Leveilyä

No niin, nyt voin esitellä täällä jotain ihan itsekin tehtyä! Useampi päivä siinä meni, mutta tässä se jäälyhty kulhon ja säilykepurkin kanssa tehtynä. Tai kaksi päällekkäin tietysti.
Ensin päivänvalossa.
Sitten kun alkoi muka hämärtää niin vein sinne öljykynttilän, mutta eihän tuo nyt näytä kuvassa yhtään hämärältä. Niin kova tuulikin, että mahtaako pysyä tuli hengissä. Paiskii puista lumia lyhtyyn, jos ei puhaltamalla saa sammutettua. 
Aika ruma irvistys jäi tuohon rakoon, kun toisen satsin päälle kohosi omituinen möykky. Välillä jää käyttäytyy odottamattomilla tavoilla.

Ensimmäinen tossusatsi on valmis, alla poseeraus. Myös puku on uusi, itsetehty haalari. Vaikkei nyt ihan istukaan kuin valettu (edelleenkin ne kaavat on tehty lyhytselkäisemmille, enkä osaa ilmeisesti pidentää tarpeeksi pilaamatta koko hommaa) niin on ainakin lämmin. Paksua fleeceä. Tossuista tuli ehkä kuitenkin liian väljät. 
Kuopuksen koulu alkoi taas, ja vietiin se asuntolalle. Se on saanut nyt sellasen yksinasuttavan huoneen, on siellä toinen sänky mutta avaimia ei kuulemma ole kuin yksi. Viehättävä vanha rakennus leveine ikkunalautoineen, jolla tytöllä on "ateljee" hyvässä luonnonvalossa. 

Hei sanokaa, jos mulla rupee livahteleen enemmälti kirjoitusvirheitä tekstiin - sekin ongelma on tullu. Kirjoitan ihan surutta NO kun pitää laittaa ON ja ylimääräisiä kirjaimia tulee tekstiin tyyliin äsken "leveinen". En osaa puhua ja nyt alkaa kirjoitustaitokin hävitä. Krijoitustaito.

Mutta juustonhimo iski kaupassa! En osannut päättää ostanko makaroniruokaan tavallista vai parmesaaniraastetta, ostin sitten molempia. Tai "tavallinen" on neljän juuston sekoitus. Parmesaanikaan ei itse asiassa ole parmesaania, vaan Grana Padanoa. Nyt on kaapissa Auraa, Philadelphiaa (tuorejuusto ei mun mielestä kyllä aina ihan täytä juuston kriteereitä) jotain kermajuustoa sekä ne raasteet. Juustossa on kyllä jotain sellasta, joka osuu siihen tyhjään koloon mun sisimmässä. Ja suklaassa. 


Tammikuu on kohta lopussa. Päivä on melkein kaksi tuntia pidempi kuin jouluna! Kyllä sen jo iltapäivällä huomaa - ei oo heti neljältä pimee.

Nyt kyllä on. Ja tuli on pysyny lyhdyn sisällä:

Kommentit

 1. Voi miten upea tuo lyhty on!

  Juustosta olen täsm'lleen amaa mieltä sun kanssa, johonkin pisteeseen se vaan osuu ja täyttää jonkun kolon (ainakin mahasssa) ja sit suklaata jälkkäriksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aattelinkin, että sulla on se sama kolo :)

   Poista
 2. Onpa todella hieno jääpallo ruusukoristeineen!

  Kun paljon ja nopeasti kirjoittaa (oma havainto), niin ne samat kirjoitusvirheet tulee. Mulla menee kyllä sanaan oikeat kirjaimet mutta väärään järjestykseen. Se on ihan luonnollinen ilmiö, ei huolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä totta. Ja kun kahdella kädellä kirjoittaa, niin toinen käsi on välillä nopeempi ja saa "omat" kirjaimensa aikaisemmin kuin toinen. Monesti tulee seuraavan kirjaimen alkukirjain ennen välilyöntiä.

   Poista
 3. Todella upea lyhyt!

  Ja tossut on suloiset ja haalarikin näyttää minun silmään hyvältä; eli äläpäs taas ole turhaan liian vaatimaton.

  Mä syön kyllä juustoja, mutta ostan yleensä ihan perustavallisia juustoja. Nyt repäisin viikonloppuna ja ostin jotain SALVIAlla maustettua juustoa. Se oli kuin karkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Aiemmin oli Prismassa oikea juustotiski (se purettiin ja tilalle tuli kylmäjuomahylly:/ ) ja siellä oli joskus maisteluita, niiden kautta löytyi joskus hyviä juustoja. Ei sitä uskalla umpimähkään ostaa jotain isoa könttiä, jos se ei sit maistukaan hyvälle...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos vaan, siitä tuli irvistyksestä huolimatta hienompi ku aattelinkaan.

   Poista
 5. Viimesen päälle upea jäälyhty!!
  Koirallaki on kaikki uuvet vermeet, hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, nyt on kummallakin taas samanväriset fleecehaalarit :) ei palele täällä sisälläkään.

   Poista
 6. Mielestäni laitoin jo eilen kommentin, mutta minne lienee jäänyt :)

  Kaunis lyhty, erittäin kaunis!

  Mullakin oli välillä kirjaimia hukassa eilen, nyt on taas parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on jääny omiakin kommentteja hukkaan, Blogger on semmonen. Kirjaimet hukkaan kyllä ihan ite...

   Poista
 7. Tosi hieno jäälyhty ja tosi hienot kamppeet koiralla, ja sinä sanot ettet saa mitään aikaan! Voi että olet ahkera, minä oon ihan kateellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon harvoin kun saa, niin sillä pitää heti leveillä :)

   Poista
 8. todella nätti . olen itsekin askarrellut tämmöisiä mutta tää sun malli on aivan huippu ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä tuli yllättävän hieno mutta nythän se on koko ajan lumen peitossa, kun aina vaan sataa...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella