En kestä

Ei oo tullu kirjoteltua, kun ulkona on ollu niin hienoa :) Tänäänkin lähdin vain pienelle koiranpissityskävelylle aamulla, ja oli niin ihanaa että lenkki venyi tunnin mittaiseksi.
Niin hiljaistakin, vain lintujen äänet ja omien askeleiden rahina.
Aurinko paistoi lempeästi ohuen pilviverhon takaa ja tuomenkukkien tuoksu kantautui milloin mistäkin. Tuli oikeesti olo että ihan kestämättömän hienoa saada vaeltaa tällasissa paikoissa tällasessa säässä!
Tämä on niin ihanaa aikaa, voikukat kukkii mutta nokkoset ja muut ei oo vielä vallottaneet kaikkia paikkoja. Pääsee poluilla hyvin kulkemaan.

Viikonloppu meni hujauksessa. Kuopus tuli käymään kun sillä oli tuutorointihommia koululla, kun siellä päästettiin lehmät laitumelle ja oheen oli järjestetty yleisötapahtuma.

Ilma suosi, ja väkeä oli ihan mahdottomasti. Kiikaribingoon ja hyönteishotellin rakennukseen olis päässy vähemmällä jonotuksella, mutta etenkin lettukoju ja pieneläinhuone oli erittäin suosittuja.

Eilen avattiin grillikausi pihalla, ja ystävä tuli yllättäen mukaan "bileisiin", oli mukavaa rupatella ja vaan istua pihalla, iltapäivemmällä käytiin kävelemässä. Mulla on kädet jo hiukan ruskettuneet. Ja naamakin.

Tänään pitäs mennä Helsinkiin viemään koirat joukkonäytteenottoon, kun pyysivät sieltä Hannes Lohen Koirien geenitutkimusryhmästä. Ja mie autuaasti unohin koko jutun (kuinkas muutenkaan) ja annoin niille viis ruokanappulaa aamulla lenkiltä tultua. Olis pitäny olla syömättä. Ei kuulemma haittaa, jos ilmottaa millon on ruokittu.

Mutta nyt menen pihalle, nautin kesästä, juon pullakahvit pihapöydän ääressä, kerään pyykit, kylvän kehäkukkaa, kitken vatunalkuja...

Kommentit

 1. Hienoja päiviä on ollukki, täällä meni piliveen, josko ukkosta kehittelis.
  Äpylitki nauttii tuoreesta ruohosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen jännä pilviharso täälläkin on ollu pilvien eessä. Ja eilen sekä yöllä vähän satoi, illemmalla alkaakin sitten ennusteen mukaan sateita ja ukkosia useammaksi päiväksi.

   Poista
 2. Siellä on nyt kyllä niin taivaallisen ihanaa. Olin Suomessa kolme vuotta sitten juuri tähän aikaan vuodesta ja silloin oli myös kauniit säät. Ei olisi nukkumaan malttanut mennä, kun oli niin ihanaa.
  Täällä alkaa jo se ihan alkukesän (täkäläiset puhuvat kyllä edelleen keväästä, mutta kyllä tämä suomalaisittain on jo kesää) ihana vehreys olla jo ohi. Ihanan vihreää on edelleenkin, kun aurinko ei ole vielä ehtinyt polttaa kaikkea kellanruskeaksi, mutta ei enää sitä uuden vihreää, mikä on mielestäni kaikkein kaunein aika. Ja se tuomen tuoksu. Aaahhhh....
  Eilen just mietin, että ens vuonna taidan kyllä lähteä käymään Suomessa juuri tähän aikaan. Joskus ollaan kesäkuussa oltu värjöttelemässä +10°C keleissä ja se ei oikein iskenyt. :-D Usein tuntuu säät olevan toukokuussa ja sitten taas juhannuksen jälkeen otollisimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin rikas, mulla olis kaks tai kolme kämppää Suomessa, että vois nauttia tämän alkukesän useampaan kertaan, aina siirtyis vaan pohjoisempaan :) Sit sydänkesäksi etelään, jonnekin, missä ei oo hyttysiä. Syksyksi taas pohjoiseen. Aina saa haaveilla...

   Mulle kävis kylmäkin, kunhan ei aina satais!

   Poista
 3. Täällä on suorastaan hikinen helle, +24 C. Aamuinen puusouvi vielä muutaman päivän. Mutta aamut on olleetkin aivan mahtavia ja parin tunnin souvin päälle olen ajellut uimarantaan ja jättänyt hiet järveen :)

  Ahlmannilla oli kanssa lehmät laskettu laitumelle pyhänä, Aamulehdessä oli kuva, hirveän paljon yleisöä katsomassa. Olisin mennyt jos olisin muistanut ko tapahtuman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään vasta hikistä onkin, kun yöllä satoi ja on oikein troopisen kostea ilmasto.

   Poista
 4. Nyt on kyllä hellinyt <3 Sama fiilis ollu, ei malttaisi tulla sisälle ollenkaan.
  Katselin kanssa tuota tapahtumaa etukäteen ja vähän harmitti, kun ei sit tullut lähdettyä. Olis ollu tuo ipanakin tossa, olis saattanut olla intona. No, myöhäistä marista, oma vika.
  Nam, grillausta. Täällä ei oo vielä korkattu. Tosin, meillä on vaan pallogrilli, mut grilli kumminkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mie vähän kattelin ihmisjoukkoa sillä silmällä, että sieki olisit voinu olla siellä :) Pallogrilli meilläkin on, ruosteinen ja huterajalkainen, luulin jo viime kesänä että on sen viimeinen kesä, mutta hyvin siellä kypsyi lihatkin, kun isäntä kunnon hiilloksen sinne sai aikaan.

   Poista
 5. On tämä upeaa aikaa :-)
  Kiitollisuutta olen minäkin tuntenut kaikesta tästä yltäkylläisyydestä, mitä kevät on tarjoillut. Tai kesäähän nämä viime päivät ovat jo olleet - yölläkään ei ole ollut kylmää.

  Kirjoittelemaan ehtii sitten kehnommillakin keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä! Yöllä en ole kyllä paljoa liikuksinut, mutta kolmen aikaan kuulosti mustarastas aloittelevan.

   Poista
 6. On kyllä ihanaa kun on lämmin! Ja kepeän vihreää. Ja nättiä.

  Me tosin saatiin männyn siitepölyt just nyt ja joka puolella on keltaista. Mutta sille sentään ei olla allergisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hirvee siitepölymäärä! Mie ihmettelin sitä pihapöydällä, kun se oli kuin keltaisilla perunajauhoilla kuorrutettu, jännän liukasta käsissäkin. Mustat pyykit sai kanssa kivan säväyksen kun ulkona kuivuivat.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia