Valot alla hankien

"Ota syliin!"
Eihän tämmöstä voi vastustaa. Sylissä on varmaan vähän lämpimämpikin, kun lattialla on viliposaa.

Viikonloppu meni, siihen kuului ulkona syöminen vaihteeksi koko perheen kera, ruoka oli hyvää mutta annokset oli pienentyneet. Esikoinen menee siihen ravintolaan harjoittelemaan tänä keväänä, ja tarkkaili miten siellä tapahtuu. Jälkiruoat jäi syömättä kun tarjoilija ei käynyt enää pöydässä sen jälkeen, kun oli ruuat tuonut. Toinen kiersi kyselemässä omista pöydistään, miten sujuu mutta tämä miestarjoilija ei. Ehkä sillä oli huono päivä. Maksettiin tiskillä ja lähdettiin. 

Mies oli tilannut lämmityspaneelit vinttiin, ja sillä oli kiire niitä asenteleen ja koekäyttään. Kuulemma säästää sähköä, mutta eiköhän niiden hankintahinnallakin maksa monta sähkölaskua, se erotus tuskin niin suuri on. Mutta lapsella pitää olla aina uusia leluja, ja itehän se ne maksaa. En kyllä taas tiiä millä rahalla. 

Ostin varjoviikunan, kun halvalla sai ja tytär toivoi. On sitten vähän niinkuin tyttären oma pikkupuu. Saa nähdä pysyykö hengissä. Pitäs löytää joku kiva suojaruukku sille.

Lumitöitäkin viikonloppuun kuului, kaikki niitä päivittelee. Eipä oo tosiaan moneen vuoteen näin paljoo ollu. Tuolla tiellä ku kulkee, niin on kuin jossain kanjonissa menis. Joku hesalainen valitti jossain, että "ei oo aurattu vissiin koko talvena ja lumivallit tukkii risteykset niin ettei näe mihinkään"... jos ei oo aurattu ni mistä ne vallit on tullu? Nyt se olis hyvä se lumensulattaja siellä, mutta kun se toimii dieselillä niin eihän se ilmastonystäville kelepaa.
Nuin on menny valot hangen sisään. Eilenillalla oli nuoskakeli hetken aikaa, semmonen pintanuoska, mutta ku olin jo saunassakin käyny niin en ruvennu puhkuun enää mitään lumipalloja pihalla. Kaksi korva- tahi sarvihahmoa tein, mutta kun otin päivänvalossa kuvat, niin eihän niissä erotu mitään. Pelkkää valkoista. Kokeilin Lightroomilla tuoda muotoja esiin, tuli tämmönen:
Huomeniltapäiväksi on taas luvassa nuoskaa, mutta ei varmaan sillonkaan ehi, kun on se kuopuksen kauan odotettu ortopedin aika. Ihmeelliseen aikaan, illalla kuuden jälkeen, ja kun on saunapäivä niin täytyy saunoa ennen sairaalallelähtöä. Vaikuttaa kulkemisiinkin se, että ei oo suihkua... tai on, mutta sitä ei voi käyttää. Varsinkaan nyt, kun painesäiliössäkin on niin vähän painetta, että pumppu käy tosi tiuhaan -> menee helposti pois päältä. Lähe siinä sitten shampoot päässä kellariin laittaan pumppua päälle... kunpa olis joskus varaa remontoida nää asiat kuntoon.

Päänsärky on myös kuulunut loppuviikkoon, viikonloppuun ja kuuluu näköjään alkuviikkoonkin. Sijaitsee oikealla puolella kalloa. Ei oikein mikään auta. Lauantai meni ihan mönkään kun piti ottaa migreeni- ja pahoinvointilääke ja sitten olin ihan tokkurassa ja huonovointinen. Sunnuntaina ahdisti, käytin TIP-taitoja ja kävelin paljasjaloin pihalla. Toimi.

Nykäsen Mattikin sitten otti ja kuoli, viis vuotta mua vanhempi. Mikä lie tullut, sydänkö petti. Ismo Kalliokin on kuollut. Istuin kerran sen vieressä kakskymppisen bussissa.

Kommentit

 1. No eihän tuollaista karvanassua voi vastustaa, oikeassa olet!
  Täälläkin on lunta niin että eilen hädin tuskin Pösöllä pääsi. Onneksi oli sitten jo arkea varten aurattu. Mulle riittäis jo, lumi.
  Ja talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, talvi riittäs mullekin. Lunta sataa koko ajan lisää. Kevättä kaipaan!

   Poista
 2. Onko ne infrapunapaneelit? Millä ne teillä toimii jos ei sähköllä? Tiedän yhden talon, jossa sellaiset toimii aurinkopanerlilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköllä ne. Mutta pitäs kuulemma käyttää vähemmän kuin patterit...

   Poista
 3. Ei voi vastustaa nappisilmää <3

  Eikö teillä hanget humahtanu, kun oli lauhaa? Eilen tuli täälläki lunta oikein taivaan täyveltä.
  Hauska varjoviikunapatukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vissiin niin vähän aikaa sitä lauhaa, tai sitten on tullu sen eestä lisää lunta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella