Riitaa ja Raamatun lakeja

Ihana sade pitkästä aikaa! Oli niin rattoisaa illalla kuunnella ropinaa katolta. Mitä nyt tinnitus jyskytti toisessa korvassa ja vinkui toisessa, ettei välillä tahtonut kuullakaan. Ärsyttävintä se on juuri silloin, kun yrittää kuulla jotain vähän hiljaisempaa ääntä, mutta korvat pitää omaa mekkalaa.

Mulla on varmaan joku peeämässäsyndrooma ku pikkuasiat ärsyttää. Jo edellisessä postauksessa ärsyynnyin kirjoitusvirheistä, ja miehenkin kanssa on tullu pientä sanaharkkaa. Myös asioista, jotka normaalisti annan mennä ohi niihin puuttumatta. Mutta en myönnä, että minussa vain on vikaa; vappuaattona kun lupasin tytölle, että haen sen töistä, en tietenkään laskenut yhtään mitään miehen harteille siinä asiassa, kun se tykkää kaljotella. Tottakai lähdin siitä, että se kaljottelee ja sovittiin tytön kans keskenään se asia. No, mies sitten jostain syystä halusikin itse hakea sen, olin vain mukana. Tyttö ehti jo päästä pois ajoissa, haettiin se grilliltä mistä se oli ottanu mukaan iltapalan.

Siinä matkalla mesetettiin ja tyttö kertoi, että poikakaverinsa oli pyytäny sitä vielä niille, lupasin viedä kunhan nopeesti ensin saunon - sauna oli lämpiämässä. Miehelle iski sitten mielihalu, ja se päätti hakee sieltä grilliltä hampsan. Sanoin, että käy nopeesti kun on se saunakin lämpiämässä, ja lupasin viedä tytön vielä samana iltana. Mies repes ihan täysin, syytti mua siitä, että ei voinut hakea syötävää (vaikka pyysin vain olemaan nopea) ja raivosi siitä, kun hänelle ei oltu kerrottu, että tyttö menee vielä poikakaverilleen (vaikka asia selvisi vasta pari minuuttia aiemmin ja mies itse ei edes liittynyt siihen, koska minä lupasin kuskata), huusi kuin hyeena enkä tajunnu ollenkaan, miksi se silleen raivostui. Tottahan mun luonto tuollaisesta nousee, ihan kaikkea en voi vaan päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Oli niin kohtuutonta, mun mielestä.

No, se sitten jalomielisesti lupas viedä tytön vielä sinne vävyläänkin, sillä ehdolla että mie tuun mukaan. En ymmärtänyt ehtoa, mutta en mukissut kun joka tapauksessahan olin siihen reissuun ollu lähtemässä. Koitin jutella matkalla ja heitin kevyeksi tarkoitetun kysymyksen "millon oot viimeks ollu vappuaattona klo 22 selvinpäin" mutta olishan se pitäny arvata, että ottaa nokkiinsa kun puutun sen juomiseen. Alkoi saarnaamaan, kuin vähän oikeasti juo, kuinka työkaverit juo paljon enemmän. Kysyin, oikeuttaako se nyt omaa juomistaan sillä, että jotku juo enemmän, mutta kielsi (tietysti, se kieltää mustankin valkoiseksi, kun on sen omista puheista kyse) ja sitten kysyi, että miksi tästäkin nyt pitää kinata. Vaikka itse aloitti selittelyn omasta ja työkaverien juomisesta.

Nyt mietin, olenko kuitenkin se ikävä ihminen, joka piikittelee kanssaihmisiä huumorin varjolla eikä ite tajua olevansa ilkeä.


Oli eilenkin vielä ihan lämmin ja mukava päivä, aurinkoisempi kuin pitikään olla. Kuopsuttelin pihamaata, tein yhden pajukalan taas, ja pajupallon. Ne syksyllä kerätyt pajut on vielä aika hyviä tuollaiseen ei-niin-tarkkaan työhön. Keräsin rikkinäisiä ulkovaloja roskiin, täytin yhden piharuukun mullalla - huomasin, että viimekesäisiin multasäkkeihin on tunkeuduttu! Kolme säkkiä päällekkäin, päällimmäisestä kurkki lehtohorsman alku saumasta, keskimmäiseen tuli alimman säkin läpi tunkenut yksi juuri, ja siellä oli tällanen juolavehnäkasvusto.

 Kuinka paljon mahtaa heinää olla alimmassa säkissä, johon oli maasta mennyt näin monta juurta...
Se voipi olla aika täynnä... Ei ehkä kannattas säilyttää multasäkkejä maata vasten. Note to self.

Tänään kirjoitin notea to self kopioimalla sitä historiankirjaa, oli pitkästä aikaa mukava kirjoittaa näppiksellä tekstiä kirjasta koneelle. En oo ihan vielä menettänyt taitoani, vaikka toki virheitä tulee välillä.

Toisinaan kirjoitan itseä kiinnostavia juttuja muistiin, kun tiedän, etten kuitenkaan muista niitä muuten. Nyt kirjoitin keskiaikaisesta oikeudenkäytöstä. Monesti nykypäivänä näkee niitä puheenvuoroja, joissa pelotellaan sharia-lain tulolla, mutta meillä on ollu ihan oma "sharia"lakimme aikanaan. Varkaalta katkottiin käsiä ja jalkoja, Mooseksen laki oli voimassa ja sen rikkojat tuomittiin kuolemaan. Ihan puhtaasti Martti Lutherin oppien perusteella. Onpahan meillä kyllä sellaisiakin ihmisiä, jopa eduskunnassa asti, jotka haluais maallisen lain perustuvan Raamattuun... sellasia ihmisiä, jotka itse olis tapettu tai vammautettu JOS meillä olis sellanen niiden haluama oikeusjärjestelmä.

Linnut muuten käy vielä syömässä, ja etenkin nyt kun on sateinen keli...

Kommentit

 1. Mä oon ihan varma että sä et oo sellanen ilkeä huumorin varjolla piikittelijä. Joskus voi sanoa ja aiheesta pitää, ei se ole ilkeyttä. Hyeenaksi ei taas tarvis heittäytyä milloinkaan, eikä varsinkaan tuollaisesta syystä! Nih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöpsykologisesti pohdiskelin, mikä sen sai hyeenaksi. Tarpeettomuuden tunne? Hallinnan puute?

   Poista
 2. Pointsit sinulle, että jaksoit kuitenkin yrittää asialinjalla. Enpä usko minäkään, että olisit ikävä piikittelijä, joka ei sitä huomaa. Sen verran lämmin ja empaattinen ihminen olet.

  VastaaPoista
 3. Juu, yhdyn edellisiin, et ole piikittelijä. Ukko sai itse päähänsä muuttaa sinun ja tytön suunnitelmia, joten saa kyllä syyt niskoilleen.

  Ai ihanuus tätä vesisadetta, luonto oikein vihertää kunnolla ja siitepölymäärät romahti, olo parani heti. Antaa tulla vettä vielä tänään kuten on luvattu. Puusouvi joutaa odottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän vaikeuksia kun on huono lenkkeilyilma, mutta enköhän mie selviä :)

   Poista
 4. Mä uskoisin, että mies pillastui siksi, kun potee huonoa omatuntoa juomisestaan eli kokee itse ehkä juovansa liikaa. Ihan mutuna vain, koska isäni oli ns tuurijuoppo ja voisin kuvitella/muistaa jonkin tällaisen sanaharkan hänen ja minun välillä ollessani teräväkielinen teini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se pillastuu aina. Sehän juo siis joka ilta olutta, 1-3 tölkkiä (välillä oli alkoholittomalla, mutta nyt on taas siirtyny kolmoseen) ja mie hyvin harvoin mitään siihen sanon. Sitten jos sanon, niin väittää "AINA sinä valitat siitä". Sanon lähinnä sen takia, kun oon huolestunu sen terveydestä. Maksa-arvot on jo nousseet. Se, mikä kävi päinsä nuorena, ei käy päinsä enää vanhana, tai kroppa prakaa.

   Poista
 5. Mäkin ajattelisin niin, että mies kokee syyllisyyttä. Lisäksi voi olla muita (työ?)stressin aiheita, jotka sitten vaan kihahti tossa kohtaa pintaan. Vaikka ei se mihinkään turhaan kiukutteluun oikeuta, ei. Ja väärälle ihmiselle. Mutta usein ihmiset kai vaan toimii niin, että se patoutunut Joku räjähtää ulos jossakin ihan turhassa kohdassa.
  En kyllä sussa koe yhtään v**tuilijan luonnetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jossain nettikeskustelussa minusta on saattanu tulla ilmi sellastakin... ;)
   Jotain stressiäkin saattaa tosiaan olla. On vähän kiree muutenkin.

   Poista
 6. Olispa täälläki tullu pelkkää vettä, olis huuhtonu paremmin pölyt.

  Meillä tulee harvemmin enää riitoja, samantapasia puuskauksia sai ennen herkästi aikaan, mie oon se kärtympi osapuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harventunu ne on meilläki, luultavasti koska oon oppinu viittaamaan kintaalla provosoinnille. Tai ei tuo tahallaan ees sitä tee, se vaan on semmonen. Suututtelee muitaki ihmisiä huomaamattaan.
   Mun auto oli aika likanen, nyt se on puhdas :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia