Harjoittelemisia

Jokohan se nyt olis ohi, hiiskatin riesa. Kaurapuurolla ja jogurtilla menty monta päivää, vähän riisiä ja kanaa yritetty välillä. Jälkiruokakulhosta, pikkuruisia määriä kerrallaan. Tänään tuntui siltä, että uskaltaa tehdä salaatin. Laitoin homejuustoa silläkin uhalla, että homekasvusto ryöstäytyy minussa valloilleen ja tuhoaa loputkin suolinukat. Alkaa nukaksi nukan paikalle. 

Kuopus aikoi pysytellä tän viikonlopun pois kotoa noron pelossa, mutta tuli kuitenkin eilen. Kun kuulin, että on tulossa, kuurasin kloriitilla ovenkahvat ja -pielet, hanat, vetimet, telkkarin kaukosäätimet ja tietsikan näppiksen + hiiren ja kaiken, mihin aattelin sen saattavan koskea. Toivon, että säästyy taudilta! 

Etenkin kun huomenna on yhdessä paikassa TOP-papereiden täyttö, ja ensviikonloppuna ollaan menossa Keski-Suomeen täytteleen toiseen paikkaan samanlaisia lappuja. Toisen harjoittelupaikan piti olla tuotantoeläinpaikka ja toinen sai olla joku muu. On lihakarjatila ja koirahoitola. 

Huomenna on aika myös ortopedisen pohjallisen suunnittelulle, kun sitähän se lääkäri ensimmäiseksi vaihtoehdoksi suositteli kuopuksen kipeeseen jalkaan. Saatiin palveluseteli sitä varten. Toivoa sopii, että se pohjallinen sitten toimii halutusti. Ja mahtuu kenkään...

Eilen oli kamala ilma, tuli vettä ja räntää ja lunta vuorotellen, oli välillä ihan tosi talvisen näköistä, kun lumi jäi puunoksillekin. Ja tuuli kovaa. Koiratkaan ei suostuneet menemään iltapisulle. 

Kesäinen kuva vuodelta 2007 tähän loppukevennykseksi.


Kommentit

 1. No on teilläkin kaikenlaista "riesaa" ts ylimääräistä hommaa. Koitahan jaksella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se pakko. Kyllä sitä nyt jo taas jaksaakin <3

   Poista
 2. Eilinen sää oli kyllä varsin ällö, samoin kuin tuo sun kesäkuvan päähenkilö *puist* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin mattoa pesemässä, tytöt oli mukana, ja ne keksi että siellä matonpesupaikan ympärillä on puskat täynnä kotiloita. Leikkivät sitten niillä sillävälin. Toiset oli Poismuja ja toiset Toheloita.

   Poista
 3. Minä jo kuvasta ihmettelin, että joko nuo on heränneet, onneksi ei.

  Kyllä noihin ortopedisiin pohjallisiin yleensä tarvii numeroa tai kahta suuremmat kengät, jos ne on koko jalkapohjan pituiset. Ei ne pohjalliset mahdu sinne ja jos mahtuu, niin jalka ei enää mahdu.
  Minäkin ostin viime kesänä uusia lenkkareita sen takia ja nyt pidän parempia kenkiä vain väliaikaisesti, kun kaikkia kenkiä ei raaski uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just eli käytännössä tosi kallis käyttää, kun pitäs koko kengästö uusia... ja sitten kun pohjallinen on vain toisessa jalassa, niin sitten toiseen kaks numeroa liian suuri jalkine tai eriparikengät?

   Poista
  2. Minulle tehtiin tarkoituksella pohjalliset molempiin jalkoihin. Ja se toinen, joka ei ollut ns viallinen jalka (kai kaikki vähän on), muotoilee oman jalan muotoja. Näin ollen saan ostettua kengät samaa kokoa.

   Olen käyttänyt noita pohjallisia vain lenkkareissa ja talvella piikkipohjakengissä. Muita kenkiä tarvii enää harvoin nykyään, esim viime lauantaina hautajaisissa olin koko päivän vanhoilla mustilla kengilläni ja heti oli selkä jumissa.

   Poista
  3. Joo no se on varmaan järkevää, ajattelinkin näitä kirjoiteltuani, että onhan se oltava molemmissa, ettei tule jaloille pituuseroa.

   Poista
 4. Kaiken riesan keskellä on kivaa että löytyy kuvia jotka tuo muistoja mieleen. Ihana etanuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä kuvia onneksi on kertynyt... ei ne muistot aina niin mukavia oo, esim. edesmenneistä lemmikeistä, mutta kyllä niistä hyvänkin mielen saa.

   Poista
 5. Toivottavasti tyttö säästyy norolta. Siinä on sitten niin viheliäinen ja tarttuva (jo kolme virusta riittää aiheuttamaan taudin) seuralainen. Mutta lohdutuksena kuitenkin, että ei se välttämättä aina tartu. Muistan mieheni olleen elvyttämässä noropotilasta, eikä siinä vaiheessa vielä tiedetty sillä olevan noroa ja näin ollen ei ollut suunsuojia tai muitakaan sen kummempia suojia. Mieheni oli vielä intuboinut potilaan eli kontakti oli kuitenkin aika tiivis plus sitten muut toimenpiteet siihen päälle. Hän säästyi tartunnalta, vaikka oli ihan varma, että kohta tulee kummastakin päästä.

  Vahvasti minäkin epäilen, että pohjalliset eivät sovi nykyisiin kenkiin. Itselläni oli myös aikoinaan pohjalliset ja silloin tuli uusien kenkien osto. Tai miten mä muistan, että vein suutarille kahdet uudet kengät ja ne ortopedin määräämät pohjalliset rakennettiin sinne sisään. Mutta muistan mä kyllä jotkin irtopohjallisetkin. Siitä on niin pitkä aika, että on näemmä jo pyyhkiytynyt muististani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on kuulemma aika henkilökohtaista, miten se sairaus iskee. Meidän perheessäkin oli jo kolme erilaista tapausta samalle virukselle.

   Mitähän siitä pohjallishommasta tosiaan tulee, kun se tulee vaan toiseen jalkaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella