Tullako vai eikö tulla

On se merkillistä, että kämpässä on kaksi pärskivää ja yskivää ihmistä, joista toinen on vieläkin kuumeessa aika ajoin, olleet kipeenä torstaista lähtien, ja mulla on vaan lievä nuha. Ja korva naksuu, ja tietysti on se väsy. Hengenahdistus. Omituisesti oon monena päivänä nukkunu jopa kymmeneen - ehkä sillä paikkaantuu huono unen laatu. Oon kyllä syönyt vitamiineja ja huuhdellut nenää, vaikka ensinmainitun tehosta flunssan ehkäisyssä ei olekaan mitään näyttöä. Ehkä mulla on sitten juuri tälle viirukselle jotain vasta-aineita jo varastossa, tai sitten se vasta itää.

Luin jostain, että Fox Newsin hostaaja ei pese käsiään, kun ei usko virusten olemassaoloon. Koska ei näe niitä. Hm. Suosittelen kokeilemaan vaikka kaksi viikkoa lämpimässä seisseen veden juomista, että tuleeko mahatauti vai ei. Ja se ei varmaan sit suostu ehkäiseenkään, koska ei näe siittiöitä eikä kuppaspirokeettoja niin eihän niitä sillon ole olemassakaan. Hyi yök.

Mies kokeili eilen töihin menoa, vaikka sanoin että ei saa eikä kannata. Oli komennettu kotiin aamupäivällä. Tänään jäi suosiolla kotiin. Tyttärellä on kolme päivää saikkua. Toinen tytär ei tullu kotiin koko viikonloppuna, ku sanoin että täältä todennäköisesti saa flunssan.

Tuli pakkanen takaisin! Aurinkokin pilkahtaa. Jo sitä lämmintä vesisadetta tulikin monta päivää. Lumi suli jonkin verran, mutta on sitä vielä jäljelläkin. Saattaa olla nyt se hankikeli, joka kantaa koirat - toivottavasti eivät keksi juosta pois pihalta.

Ensimmäinen narsissinnuppu suunnittelee aukeamista. 

Kommentit

 1. Toivottavasti pysyt terveenä, mulla alko viijes viikko rajua yskää, nyt tuntuu kuiten helepommalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yskä on viheliäinen, kun siihen ei oo oikein mitään toimivaa hoitoakaan :(

   Poista
 2. Voi pysyhän terveenä. Tai siis pelkästään nuhaisena. Kyllä mä uskon, että niillä vitamiineilla loppujen lopuksi on immuniteettiä parantava merkitys ja sitä kautta elimistö kykenee paremmin puolustautumaan viruksia vastaan.

  Mun olisi kaikkien sääntöjen mukaan pitänyt nyt sytostaattien aikana saada oikein superflunssa. Mutta vähällä pääsin siihen nähden, mitä olin odottanut. Mä uskon tuon Gladiator Plus litkun nimeen, jota olen nyt reilun vuoden ottanut päivittäin. Se on luontaistuote, jossa on propolista, maarianohdaketta ja muita vastaavia tuotteita. Onneksi sain lääkäreiden siunauksen käyttää sitä sytojen aikanakin. Saattaapa olla, että samasta syystä mun kroppani kestää sytot näin hyvin. Who knows... Että otetaan vaan vitamiineja ja uskotaan niiden voimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jostain on elimistössä puute, niin tottahan sen tasapainoon saattaminen on hyvästä. Sitä kun ei tavan ihminen tiiä, onko kaikkea tarpeeksi vai ei. Tuo sun tilanne, joka poikkeaa rankasti normielämästä, on sellanen missä on varmaan hyvästä ottaa varman päälle. Sehän on kyllä tutkittu juttu, että c-vitamiinilla on flunssasta toipumiseen positiivinen vaikutus.

   Poista
 3. Onneksi ei aina tartu vaikka lähellä joku sairastaakin, sinulla on hyvä tuuri.

  En oikein jaksa uskoa noihin ihmepillereihin, kyllä ne tartunnat tulee jos on tullakseen. Käsiä pesen kyllä jatkuvasti. D-vitamiini on ainoa, jota syön monipuolisen sapuskan lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolinen sapuska on kaiken aa ja oo. Mulla se ei kyllä taida olla kovin monipuolista... oon nyt juonu sellasta monivitamiiniporetta, ja sellanen poretabletti putos vahingossa koirien vesikuppiinkin tänään :) onneksi huomasin. Tai mistä sen tietää, vaikka olis koirillekin hyvästä...

   Poista
 4. Ihana aurinko tänään,
  ja ihana narsissinnuppu.

  Meillä kuopus kasteli eilen jalat oikein kunnolla ja oli koko päivän koulussa märillä kengillä ja ilman sukkia... arvaat varmaan mitä seuras... Pah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyh, siitäkin on tutkittua tietoa, että jos on jalat kylmät, on nenäkin kylmä, ja nenäänhän ne pisaratartuntana leviävät pöpöt herkästi tulee... toivottavasti selviää vähällä!
   Narsissi on jo päivän aikana selvästi avautunut.

   Poista
 5. Ei se flunssa tosiaan aina tartu, vaikka vierellä sairastetaankin. Mun miehellä oli kaksi viikkoa kova nuha ja yskä sekä kurkkukipu, tosin kuumetta ei, mutta mulle ei tullut mitään. Hedelmiä ja marjoja syödään tosi paljon päivittäin, mutta oisin luullut, että oma vastustuskykyni on tosi heikko, (hb esim. toissa viikolla 110). Minä vannon mustikoiden, puolukoiden, avokadon, hunajan ja kaurajuoman sekoitukseen smoothiena, jota juodaan joka aamu.

  Toivottavasti taudit karttavat sinua! Sinulla on tietty se hyvä puoli, kun ulkoilet koirien kanssa säännöllisesti, minä en näillä keleillä voi, kun kaatumisriski on tosi iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hunaja on hyvästä. Mie arvelen, että mulla on tälle pöpölle jostain syystä jo valmiita vasta-aineita veressä, niin ne pitää kurissa. Ehkä. Ellei sitten tosiaan itämisaika ole vaan kauhian pitkä.
   Tänään oli hyvä käydä koirien kanssa, kun oli niin ihana kuiva aurinkoinen ilma! Ei ollu pahasti liukastakaan.

   Poista
 6. Tsemppiä!
  Aurinkoa on ainakin tänne luvattu, mutta pakkasia vain yöksi.
  Veden lotina tulee siis jatkumaan :-(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia