No nyt se "takatalvi" jo iski

Lisäsin eiliseen postaukseen karttakuvan Kyynäränharjusta, kun se oli minusta niin kiva. Unohtu laittaa kirjoitusvaiheessa. Kuveja ja muuta sälää -osastossa on kans kuveja kuukausittain.

Tänäänkin päivä alkoi ihan kivasti, vein tytöt isolle kylälle ja radiokin toimi hetken autossa, sieltä tuli kivaa musaa ja tunnelma oli korkealla. Onneksi oli kuopus mukana - sanoinkin sille, että se on mun henkinen kainalosauva - en olis muistanu ottaa lompakkoa mukaani kun en muistanu, että piti tankata, ja olisin kääntyny väärästä risteyksestä, jos se ei olis ollu tarkkana.

Koirat oli mukana, meinasin käyttää niitä lenkillä toisaalla, mutta keksinkin matkan varrella, että mennään ulkoilualueelle, missä oli kivoja metsäpolkuja. Tai piti olla. Oli annettu sekin moottorikäyttöisten kaksipyöräisten rellestysalueeksi, ja se oli täynnä kuravellisiä ajouria. Lisäksi sinne tuli samaan aikaan isolla autolla (parkkeeras vielä tielle puomin eteen, ei edes parkkipaikkaa katsonut aiheelliseksi käyttää) iso ihminen ison koiran kanssa. Puhui puhelimessa ja kuulin sanovan jtn. että "...menee eri kautta" tai jotain, varmaan meinas meitä. Kun käytännössä ei ollut muuta kuin se yksi tie, kaikki muut oli kelvottomia jalankulkuun. Löntystelivät niin hitaasti, että kiilasin sieltä kurakoiden kautta eteen, ja jäivät taakse. Ei se ollu isoa koiraa näköjään tarkoituskaan lenkittää (ellei aatellu sitä irti pitää) koska pienen lenkkini tehtyäni olivat jo lähteneet.

Mutta kyllä ärsytti se maaston pilaaminen moottoripyörillä. Öljyä ja kuraa. Koirien tassut oli kamalan näköset ku autolle päästiin.
Löytyi sieltä tällanen ei-niin-kamala paikka. 

Mutta osaspa taas ärsyynnys nousta. Jäi lenkkikin tyngäksi mutten viitsiny enää muualla pysähtyä, halusin vaan kotiin ja pullakahvit. Luuseri minä. 

Ylellä oli tällanen kysely, "Vastaa viiteen kysymykseen ja testaa, millä puolueella on samanlaiset arvot kuin sinulla", ja sain Suomen Kommunistisen Puolueen! :DD Hyvin on isä tyttärensä kasvattanut! Oikeesti mua niin potuttaa nää Sipilät ja Orvot, että mieluummin olenkin siinä laidassa kun niiden seurassa. Vaikkei politiikka sinänsä jaksa mua yhtään kiinnostaakaan. Tai mun järki ei osaa käsitellä niitä asioita.

Ja Yle puhuu takatalvesta... voi huokaus. Missä kohtaa se kesä ehti jo muka tulla, huhtikuun alussa?! Aina on joku katastrofi, jos sää muuttuu täysin normaalin rajoissa toisenlaiseksi. Muurh. Taidan sulkea koneen ja hautautua jonnekin ei-niin-ärsyttävään rinnakkaistodellisuuteen, tai vaikka epätodellisuuteen...


Kommentit

 1. Vettä sataa ja satoi koko yön, ei se mikään takatalvi ainakaan vielä ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun mielestä vissiin on ollu jo kesä, kun oli pari päivää aurinkoista ja toistakymmentä astetta lämmintä...

   Poista
 2. No mä sain kans vaalikoneista kommunistien ehdokkaita aika kärkeen - hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mie ihan närkästyin, kun esikoinen sai vallan kokoomuksen ehdokkaita!

   Poista
  2. Mä kyselin viikonloppuna että onhan esikoinen äänestänyt tai että aikoo varmasti äänestää. Sitä ketä, en arvannut kysyä mutta jos se asuis kotona pistäisin kyllä tekemään vaalikoneen!

   Poista
 3. Kevät keikkuen tulevi - keikkuisi nyt vain vikkelään sinne lämpöisen puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmäkin kävis, jos ei koko päivää satais...

   Poista
 4. Täällä ei puhuta takatalvesta, on vain yksinkertaisesti Aprilwetter eli huhtikuusää. Se sisältää sen, kun sää muuttuu varttitunnissa laidasta laitaan. Ja sellaistahan se todella joka vuosi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei siitä pitäs puhua täälläkään. Sääntö menee niin, että jos lumi sataa puunlehdille, on takatalvi. Sitä ennen on vaan kevät.

   Poista
  2. Just niin, normaalia kevättähän se on. Muistan lapsuudestani, miten pääsiäiskokoilla oltiin aina räntäkelissä ja kumpparit jalassa, kun oli märkää ja pellot mutaisia. Medialla kirjoitusaiheet vähissä, niin täytyy repiä "kauhujuttuja" takatalvesta?

   Poista
  3. Joo, pääsiäismuistoista sen hyvin huomaa, miten sää näihin aikoihin vaihtelee. Millon on lumisadetta ja millon maa paljas ja aurinko lämmittää.
   Varsinkin nuo iltasanomalehdet on kaiketi niin uutisköyhiä, että jopa säästä pitää repiä skandaaliotsikoita.

   Poista
 5. -7 aurinkoista, taitaa päivälläki jäähä miinuksen puolelle. Takatalavi on kesäkuun alussa, kun työntää räntää vaakatasossa :) Se kesän ihannointi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lapsuuessa oli ihan normi, että juhannuksena tuli lumikuuro. Ei siinä ollu mitään ihmeellistä.
   Onnea auringosta! Paksu pilvi täällä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia