen "roskapostiosoite" jonka aina laitan epämääräisille sivustoille, niin niistä ei tarvi sit välittää, kunhan välillä tyhjentää saapuneiden kansion. Sinne tulee nuo perinnöt, seurantarjoajat, pillerinmyyjät ja muut hömpät. Gmailissa on onneksi tuo roskapostikansio, minne voi ohjata, jos jotain sinne tuleekin.

   Onhan se kohteliasta kertoa, jos on väärä osoite - eihän sitä lähettäjä muuten sais tietää. Ellei oikea vastaanottaja tietäis kysellä asian perään.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee