HILJAISUUS

Nyt on rauhaisaa vähän aikaa! Nuoriso on muualla, miehen kanssa varistellaan - paitsi että se lähti uudella läskipyörällään kamera kaulalla ajeleen jonnekin. Mie en jaksanu, käytiin jo sen kans siellä sun täällä autolla, ja anoppilassa pikapikaa syötiinkin ja sitten mua väsytti armottomasti. Koiratkin on jo lenkkeilleet, ja kylmä kova tuuli on noussu päivän aikana. Sallin itselleni nyt laiskottelun ja rauhasta nautiskelun. Söin jätskiäkin sen kunniaksi :)

Tosiaan nyt kun esikoinen oli siinä iltavuorossaan, kävi ihan hermon päälle se, kun ei saanu olla yksin. Oon kai liian tottunu siihen päiväiseen yksinoloon... ja kun koitin jotain lukea niin jatkuva päpätys kuului. Normaalia puhetta, ei siinä mitään, mie vaan olisin halunnu olla hiljaisuudessa. 

Tänään kun mies ulkoilutteli kopteriaan vesistön äärellä, mie menin laiturille istuun ja aattelin, että tämä on sellasta, joka mun mieltä rauhoittaa. Kimaltelevat aallot, auringon lämpö ja lintujen laulu, ja muuten suht hiljaista. HILJAISTA. Omalla pihallakin koko ajan kuuluu autojen hurina ja niiden kirottujen moottoripyörien vonkuna ja pärinä. Ajattelin tosissani, että pitäs orientoitua sitä tosimaalla sijaitsevan mökin unelmaa kohden. Oon vaan tottunu itsessäni siihen, ettei mikään tyydytä pitemmän päälle. Aina on joku huonosti. Ei uskalla toivoa mitään, ettei saisi sitä ja sitten huomaisi, että ei ollukaan hyvä. 


Mutta autossa on nyt kesärenkaat, se on ainakin hiljaisempi. Mitä nyt se pelkääjän puolen eturengas kolisee. Miehen auton kuskinpuolen rengas ujeltaa, siihen vaihdettiin vajaa vuosi sitten laakerit ja ne on taas sököt. Mutta korjaako mies sen - ei, ostaa uuden polkupyörän, vaikka entinenkin lojuu varastossa lähes käyttämättömänä. Läskipyörä pitää olla kun se on niin makee. Sanoin että hankkiutuu edes entisestä eroon, mutta ei ole sille tapahtunut mitään. 

Pitäs kyllä hankkiutua yhestä tyttöjen pyörästäkin eroon, siinä on jossain vaiheessa menny takarengas niin kieroon, että pitäs koko vanne vaihtaa, ja kun mulla nyt on se isän antama sähköpyörä, niin kierovanteinen on jäänyt ylimääräiseksi. Eilen kävin ekan pitemmän reissun kokeilemassa sillä sähköpyörällä, ja hyvin se kulkee nyt, kun opin miten vaihde vaihtuu. Automaattivaihde siinä on, mutta ylämäessä se välillä vaihtaa isommalle vaikka ei pitäs, ja täytyy polkaista taaksepäin että vaihtuu. Muuten ei jaksa mäen päälle asti. 

Huvitti, kun hurruutin alamäkeä ja olin vähän että hui, onpa kova vauhti, onkohan tää nyt liian kova - niin perhonen ohitti minut :D Sillä saatto olla myötätuuli tuuppaamassa, mutta lujaa se mun ohi painatti. Pysähdyin reissullani nauttimaan siitä hiljaisuudesta ja linnunlaulusta.
Tähän.
Muutenhan helposti tuuli suhisee korvissa ja renkaat rahistaa soraa, ettei kovin hiljaista oo pyöräillessäkään. 

Vein anopille itsepunomassani korissa pääsiäisohraistutuksen, tykkäsi kovasti. Enpä tainnu tulla ottaneeksi siitä kuvaakaan. Semmonen räpöstys se oli, mutta kun laitoin sangan sopivasti, näytti siltä että hassusti tullut kohta oli tarkoituksella semmoinen :) 

Jatkakaa pääsiäistä!
Katoin muuten eilenillalla #tipuliveä, kun muna kuoriutui... muu perhe katto samassa tilassa kauhuelokuvaa ja mie tuijotin munia.

Kommentit

 1. Voi ei, ihana tuokiokuva tuo sähköpyöräily ja perhosen ohitus <3

  Munan kuoriutuminen on just sopivan rauhallista ja HILJAISTA pääsiäishommaa. Mä huomaan, että vanhemmiten kestän entistä vähemmän ääntä ja varsinkin useita ääniä yhtä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo livekamerajutut on kyllä kivoja :) Pitääkin mennä kattoon https://pontu.eenet.ee joko siellä on munia...

   Poista
 2. Pyöräily on kyllä mukavaa, ja perhoset <3

  Hiljaisuutta mäkin tarviin päivittäin, muuten ei kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka "melu" onkin rakkaiden ihmisten ääntä, niin silti se välillä rassaa.

   Poista
 3. Kyllä minullekin on ihan välttämättömyys saada olla yksin tarpeeksi. Täällä on hiljaista kyllä mutta varsinkin mökillä voi istua kalliolla ja tuijottaa järvelle.

  Hieno kokemus tuo perhosen ohituskaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasta mieki tarttisin. Järvelletuijottelua!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee