On kesä.

Puhelin ei oo suostunu siirtään kuvia bluetoothilla koneelle, enkä jaksa värkätä sen johdon kans. Viimeks ku yritin, se ei toiminu silläkään, joten ei sitten kuvia. Olis yks mehevä kuva puuhun nostetusta supikoiran raadostakin, jolla kylkiluut paistaa ja hampaat on irvessä. Oltiin koirien kans lenkillä ja ne alko haisteleen sinnepäin, ja mie tietenki olin utelias, mikä siellä haisee. Omaan nokkaan ei tullu mitään lemua. Sitä en ymmärrä, miksi se oli puuhun nostettu, tiheäoksaiseen kuuseen vieläpä.

Olin kuulkaas reipas ja menin linturetkelle lauantaiaamuna. Heräsin yhdeksältä (oon taas alkanu nukkuun pitkään) ja muistin, että oli se päivä, Tornien taisto ja siihen liittyvät lintujensäikyttelykävelyt. Tuli vähän kiire! Sain yksitoista uutta lajia listalleni, hauskimpina ehkä räystäs- ja haarapääskyt. Eli se on kesä nyt. Uskokaa tai älkää. Ruskosuohaukan myös sain listalle, itsehän en niitä haukkoja oikein tunne, mutta kun oli lintulavallinen asiantuntijoita varmistamassa, niin uskalsin laittaa. Pikkukuovi, räystäspääsky ja pensastasku oli kans semmosia, joita en olis uskaltanu siinä paikassa varmaksi sanoa, vaikka viimemainitun kyllä periaatteessa tunnistankin.

Huvittava asia liittyen tähän retkeen oli se, kun kerroin viestissä miehelle, että tällanen on ja olis varmaan kiva. Sieltä tuli että "riippuu vähän kelistä onko kiva, ja kun ei ole kalustoa lintukuvaukseen". Laitoin kuvan aurinkoisesta sääennusteesta ja tekstin "voin mennä yksinkin". Tuli vastaus että "aika vilpoista mutta jos ei sada niin ehkä tarkenee, mutta en tiedä onko vapaata silloin". Laitoin uudelleen "voin men-nä yk-sin-kin" niin vastaus: "juu varmaan voin lähteä jos en oo töissä". Tuntuuko vähän siltä, ettei mua kuunnella? :D No ei se koko asiaa sit muistanu, oli vapaata mutta nukkui kun lähdin. Oli mukavaa tallustella ja kiikaroida vaihteeksi ilman koiria - vaikka olikin semmonen olo, että turhaa liikuntaa kun ne ei oo mukana - mutta loppureissusta mentiin vähän liian kovaa vauhtia. Joskus vois mennä sinne ihan itekseenkin. Tosin näin keväällä siellä parveilee niitä bongareita.

Kävin tosiaan vielä pitkän kävelyreissun koirienkin kanssa, takastullessa satoi vettä ja räntää, mutta ei paljon haitannu. Käytin kummallakin lenkillä samoja vaelluskenkiä (kun ne kestää vettä) ja oli vähän liian paksut sukat ja vasen kenkä on pikkusen liian pieni, niin särki varvasta ja vaivasenluuta aika kovasti illalla ja yöllä. Mutta muuten olin tyytyväinen lauantaihini.

Tyttö kyllä piti hakee kotiin, se sai aika pahan allergisen reaktion viivästyneesti - olin ostanu sille hodarisämpylöitä Lidlistä, eikä tultu ees aatelleeksi, että pelkissä vaaleissa sämpylöissä vois olla kananmunaa! Mutta niin vaan oli. Yleensä oireet tulee heti syödessä, mutta nyt ne tuli vasta kun se oli jo kaupungissa. Kun haettiin se niin sen kieli oli ihan piparkakkureunainen, turvonnu ja rakkulainen, naama punainen ja nokka tukossa. Ja mustia pieniä pisteitä kielessä!? Ei ennen oo tullu semmosta. Ei löytyny googlettamallakaan. Sit ne vähitellen hävis kun tyttö sai allergialääkkeen. Outoja. Naakat saa loput sämpylöistä.

Linnuille laitoin nyt syötävää, kun tuli kylmää, ja talveen verrattuna syömässä on ollu aika erikoinen valikoima lintuja. Vihervarpusia, järri- ja tavan peippoja, jopa punatulkkuja. Oli aika komee pari, kun puussa melkein vierekkäin oli peippo- ja punatulkkukoiraat, rinta punaisena hehkuen. Kuusitiaisia siinä on pari, ja joku talitiainen on näkynyt. Punarinta myös. Ja tietysti naakat ja harakka.

Kommentit

 1. Tulkitsin viestienne vaihdon niin, että mies luuli sinun koko ajan pyytävän häntä mukaan. Olisikohan kannattanut alunperin laitta viesti: menen yksin.

  Pääskyset saa tunkea kesänsä hiiteen, aamulla oli lunta maassa ja nyt on +2 C. Ai kesä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vanha lintuloru sanoo :) Jos olisin sanonu heti kättelyssä, että menen yksin, se olis alkanu kyseleen että miksi hän ei saa tulla...

   Poista
 2. Västäräkkiin saakka on päästy täällä. Ja lumi on onneksi nyt sulanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Täällä oli tänä aamuna vähän valkoista maassa.

   Poista
 3. Nyt juuri kun katsoo lämpömittarin lukemia, ei tunnu yhtään kesältä. Pääskyset ovat selvästikin väärään aikaan ja väärässä paikassa.

  Meilläkin ruokinta jatkuu ja selvästikin se on tarpeeseen, vierailijoita riittää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisiin saakka on päässy kuvia, joissa näkyy valtavia lintuparvia ruokinnoilla. Sitten kun tulee taas lämmintä, ne häviää.

   Poista
 4. Hieno reissu sinulla :) Pysysivät pääskyt vielä täältä kaukana, ei oo öttiäisiä syötäväks.
  Minun bongaukset on vähissä, mut räksiä on pihojen täyveltä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei olis kannattanu vielä tännekään tulla, kaikki on kohomeesa. Räksät kyllä pärjää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia