Kukkia ja perhosia

Jottei totuus unohtuisi - kyllä sitä luntakin vielä riittää. 

Tänään näin ekan sinivuokon, ne on niin ihania väriläiskiä harmaanruskeassa maassa! Meillä ja tuossa kuvankin paikassa paksulti vielä lunta, ja toisaalla sitten krookukset ja sinivuokot kukkelehtii täysiä. Niin se on erilaista tuo kevään eteneminen eri kohdissa samaakin paikkakuntaa.

Yritin kertoa Ylen kevätseurantasivulle, että näin sinivuokon, mutta ei se ohjelma huolinu mun kuvaani. Erroria tarjos. Saa mun puolesta olla. Hassua, että kartta avataan vasta viikon päästä, kun kuitenkin kevättä on ollu ilmassa jo pitkän aikaa. 

Laitoin jo muutama päivä sitten pääsiäisruohot multiin - ohransiemeniä muutaman ja sitten se rairuohona myyty heinä oliki timoteitä. Ans kattoo, minkänäköstä ruohoa sieltä sitten pukkaa. Ohra on jo itänyt.

Esikoinen on työharjoittelussa tarjoilijana, ja kun tällanen ruutukaappaus tuli viestinä, niin luulin ensin että se on ite ollu tässä osallisena:
Mut ei, kunhan vaan luki toisille sattuneita kömmähdyksiä. Lähinnä tiskariksi se on pantu, paskahommat tietysti teetetään harjurilla. Just ne maustepullojen ja -purkkien täytöt ja yhdistelyt ja pesut sun muut. Lasten leikkipaikan ja pöytien siivous. Been there done that, paitsi ei tarttenu lasten leluja siivota ku ei ollu sillon semmosia.

Tässä kuussa on kuopuksen inssiajo, sitähän ei tiiä vaikka meillä olis kuun loppuun mennessä taloudessa kolme ajokortillista henkilöä :) Sisko lupas lainata sille autoaan sitten, kun se alottaa harjoittelun siellä Keski-Suomessa. Elämme jänniä aikoja. 

Ps. sen lisäksi että unohdin otsikon, unohdin kertoa että viikonloppuna näin myös perhosen. En tiedä mikä se oli, oranssimusta mutta ei nokkosperhonen. Ehkä herukkaperhonen?


Kommentit

 1. Perhonenkin jo, oho!

  Täällä oli meidän Lapin viikon aikana alkaneet kukkia siniset skillat talon eteläseinustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on edullinen paikka skilloille, kun ne aina niin aikaisin kukkii :)

   Poista
 2. Oho, autokoulu... miten tää aika oikein menee näin nopeesti?

  Kevään merkkejä saa täällä vielä vähän odotella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-i. Vasta se oli angstinen teini ja nyt se on ottanu vastuuta ja melkeen yksin hoidellu autokoulun kaikki asiat, maksut ja muut. Vaikka pelottaakin.

   Poista
 3. Työniloa työharjoitteluun esikoiselle, kaikesta oppii vaikka ruohonjuuritasolta on lähdettävä. Minä en ole vielä kukkia bongannut...täytyypä oikein lähteä lämpimiltä rinteitä etsimään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, se ei oo kovin iloinen, mutta ehkä nyt vähän enemmän, kun toivottelit :)

   Poista
 4. Sitä enemmän ne kevätpilkkuset ilahduttavat, kun niitä on vasta vähän näkyvissä ja muualla lunta. :-)
  Minä ilahduin viime viikolla ensimmäisestä omalla tontilla kukkivasta voikukasta. Se niistä iloitseminen loppuu kyllä yleensä hyvin lyhyeen.

  Sitten se on varmaan hurja tunne, kun ensimmäisiä kertoja tytön kyyditsemänä istut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, voikukat on ihania! Oon mie jo kokeillu sitä kyydissä istumista, vaikkei vielä korttia olekaan...

   Poista
 5. Hauska tekstiviesti :D

  Meillä on krookukset jo ihan auki ja muutama kevätkaihonkukkakin on jo auennut.

  VastaaPoista
 6. Oisko ollu koivutyttöperhonen? https://www.suomen-perhoset.fi/koivutyttoperhonen/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee