Aleksia

Luen parhaillaan Oliver Sacksin kirjaa "Kirjailija, joka kadotti kirjaimet", ja siinähän se on, isän kuvailema lukemisen häiriö. Kirjaimet muuttuu täysin vieraiksi symboleiksi ja kirjoituksesta ei saa mitään tolkkua. Syynä vaurio vasemman aivolohkon takaosassa, ja isän kohdalla tietysti tulee mieleen metastaasi, kun keuhkosyöpä niitä aivoihin ruukaa lähettää. Ja kun isän syöpää ei enää hoideta, hoidetaan vain niitä oireita, mitä se aiheuttaa. Eikä tutkita mihin se leviää.

Koitin googlettaa aleksiasta enemmän tietoa, mutta ei siitä suomenkielisiltä sivuilta ainakaan löydy oikein mitään. Sen verran, että mitä se tarkottaa

Toissapäivänä kuulin lehtopöllön huudon! Olin saunasta tulossa, puin äkkiä ja menin takaisin pihalle kuunteleen. Se on sitten ihana pöllö. Olin kuulevinani eilenkin, mutta taisi huutaa vain sen yhden kerran. Mies hääräs pihalla lumi-ynnämuissa töissä pitkään, olikin paljon lunta kun koko päivän satoi. Mie työnsin pariin otteeseen kriittiset paikat kolalla päivän aikana, mutta mies sitten lingolla hoiteli pihan siistiksi. Kyllähän sillä vaan tulee tarkkaa jälkeä. 

Kävin siellä hammaslääkärillä, onneksi ei hiottu enempää mutta sain kuusi sivua jumppaohjeita. Sehän on normaalia, että lääkärikäynnin tuloksena on jumppaohjeet, mutta että hammaslääkärikäynninkin :) ei muuta kuin leukajumppaa kehiin sitten. Tänään on taas hieroja, nyt pidän huolen että leuka ei kärsi. Eilen ahdisti omituisesti se hammaslääkäriin meno, en tajua miksi. Lähteminen kai. Tänään ahdistaa kun pitää etsiä parkkipaikka sieltä hierojan läheltä, ja on outoja maisemia ja siinä on semmonen tosi inhottava monimutkainen risteyskin, vihaan sitä kun en osaa ajaa siinä ja aina kierrän, jos vain suinkin on mahdollista. Nytkin oon kattonu kartasta valmiiksi A- ja B-suunnitelman. Eikä mua silleen haittaa pitempikään kävely, mutta hieronnan jälkeen ei tunnu hyvältä ajatukselta kävellä pakkasessa kovin pitkälle.
Kommentit

 1. Sinun isällä on sama tauti kuin minunkin isällä oli, hällä metastaasit levisivät pitkin selkärankaa ja lopulta muuallekin. Kamala tauti, onneksi nykyään on hyvä kivunlevitys.

  Minä hermoillin eilen Kelataksin kanssa, hitto kun siellä ei keskus välitä tietoa kuskeille kuinka meille tullaan. Kuten tiedät, tänne on hankala löytää ilman ajantasalla olevaa kuskia tai gps:ää. Odottelin kunnes soitin keskukseen ja samalla jo auto tulikin vartin myöhässä ja haukkui minut kun ei ollut neuvoja. Sai samalla mitalla takaisin. Harmitti, eihän se ollut kummankaan syy vaan Kela- ns palvelun, jonne olin ohjeet antanut.

  Toivottavasti selvisit reissusta hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu meni mainiosti, kun ei tarvinnut Kelataksilla kulkea :) monet ihmiset luottaa niin sokeasti navigaattoreihin, ettei piittaa ajo-ohjeista ollenkaan. Sama se on meille tullessa, ei ne aina tänne löydä.

   Poista
 2. Mä edelleen kadehdin tuota sun taitoa tunnista lintuja äänestä!

  Mulle pöllö sanoo aina vaan huhuu, oli se sitten mikä tahansa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suopöllö sanoo huh huh huh ja tietty helmipöllö puputtaa. Ja varpuspöllö viheltää. Eipä oo tullut paljon kuultua pöllöjä, ei ne täällä huutele tuota lehtopöllöä lukuunottamatta. No kerran oli huuhkaja jossain kaukana.

   Poista
  2. Meidän luonto ry tekee pöllöretkiäkin, mutta en oo koskaan osallistunut. Pitäsiköhän?

   Poista
 3. Olikohan se just lehtopöllö,jota me viime syksynä kuunneltiin. Netistä etsittiin eri pöllöääniä kissojen ja koirien kanssa,kun mitään tietoa ennestään ei ollu. Arvostan kyllä tota sun lintutietämystä,mä oon niissä ihan uuno. Suurinpiirtein punatulkun ja harakan tunnistan,loput on vaan lintuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne oli mullekin vielä jokusia vuosia sitten...

   Poista
 4. Uskottava se on, että etelämpänikin on lunta :) Eilen tuli tänne semmosta höttyrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä joskus enempiki ollu, mutta onhan tässä vielä aikaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia