Turhaa elämää

Heräsin ennen neljää painajaiseen, missä isälle tapahtui jotain. En saanu enää unta, piti könytä ylös kirjottaan viesti siskolle. Seki on kuulemma nähny unia. Varmaan mejän alitajunta valmistautuu vääjäämättä tulevaan asiaan...

Kuu paistoi, katuvalot oli vielä pimeenä ja otin pari kuvaa ikkunan läpi, tää oli "yökuvaus" -toiminnolla otettu:
Musta se on hieno, vaikka tarkennus on ööluokkaa. Tietynlainen utuisuus tuo siihen oman tunnelmansa. Eri asia sitten, mihin tuollaista yökuvaustoimintoa tarvii, jos se ei osaa edes tarkentaa mihinkään.

Valot sinnittelee vielä hangen yläpuolella. Punainen heijastus tulee sisältä valosarjasta, en nähnyt vaivaa sammuttaakseni sitä.

Linnut. Ne on hävinny tyystin! Nyt kun ilma lauhtui niistä sikapakkasista, ei oo ainoatakaan lintua näkynyt. Toissapäivänä oli mahdoton kuhina koko päivän, eilen en nähnyt yhtään. Täysin koskematon lumipeite oli ruokintapaikalla, ja ne siemenet, jotka laitan oravalle puunkoloon, oli siellä edelleen. Oravakaan ei siis ole liikkunut. Liekö pakkasten aikaan pakollinen hurja energiantankkaus väsyttänyt, vai paleltuneet kaikki. Tai muuttaneet etelään.

Mutta oli ihanaa, kun pääsi pitkästä aikaa lenkille pukematta koiria tönköksi. Tuulen puuttuminen oli muuten plussaa, mutta takaisin kun tultiin, meni tosi paljon savuttava säiliörekka ohi, ja se pakokaasu ei sitten hälvennyt mihinkään siitä pyörätieltä. Koiratkin puhahteli kun käry meni nokkaan.
Hevonen ja koira, kummallakin musta takki. Heppa oli utelias, tuli kattoon koiria mennen tullen.

Esikoinen taisi saada sen flunssan poikakaveriltaan, on ollu kotosalla, ja kuopuskin oli eilisen. Mie vaan kävin joogassa, vaikka itelläki oli vähän outo olo, mutta se vissiin oli vain väsymystä. Joogasin aivosumussa ja nukuin taas pari tuntia sen jälkeen. Ihmiset ärsyttää. Pms? Ihmettelin alkuviikosta outoa huimaustakin, mutta se selvis kun tajusin, etten oo kahteen päivään ottanu lääkettä. Mies oli siivonnu dosetin pois näkyvistä, ja miehän en muista ottaa lääkettä jos se ei oo näkyvissä - joskus en sittenkään. Mun elämä on kyllä niin turhaa. Täällä vaan kiukuttelen enkä saa mitään järkevää aikaiseksi.

Kommentit

 1. Mikähän ne teidän linnut on säikäyttänyt. Täällä riittää lintuja, ruokaa on taas tuotava tänään kaupasta lisää. En muista koskaan tammikuussa noin paljon mustarastaita olleen. Nyt on erilaisten tinttien lisäksi tulleet punatulkut sekä eilen kävi pyrstötiaisparvi syömässä rasvapötkylässä, ihailin niitä keittiön ikkunasta.

  Ei RH, ei ole turhaa sinun elämäsi, älä ollenkaan sellaisia ajattele, siellä on kolme ihmistä, jotka tarvivat sinua ja kaksi koiraakin :) Lisäksi kaikki me blogiystävät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ne on taas tulleet :) Mieki toivoisin, että edes tulevassa Pihabongauksessa sais laittaa vähän muitakin lajeja ylös, kun noita kahta...

   Poista
 2. Mun linnunruoka menee varisten suuhun muta lintujahan sekin on...

  Mulle tuli eilen työpalaverissa sellanen olo, että kaikki on turhaa. Ihan sama mitä sanoo niin asiat on kuitenkin jo valmiiksi meidän puolest ajateltu. Mutta ei se ole, turhaa. Eikä sunkaan elämäsi, älä moisia haudo.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meän pihalla ei varikset ees uskalla käydä! Ne vaan ryöstelee saaliit harakoilta ja närhiltä, jotka uskaltaa. Yhen kerran oon variksia syömäpaikalla nähny, se oli sillon ku vein pilaantumaan päässeet kananlihat sinne. Ne oli vissiin varisten mielestä niin hyvän hajuisia, etteivät voineet vastustaa.

   Poista
 3. Josko linnuilla ois enemmän ruokaa, saavat valita ruokapaikkansa?

  Olethan sinä tärkeä perheelle, läheisille, ystäville, meille kaikille <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti niillä on paljon ruokaa tarjolla, että pärjäävät! Tyär just kävi viemässä ruokaa närhelle ja naakoillekin.
   En tiedä, mitä minun sitten pitäs saada aikaiseksi, etten olis turha...

   Poista
 4. Meillä taas linnut istuu tuossa parvekkeella vaikka ei ole ruokaa (talossa syöttökielto) ilmeisesti mukava tuuleton juttutupa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on ehkä tosiaan vähän lämpimämpi paikka :) mun isä ruokkii lintuja kerrostalon parvekkeella, en tiedä onko syöttökielto, mutta sillä on iso neliönmuotoinen parveke, ja lintulauta sillälailla laitettu, että roskat jää parvekkeelle. On se semmonen raggari!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella