Ei hyvin mee

Elämä on aaltoliikettä. Aina, kun ihmisillä on asiat hyvin, unohdetaan miksi ne on hyvin, ja tehdään asioita ja päätöksiä, jotka vie taaksepäin. Niinku nyt esimerkiksi Alabamassa. Hypoteettinen ihminen jyrää olemassaolevan ihmisen oikeuden omaan kehoonsa, ehkä jo raiskaajan jyrättyä ne kertaalleen. Koska nainenhan ei tarvi oikeuksia, ei ole ennenkään tarvinnut. Lapsenkin oikeudet jää raiskaajan alullepaneman sikiön oikeuksien jalkoihin. Aivan järjetöntä.

Näin naispuoleisten jälkeläisten äitinä hirvittäis kyllä asua tuollaisessa takapajulassa. Suomessa on vielä asiat paremmin, tosin täälläkin konservatiivit yhdistää voimiaan ja sama voi jossain vaiheessa olla edessä. Seta järjesti eurovaalipaneelin koskien tavoitteita ihmisarvoisemmasta Euroopasta. Kristillisdemokraatit tarjos sinne keskustelemaan ehdokasta, jolla ei julkisten ulostulojensa perusteella ole todellakaan mitään sanottavaa ihmisarvoisemmasta Euroopasta (mutta kylläkin homo-ja transvihasta), ja kun paneelin järjestäjä pyysi jotakuta muuta puolueen ehdokasta, uhriuduttiin ihan täysiä ja huudettiin sananvapauden rajoittamisesta. Aivan järjetöntä.

Sananvapaus ei ole sitä, että pitää saada huutaa vihaansa paikassa, johon se ei kuulu. Ja puolue itse valitsi olla lähettämättä sopivampaa ehdokasta, jotta pääsee oikein urakalla uhriutumaan. Yhy yhy meidät on hiljennetty kun emme halunneet toimia järjestäjän ehdoilla. Puolueen facebooksivulla riehuttiin silmittömästi ja pidäkkeettä, paneutumatta edes siihen, mikä asia oikeasti oli kyseessä. Ei tarvi olla ku kirjaimet "Seta" niin eräillä kilahtaa päässä.

Mutta minäpä ostin kannettavan suihkun. Olin vähän epäileväinen, mutta kun tarjous oli hyvä niin uskalsin. Se on ihan asiallinen vehje, ei vie paljoa vettä, niinku pelkäsin. Lataus usb-liittimestä, mulautus ämpäriin ja päälle. Nyt meilläkin on suihku :) Ei sitä juuri muut vielä tohtinu käyttää, mutta mie tykkäsin kyllä.

Ja unohdin, miten pesukone laitetaan pois päältä. Lopun alkua tämä tämmöinen. Kohta oon niinku isä, joka ei osaa aina kahvinkeitintäkään nykyään käyttää. Joutui muuten eilen osastolle, kun ei pysyny pystyssä ollenkaan ja teloikin kaatuillessa itsensä niin, että tartti tikkejä.

Loppukevennys:

Kommentit

 1. Mulla oli vähän kiusallinen tilanne yhden vanhemman miesasiakkaan kanssa eduskuntavaalien alla kun se ehdotti, että äänestäisin tätä yhtä heppua. Kun on kuulemma niin tolkun mies... Voi ristus, tietäispä mun taustat ja esikoisen, se varmaan pudottais silmät ja korvat ja hampaat päästään ;-)

  Loppikevennys on söpö ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sun vaan pitää olla diskreetti työssäs ja pitää mielipiteet piilossa :)

   Poista
 2. Tuntuu, kuin koko maailma olisi menossa vain hullumpaan suuntaan. Naisten ja vähemmistöjen oikeuksia poljetaan ihan surutta ja sitten itketään, kun joku uskaltaa sanoa vastaan. Sellainen järjen ääni tuntuu olevan kokonaan kadonnut.

  Asiakkaat on välillä jänniä kyllä..

  Mainio kevennys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, järki tuntuu monilta kadonneen. Tai niiltä, joilla on kovin ääni. Ja kun joku sanoo vastaan, niin se on sananvapausloukkaus...

   Poista
 3. Onko tämä nyt sitä historian itsensä toistamista? Tuntuu tosiaan, että välillä mennään kovalla vauhdilla kohti keskiaikaisia lakeja ja ajattelutapoja.
  En millään voi ajatella, että raiskauksesta alkunsa saaneen lapsen etu olisi, että äiti pakotetaan viemään raskaus loppuun saakka. Mun silmissä tuosta on täysin looginen seuraus laittomien aborttien lisääntyminen.
  Täällähän on paljon katolisia sairaaloita, mutta edes niissä ei olla niin tiukkapipoisia. Periaatteessa abortteja ei kai tehdä, mutta kyllä niitä kuitenkin tehdään. Ja jokaisella lääkärillä ja hoitajalla on lupa kieltäytyä osallistumasta niihin, jos se on arvojensa vastaista toimintaa. Ihan sama käytäntö, kuin elintenluovutusleikkausten kanssa. Mulla on ollut yksi työkaveri, joka vakaumuksensa takia ei toiminut anestesiahoitajana kun elimiä irrotettiin. Aborteista en tiedä kenenkään kieltäytyneen anestesiassa viettämäni 16 työvuoden aikana eli kovin yleistä se ole, vaikka pääosin katolisen kirkon alueella ollaan aina oltukin (ja ollaan edelleenkin).
  Ihminen on tyhmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on niiiin tyhmä. Ihmiskunta vois kaikella tiedollaan ja taidollaan saada tämän maailman tosi mahtavaksi paikaksi, mutta koska ihminen on tyhmä ja ahne, se ei tule tapahtumaan.
   Abortin kieltäminen ei ole koskaan saanu abortteja loppumaan, mutta lisännyt kyllä siihen kuolleiden määrää.
   Tuota vakaumuksen perusteella kieltäytymistähän tännekin ehdotettiin, mutta se ei menny läpi. Tuo on kyllä uutta, että se voi koskea elintenluovutustakin, mutta uskonnoilta nyt voi odottaa mitä vain. Elämä on niin pyhää, että abortti kielletään, mutta ei niin pyhää, että elinsiirrolla voisi sitä säilyttää?
   Mutta sehän se noilla on ristiriitaista, että elämä on pyhää niin kauan, kuin se on naisen kohdussa, mutta kun se on lapsi, niin sitä saa kohdella kaltoin. Esim. raiskata ja pakottaa synnyttämään sen tulos.

   Poista
 4. Kannettava suihku, kaikkea keksitään. Sehän näyttää kätevältä vaikka retkellä jos vettä järjestyy.

  Tuosta muusta sanoisin, että naisella pitäisi olla aina oikeus päättää omasta kropastaan, joka asiassa. Mutta valitettavasti edes Suomessa se ei ole vieläkään mahdollista. Saati sitte katolisia ym maissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran täytyy tähän korjata, että kirkon "laithan" eivät ole suinkaan ne lait, joiden mukaan määräytyy se, saako nainen kropastaan päättää. Ei edes katolista uskontoa valtauskontonaan omaavissa maissa.
   Esimerkiksi täällä Bayerissa, missä me asumme, valtaosa väestöstä on katolisia, mutta kyllä nainen saa abortin näin halutessaan. Ja monet haluavat. Niitä tehdään myös ihan katolisen kirkon pyörittämissä sairaaloissa. Tosin ei niissä sairaaloissakaan kirkon asema näy muualla, kuin rahoittajana.

   Poista
  2. Täällähän ei edes avioliitto ole laillisesti voimassa, jos se on vain kirkossa solmittu. Kirkollisen vihkimisen saa, mutta sitä ennen on käytävä maistraatissa vihkiytymässä.

   Poista
  3. No, tarkoitin kyllä ihan muita maita kuin Saksaa. En halunnut tuoda julkisesti esille näitä maita & uskontoja. Mutta esim paavin ja kumppanien mielipiteet abortista ja sitten taas toisaalta näistä hyväksikäyttötapauksista osoittavat miten uskonto liittyy naisen ja lapsen/nuoren oikeuteen omaan tahtoonsa ja kroppaansa.

   Toisaalta pelkästään abortista ei ole kyse uskonnon kanssa, paljolti naisen koko elämänkaari määräytyy monissa maissa miehen, ensin isän, sitten veljen ja viimein aviomiehen päätösten mukaan. En halua nimetä maita, mutta olen työni puolesta käynyt sellaisissa maissa, joissa esim jouduttiin neuvottelemaan abt viikko, että voinko naisena olla pomo ko projektissa. Tiedät varmaan mitä tarkoitan, esim sairaaloissa nainen ei koskaan voinut jäädä yksin mieslääkärin kanssa. Usein vaativat naislääkärin.

   Eikä ne tosiaan ole kirkon eikä yhteiskunnan lakeja vaan tuhansia vuosia vanhoja ikiaikaisia perinteitä. Jätän pahemmat sanat käyttämättä :)

   RH, anteeksi, oli pakko lisätä Katrin viestiin oma näkemys. Kiitos ja anteeksi.

   Poista
 5. Cara, tämä pisti kommentissasi itselläni silmään: "Saati sitte katolisia ym maissa". :-)
  Saksassa muutamat osavaltiot ovat pääuskonnoltaan katolisia, kuten myös lähimaissa tästä etelään lähdettäessä.

  Tosin, se ei voi olla taustalla esimerkiksi Alabamassa. Siellä 49% aikuisista asukkaista on protestantteja ja silti päätös oli tuollainen. :-/

  VastaaPoista
 6. Ei anteekseja, saa ja pitää keskustella, jos on keskusteltavaa. Ongelma on juuri fundamentalismissa, "normaali" uskovainen tuskin mitään tunnontuskia kokee normaalista elämästä, saati että alkais määräileen miten muiden on omansa elettävä. Ihan uskonnosta riippumatta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia