6h 51min juhlapäivän pituus

No nyt on se päivä, kun kuopuksestakin tulee (tuli jo) täysi-ikäinen! Loppui mulla huoltovelvollisuudet, vaan samanlaisenahan se jatkuu tämä elämä. 

Aina kuulee marmatusta Kelan ja muiden instanssien yrmeydestä ja tukien pienuudesta, mutta mie nyt vähän kehun: kuopuksen opintoraha nousi noin 150%! Se saa "hirmusti" rahaa sen takia, kun asuu asuntolassa. Esikoisen opintoraha sensijaan laski entisestäänkin, ja muutenkaan se ei ollu ku jotain 38 euroa. Keskimäärin meidän perhe kuitenkin jäi saamapuolelle, vaikka raha vähän epätasaisesti jakaantuukin. Kuopus vielä varmisti Kelalta sen, että se on oikein. 
Perjantaina oli tuollaista häkärää hankien päällä aurinkoisen päivän jäljiltä. Vaikee sitä kyllä oli kuvaan saada. Monta kertaa aattelin, että olispa mahdollista jäädä kuvaamaan, mutta oli mentävä sinne ja tänne ja auton parkkiin saaminen on oma hommansa tien päällä.

Lauantaina kävin lahjaostoksilla (Tigerissä kaikki max. 2 euroa sattumalta just sillon) ja iltapäivällä leivottiin yhdessä kuopuksen kanssa synttärileipomuksia. 
Nämä juustomuffinit on aina menestys, vaikka ne ei niin kauniita olekaan kun ne joka kerta luhistuu uunistaoton jälkeen, varmaan päälleripotellun juustoraasteen takia. Oli kiire ottaa tuo ylempi kuva äkkiä, ennenkuin kävi näin:
Sitten tuli laitettua tummia gluteenittomia jauhoja suklaakekseihin, ja ne on nyt - hmm - aika kuitupitoisia. En tiennyt, että tummuus tarkoittaa sitä, että seassa on roskia. "Sokerijuurikaskuitua". Oon saanu niitä anopilta, niitä jauhoja, en ite olis ostanu enkä ees niitä Sunnuntai gluteenittomia enää osta, kun tajusin, että ne on silkkaa vehnää. Ja tummat silkkaa roskaa. 

Sain Rudbergin loppuun, ja ihan oikeassa kirja-arviot oli: köykäinen. Ensin liirumlaarumia ja sitten tsädäm, loppuratkaisu. 

Tänään tulee olemaan rankka päivä henkisesti, kun tulee vieraita. Kuopuksen paras kaveri ei pääse, ku se on Egyptissä, vaihteeksi. Joku kuulemma yrittäny sen äidiltään ostaa kameleilla; ihmekö se, kun on siro, kaunis, vaalea nuori nainen. Ihmiskaupoilla kovaa valuuttaa.

Nyt otan ja kuskaan sohvan päälliset tuultumaan.

Kommentit

 1. Onnea äidille, se on hieno urakka saada lapsi täysi-ikäiseksi, tai lapset!

  VastaaPoista
 2. Kuopukselle onnittelut!

  Koita kestää ne vieraat, onhan se juhlan paikka kun 18 täyttää hän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ahistaa vaan ku kämppä on niin pieni, täytyy laskea että jokaiselle on istumapaikka edes...

   Poista
 3. Onnea kuopukselle ja äidille - yksi etappi on taas saavutettu ja matka jatkuu leuka pystyssä kohti seuraavaa.

  Koeta rentoutua, älä stressaa suotta,
  pidä ajatukset tänään jossain muuss.'
  Juhlikaa kuluneita kahdeksaatoista vuotta.
  on nuorella edessä upea tulevaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos runosta!
   Vieraat läksi ja pää humisee...

   Poista
 4. Onnittelut täysikäselle! Hyvän näköset juustomuffarit, vaikka vähän latistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusen enemmän aikaa olis voinu uunissaki vielä olla, mutta kaikki meni - viimeisen söin ite just äsken :)

   Poista
 5. Sulla on melkoinen vauhti, höyry ja meno päällä!
  En pystyisi tuollaiseen ;-)

  Mutta onneksi olkoon teille molemmille :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia