Vedettömyys

Nyt se mustarastas on sitten ruvennut laulamaan tässä mejän pihan vieressäkin. Miehän oon sitä toivonu jo pitkään, ollu vähän närkästyny ku tarjottavia syömässä kyllä käy mutta menee laulamaan muille maille. No nyt viheltää tuossa ikkunan takana :) se lasketaan kyllä "hiljaisuudeksi", mutta kuusitiaisen yksitoikkoinen ääni on vähän tylsä. Kaikkia ääniä en edes osaa yksilöidä tietylle lajille, mutta tiaisia ne lienee enimmäkseen. Peippo tietysti, ja viherpeippoja on kans. Ja punarinta.

Punoskelin pajua taas eilen ja tänään, oon saanu ehkä vaikutteita Caran kaloista...
Silmälasiahven
Näyttääpä se aika kauhealta nyt tuossa kuvassa... tyhjäsilmäiseltä ja epätasaiselta. Tein hienon siistin reunan ja selkäevän, mutta sitten koko hoito levis ja pyrstöpuolelta alko tippua kepit pois - piti rautalangalla vetää kokoon sitä parista paikasta, ja sitten se ei enää ollukaan niin siisti. Tein tänään toisenkin kalan, nyt jo ennakoin ja kiristin keskelle rautalangan valmiiksi ennen pystypajujen pujottelemista. Työnsin sen kalan apikkeen autoon (jos löytäisivät sille paikan) ku olivat miehen autolla hakemassa varaosia mejän vesihuoltojärjestelmään.

Huoltohomma sai kai alkusysäyksen siitä, kun toissapäivänä renkaanvaihdon ohessa satuin mainitseen sen, että vesisäiliöstä on paineet ollu karkuteillä jo kuukausia. Ja että se hana pitäs uusia. No, apike lupautu tuleen uuden hanan kanssa tänään, ja tulikin, mutta ne rautaiset putkenosat on ihan syöpyneet ja tukossa ja kierteet sökönä, että ne joutu lähteen putkiostoksille, ja kun sitten säiliö vähän liikahti hommien tuiskeessa niin petti vesipumpulle menevä liitoskohta ja taas piti lähtee varaosaostoksille. Päättivät ostosten jälkeen jatkaa huomenna, eli täytyy lähtee ostaan vettä kaupasta.

Se on muuten vesi aika tärkeä elementti elämässä, nyt sen huomaa kun sitä ei tuu. Monesti oon jo kääntäny hanaa ihan automaattisesti, vaikka tiedänkin, että vedet on poikki. Vessassa on tk:n vuodeosastolta tuttua pesurasvaa, ämpärillä voi huuhtoa (vedet laskettiin tynnyriin ulos, kun systeemi tyhjennettiin) pöntön mutta milläpä keität kananmunia tai pottuja.

Ja mun seurustelukiintiö on ehdottoman täynnä jo. Tämänpäiväinen vesiremontti lieveilmiöineen (anoppikin kävi kahvilla) oli jo äärillä, vähän epäkohteliaasti pakenin pihalle kun tupa oli täynnä ihmisiä ja ääniä. Eilen piti seurustella ja toissapäivänä. Erakolle sellanen on raskasta. Kyllä mie sen oman aikani pälpätän ja olen seurallinen, mutta kykyni on rajallinen. Ja väsyttää ihanku se olisin mie, joka on koko päivän paininu vesisäiliön, hanojen ja putkien kans...


Kommentit

 1. Jee, huomasin heti kuvasta, että siellä on minun kalojen lajitoveri :) Se on ihan kaunis.
  Minulla on mennyt puutarhan siivouksessa eilinen ja tämä päivä, huomenna teen minäkin omenapuun leikatuista oksista ja ruskista jotain.

  Vesi on kyllä tärkeää, ja sen huomaa vasta kun on ongelmia. Me ollaan nyt jo kunnan vedellä mutta silloin aikoinaan oli joskus ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki leikkasin omenapuuta! Kaksi oksaa peräti :D Oksat on kyllä inspiroivia.

   Poista
 2. Heh, ei ruskista vaan risuista. .. tabletti ei opi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että mistä tabletti keksi ruskit, mutta onhan se oikea sana se ruskista :) ei vaan ihan puutarhanhoitoon kuulu. Mun puhelin tarjoaa kyllä aivan järjettömiä siansaksasanoja kun sillä kirjoittaa.

   Poista
 3. Sosiaalisuus ... kyllä pitää ite saada päättää miten paljon ja milloin (työajan ulkopuolella) joten ymmärrän sua varsin hyvin.

  Musta kala on hieno, ottaisin tuollaisen millon tahansa meidän pihalle uiskentelemaa.

  Vedestä sen verran, että muistatko, kun meillä oli öljykatastrofi eikä vettä voinut käyttää ruoanlaittoon taikka juomiseen kuuteen viikkoon. Oli muuten aika silmiä avaava kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kunnan vesi olis hieno saada, mutta toisaalta sitten on näitä katastrofeja millon missäkin.

   Poista
 4. Tuo kala on mahtava! Katsot itse vain ihan eri silmällä sitä. Liian kriittisesti, sanon minä. :-)

  Vedettömyydestä mulle tulee aina mieleen yksi loma Seychelleillä. Asuimme yksityisessä taloudessa, joka oli riippuvainen yleisestä vesijärjestelmästä. Meille tuli sen viikon aikana tunnin ajan per vuorokausi vettä. Saarella ei ollut satanut silloin kolmeen kuukauteen ja vesi oli ihan loppu. Niin loppu, ettei sitä voinut ostaa edes pulloissa.

  Silloin saimme myös kokea, mitä se paikallisten elämä siellä meidän paratiisilomasaarilla usein on. Vieressä oli isot hotellialueet, missä vesi virtasi altaanvierussuihkuineen kaikkineen. Sama juttu oli elintarvikkeiden kanssa. Siellä ei kaupasta voinut ostaa kunnon tuoreita hedelmiä, koska suurin osa myytiin siellä näille isoille luksushotelleille.

  Me lähdimme sitten vesipulaa pakoon viereiselle saarelle ja täytyy sanoa, että kyllä se oikea suihku tuntui erittäin hyvälle. Varsinkin, kun kuuma ja kostea ilmasto piti huolen jatkuvasta hikoilemisesta.

  Vesi on usein niin itsestäänselvyys, että tuollainen vedetön viikko lomareissulla oli ihan omiaan kokea se omalle kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi meidän vesiremontti ei osunut kesähelteille! Mutta on tulossa lähellä hätävaraksi lähde, jossa on juomakelpoista vettä. Linnut sinne on tosin voineet kakata, jos kansi on auki, en oo tarkistanut talven jäljiltä missä kunnossa se on. Vaikka ihan just äsken kävelin ohi, kun kävin tsekkaamassa näsiänkukat.

   Poista
 5. Onpas hieno silimäklasiahvena :)
  Vaikeeta ois totutella vähään veteen tai pullovettä kantamaan kaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja pyykin- sekä astioidenpesu... huh. Onneks ollaan nyt oltu kahestaan, ei oo tullu tiskiä. Tosin ei oo voinu tehä ruokaakaan.

   Poista
 6. Onpa kiva kala!
  Täällä kanssa vesipaineet tosi alhaiset ja vesi tulee sillai "sykäyksittäin", mutta tuohon on nyt toistaiseksi tyytyminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä piti aina hanakin panna kiinni pumpun käymisen ajaksi, muuten siinä meni vikavirtasuoja päälle...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia