Aprillittomuutta

En sitten aio aprillata ketään tänään. En tykkää siitä, että ihmisiä höynäytetään. Etenkään itse en halua tulla höynäytetyksi... mutta sellaset kivat hauskat aprillipilat on hyviä, sellaset mitä ensin ihmettelee mutta äkkiä tajuaa aprilliksi. Näkee kyllä nettilehtien kommenteissa, että ihmiset luulee vähän jokaista uutista aprillipilaksi.

Luin jostain - olisko ollu Yhteishyvä - juttua köyhyydestä. Yksi ihminen sanoi, että köyhyyden myötä on jääny kokonaan pois esim. kylästelyt, kun ei ole varaa viemisiin eikä kestitsemisiin. Ajattelin, että minkälaisissa paikoissa se oikein on kylästelly aiemmin - ei ainakaan ystävien luona. En vois kuvitellakaan, että jompikumpi ystäväkseni luokittelemistani ihmisistä heittäisi minut ulos, jos mulla ei olis mitään tuliaisia vieraisille mennessäni. Ja ihan taatusti normivaroissa oleva ihminen tuo ilolla sen kahvipaketin ja pullapussin, jos pyytää tuomaan tullessaan! Omituisesti ajateltu kyllä. Häpeän tunteella saattaa olla osansa tuossakin. Kulissit pitää olla.

Eilen puhuin niistä outoihin asioihin uskovista ihmisistä, tänään luin sitten jutun, jonka mukaan hömppähoitojen käyttö ei ole lisääntynyt, MUTTA: " Alustavista tuloksista ilmenee, että hoitajat kohtaavat melko usein CAM-hoitoja käyttäviä asiakkaita ja joskus myös suosittelevat niitä potilaille. Hoitajilla on varsin vähän tietoa CAM-hoitojen taustateorioista ja menetelmistä, mutta jotkut hoitajat ovat hankkineet niistä koulutusta, osa on suorittanut pitkiäkin opintokokonaisuuksia. Osa hoitajista on itse käyttänyt CAM-hoitoja tai suositellut ja ehdottanut niitä lähipiirilleen tai potilailleen.

Täst mie en piä, että terveydenhuollon ammattilaiset suosittelee potilailleen uskomushoitoja. Toisaalta ymmärrän, jos tuntee itsensä avuttomaksi jonkun luulosairaan kanssa, vähän niinku antais kalkkitabletin unettomuutta valittavalle vanhukselle, mutta jos oikeasti väittää vastoin yleistä tietoa, että uskomushoito toimii, niin semmonen peli ei vetele.

Kävin tänään kaks kertaa koirien kans lenkillä, vaikka polvi on kipee. Se jotenkin vääntyi viikonloppuna, kun kömmin sänkyyn ja järjestelin peittoja. Jossain kohtaa tulee kyllä aika, etten enää taivu lattialla nukkumiseen, vaan pitää olla kunnon jalallinen vuode... No, kun vein molemmat tytöt isolle kylälle, käytin siellä koiratkin kävelyllä, kun olivat vähän levottomia. Aivan järkyttävän liukasta oli! En ollu tajunnu, että se vanha ja paljon käytetty ladunpohja menee semmoseksi jääradaksi, eikä se siellä mettässä ollu sulanu. Polvi tykkäs huonoa ja selkäkin, pelastaessaan jollain ihme nitkahduksella ruhon kaatumasta. Piti siellä sit ryhtyä hieman joogaamaan kesken kävelyn, että sai krampin löysäämään selästä.

Mutta eikös sitten pitäny vielä täälläkin sinne mettään työntyä. Kurateillä on niin ikävä tallustella. Nyt otin viisaasti nastalenksut mukaan, jotka vedin sitten jalkaan kun tuli liukkaat paikat. Polvi ei tykänny yhtään sen parempaa, mutta mieli tykkäs! Kivasti tuulee ja aurinko paistaa.
Kommentit

 1. Pitäis ehtiä ja jaksaa olla ulkona, mieli tykkäis, ihan niin kuin kirjoitit.

  VastaaPoista
 2. Tuota ei ehdottomasti saisi tapahtua, että terveydenhuollon ammatissa toimiva suosittelee jotain uskomushoitoja. Jokainen saa privaattielämässään tehdä mitä lystää ja olla vakuuttunut asioista, jos siltä tuntuu, mutta niiden neuvojen tai tietojen jakaminen muille on ehdoton virhe.
  Olen potilaana ollessani (oli ennen tätä nykyistä sairastamistani) törmännyt yhteen tälläiseen hoitajaan, jolla tahtoi sekoittua asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihmisiähän nekin tietenki on, mutta pitäs tosiaan omat uskomukset pitää erossa työstä. Mie aikanaan kyselin vanhalta, päteväntuntuiselta lastenlääkäriltä (joka hoiti tytön allergia-asioita) että voinko tehdä mitään, että jo vatsassaoleva seuraava lapsi ei olis niin allerginen, ja se painotti että mitään takeita ei ole ja ehdotus on vain hänen kokemuksensa ja lukemiensa asioiden johtopäätös, mutta sinkkiä vois kokeilla syödä tuplamäärän suosituksiin nähden raskauden loppupuolella. Kuopuksella on vain nikkeliallergia; joko sinkki hoiti homman tai perintötekijät allergioiden suhteen oli paremmat.

   Poista
 3. Uskomushoitoja ja niiksi sanottuja on niin monenlaisiia. Esim joku pitää kalevaista jäsenkorjausta uskomushoitona. Minusta se on toimiv ahoito. Olen saanut sitä tutulta kalevalasihoitsulta ja selkä on paljon parempi. Alun perin asiaa suositteli sairaanhoitaja tervysasemalta. Mutta kaikenlaista huuhaata ei terveydenhuollon ammattilaisten pidä suositella tietenkään, ainakaan virallisesti vastaanotolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse rinnastaisin jäsenkorjauksen fysioterapiaan ja hierontaan - kyllähän niillä saa erinäisiä oireita lievitettyä. Puoskaroinniksi se menis sitten, jos sillä hoidettais vaikka katkennutta jalkaa tai jos jäsenkorjaaja väittäis pystyvänsä parantamaan vaikka sokeritaudin.

   Poista
  2. Kalevalalaisen jäsenkorjauksen vertaus fysioterapiaan on hyvä. Minulla kalevalainen auttaa paljon paremmin ja koko kroppaa. Mutta se mikä on Suomessa vielä ymmärtämättä, on tuo arvonlisävero. Fysioterapeutti ei ole alv-velvollinen kun jäsenkorjaaja on. Yrittäjälle iso asia. Esim Britanniassa tuollaiset asiat ovat paljon pidemmällä. Siellä on ymmäretty se, miten nuo hoidot täydentävät ja auttavat lääkärin määrämien esim särkylääkkeiden käyttäjien oloa.

   Poista
  3. En oo ollu tietonen tuosta verohommasta. Koko alv on minusta vähän kumma juttu.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia