Jipii!

Sain käytyä hammashoitolassa ennen noroviruksen kouriin joutumista! Se oli tärkeintä nyt. Ja hampaat on hyvät ja hampaanvälit puhtaat, hyvä oksentaa :) Mutta pikkusen ällötti ku hygienisti raaputteli semmosella kaksipäisellä metallikoukkutyökalulla mun hampaita ja näin, kun siinä toisessa päässä roikku jotain veristä hyhmää. Vieläki kyllä maistuu suussa verelle. Koirakin hämmästellen haisteli mun hengitystä, kun tervehdin sitä.

Kuopuksen asuntolassa joku pöljä siivooja oli jättäny vadin ja ämpärin kiukaalle, ja kun se meni ajastimella päälle automaattisesti, ne oli sulanu siihen. Siitä eilinen palohälytys. Kuka vielä nykyaikana on niin ajattelematon, että laittaa sähkökiukaalle yhtään mitään? Mie en laittais edes puukiukaalle muutaku todella väliaikaisesti jonku vesisäiliön kannen täytön ajaksi tms. Oli tullu Wilmaan huoltajille rauhoitteluviesti.

Tänään on luvassa taivaan selkenemistä jossain vaiheessa, ja pimeällä revontulia. Tai ehkä revontulia, nehän tulee jos on tullakseen. Auringossa on tapahtunut koronapurkaus naistenpäivänä (!) ja sen pitäs näillä näkymin olla hyvin pitkälti jo täällä.


Kommentit

 1. Ei voi olla totta tollanen huolimattomuus? Mä en uskalla jättää ees hellan päälle mitään vaikkei meillä oo ees niin isoja lemmikkejä jotka ylttäis laittaan levyjä päälle.

  Ja hyvä kun pääsit hammaslääkäriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä! Mutta ihmettelen kans. Kuulemma jotain aasialaisen näköisiä siivoojia, mahtaako olla kieli/ohjeet ihan hallussa...

   Poista
 2. Ei nyt alata oksentelemaan ollenkaan, oli hampaat kunnossa tai ei. :-D

  Koira taisi ihmetellä, että onko emäntä käynyt raatelemassa jotain kun henki haisee verelle.

  Jo on ollut huolimatonta toimintaa. Kiuas ei todellakaan ole mikää säilytyspaikka. Mutta onneksi oli kuitenkin "vain" tuollaisesta kyse, eikä mitään isompaa paloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ei jostain syystä pidä mun verestä, kyllä se verisen lihan mielellään popsaisee. Aiemmin meillä oli koira, joka innolla nuoli jos oli joku vertavuotava haava vaikka jalassa. Mutta se pitikin sit lopettaa kun oli sekopää. Mutta rakas silti :(

   Niin, tuolla on kyllä hyvät hälyttimet jotka pauhaa vähän väliä turhaan. Tällä kertaa ei kyllä olleet ehtineet edes päälle kun joku oli jo palokunnan soittanu.

   Poista
 3. Yhteen aikaanhan ihmiset poltti saunojaan kun kuivattivat pyykkiä kiukaan päällä ja siitä putosi joku vaate ja kiuas olikin päällä. Miten voi olla niin ajattelematonta. Meillä on puukiuas, eikä sen päällä säilytetä ikinä mitään, paitsi saunatonttu, ja kiveä on sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Ei tulis mieleenkään kuivattaa mitään kiukaan yläpuolella. Meidän saunassa on kyllä pari pyykkinarua, mutta päinvastaisella seinustalla kuin kiuas. Kiukaalla ei oo tonttua, mutta kivinen "suihkulähde" joka alka pruittailla vettä säiliöstään, kun kuumenee.

   Poista
 4. Noita on ymmärtääkseni tapahtunut pajon - kulttuurisista eroista johtuvia saunan ja kiukaan väärin käyttöä. Ja niistä aiheutuneita vaarallisia, jopa tuhoisia tilanteita. Onneksi tällä kerralla päästiin noinkin vähällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos niitä tapahtuu paljon, niin asiaan pitäs kiinnittää painavammin huomiota. Siinä on siivoojalla aika paljon omatunnolla, jos polttaa talollisen nuoria opiskelijoita!

   Poista
 5. no jopas on olleet tukalat paikat asuntolassa, aika pelottavaa.

  Toivottavasti noro ei norota kovin pahasti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan säikäytti. Ja norotti ihan tarpeeksi kamalasti...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia