Harmaata tällä kertaa

No niin, nyt on taas uusi eduskunta äänestetty ja melkein kaikki on tyytymättömiä. Niinkuin aina. Mikä minua ilahduttaa, niin romukauppias Markus Kuotesaho sai melkein neljätuhatta ääntä, ja jätti taakseen monta öyhöttäjää ja kiihkoilijaa. Kristilliset otti tavoitteekseen "pyhän jysäyksen" eli vaalivoiton - pääteemana tuntui olevan translain vastustaminen. Että sellainen koko kansaa koskeva vaaliteema. Jotkut KD:n edustajaehdokkaat ei muusta puhuneetkaan. Paavo Väyrynen selitti Mäntsälässä taannoin, että jos ei olis mediapeliä, hänen Tähtiliikkeensä saisi kymmenen paikkaa tai yli, nyt joudutaan tyytymään 5-10 paikkaan, mutta "pyrimme sillä hallitusneuvotteluihin". Sitten ei kuitenkaan edes tullut Ylen tenttiin... ja sai kolmasosan siitä äänimäärästä, minkä Kuotesaho. Mutta syy on aina muissa.

No, ei noista kauniita ja rohkeita saa.

Olis pitäny mennä verenluovutukseenkin, mutta hyvinvointini oli vaakalaudalla. Piti ottaa särkylääke, mutta sen voimin pääsin kuitenkin edes kävelylle. Olikin niin lämmin, että ei voinu pitää pusakkaa teepaidan päällä ja koiriltakin piti vaatteet riisua.

Harmaat koirat harmaassa maisemassa
Mittarista katsoen ei ollu niin lämmin, mutta parempi näin päin, kuin lähteä liian vähissä vaatteissa ja sitten hytistä kylmästä.

Tänään kyllä yritän saada jotain aikaiseksi. Toki eilenkin pyykkäsin mutta konehan sen tekee. Ja toisaalta ei täällä kukaan muukaan mitään tee, jos en käske. Esimerkiksi mie oon ainoa, joka putsaa kahvinkeitintä. En yhtään tykkää siitä, että pannu vaan huuhtastaan ja sitten sillä kaadetaan vettä säiliöön - aina menee vähän sitä kahvinjämää sinne, ja pinttyy säiliön reunoille. Ite käytän aina eri astiaa veden kaatamiseen, mikäli en just oo jynssänny pannua puhtaaksi. Tiskikoneeseen se ei ehdi ikinä, kun meillä juodaan niin paljon kahvia ja tiskikone on aika harvoin käynnissä sopivaan aikaan.

Sitruunapuuhunkin on hämähäkki tehny verkon ja joutunu pakeneen (tai kuollu) kun verkko on jääny pölyyntyyn. Ei sitä muuten huomais, mutta aurinko paistoi siihen just. Kevätaurinko paljastaa pölyt ja hämähäkinverkot...

Lunta on pihalla ihan hitokseen vieläkin.

Kauhtuneet pääsiäiskoristeet
Ja koristukset on haalistuneet sateessa. Vois viedä höyheniä, ne ei päästä väriä...

Mulla on jotenkin ennakkoajatuksinen olo ollu jo jonkin aikaa. Vois jo ruveta tapahtuun jotain tai sit mennä olo pois, on ikävä olo. Ahistaa se.


Kommentit

 1. Lunta on paikoin kasoissa meilläkin vielä talon pohjoispuolella varsinkin. Tiet pöllyää, varsinkin tuolla isommilla teillä. Kylätiet on vielä kuraisia aamun pakkasen jälkeen kun pehmiävät.

  Ikkunat, voi pahus, kevätaurinko paljastaa kyllä julmasti niiden likaisuuden. Ei huvita tehdä niille yhtään mitään, vielä ainakaan.

  VastaaPoista
 2. Harmaakin on kuulemma hyvä väri:)
  Eka kertaa lenkkareilla ja välikausitakilla liikenteessä!
  Emmiekkään ikkunoista.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kevyttä menoa talven jäljiltä, kun laittaa pitkästä aikaa lenkkarit :)

   Poista
 3. Jotenkin lohduttavaa huomata, että muutkaan eivät halua puhua ikkunoista... Ja meille tulee vieraitakin lauantaina. Huoh.

  Ihanan lämmintä on nyt, pääsee jo pyöräilemäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, lauantaina ei onneksi taida paistaa julma aurinko...
   Mie latasin jo sähköpyörän akunkin, mutta en vieläkään oo päässy pyörän selkään.

   Poista
 4. Mua vähän piristää tää aurinko, vaikka kylläkin just todettiin kuopuksen kanssa yhteen ääneen että mennään päiväsaunan jälkeen varmaan molemmat päikkäreille... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se piristää, tai ainakin auringottomuus lannistaa. Saunanjälkeispäikkärit kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 5. Äänestyksen lopputuloksen voivottelu meiltä Suomalaisilta käy, eihän sääkään koskaan ihan kohdillaan ole ja lomatkin pidetty. Toivon kuitenkin että jospa joskus joku lupauksiaan pystyy pitämään ja niiden eteen tekemään kovasti töitä tuolla pylväskukkulan hiekkalaatikossa. Parempaa tätä oloa ja toivotaan enteen enteilevän hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän koskaan oo hyvin. Mutta onneksi meillä täällä saa valittaa ja kritisoida, ei heitetä heti vankilaan toisinajattelijoina! Ja mullahan on aina loma :)

   Poista
  2. :) se on totta, milloin sataa liikaa tai ei sada ollenkaan, milloin ei paista tai paistaa liikaa. Suomessa on onneksi sananvapaus, kyllä me muuten kaikki istuttaisi jossa telkien takana :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee