Tylsää

Jokohan nyt olis päästy räntäsateista. Vielä laitoin vähän auringonkukansiemeniä linnuille, häkki on jo syöty tyhjäksi lukuunottamatta sitä aidon läskin palasta. Hassua, että anopin pihalla se läski kävi niin hyvin kaupaksi, että se vissiin osti uudenkin satsin, mutta meillä ne on jääny muiden sapuskoiden varjoon. Vaikkei mitään erikoista oo ollukaan tarjolla. Harakkakin keksi viimein keinon, miten pääsee niihin talimakkaroihin käsiksi - tai lähinnä nokiksi - mutta niin kauan kun naakat ei keksi niin on ok.

Me, tai lähinnä mies, on suunniteltu syksylle taas Lapin-matkaa. Mie lupauduin mukaan sillä ehdolla, että saadaan lainata anoppilan asuntovaunua halvalla tai ilmaiseksi, koska se autovuokra on niin hirmuinen. No, se on luvattu meille, mutta siitä alko sempäivänen vääntö millon mistäkin, loukkaantumisia kun ei neuvoja kuunnella tarpeeksi keskittyneesti ja anoppi soittelee ja vänkää asioista. Kysyi jossain vaiheessa siitäkin, aiotaanko me ottaa koirat mukaan. Mikä kysymys sekin on? Jättäisinkö mie ne kaheksi viikoksi muka kotiin? Mietin, että eikö se haluais sinne vaunuun niitä. No, nyt mies on sitten kyllästyny ja ruvennu katteleen niitä vuokra-autoja. Tulee sitten sikamainen hinta reissulle taas, ja vaikka se halpa vaunu oli mun ehto niin sitten tietysti minua syyllistetään, jos en lähde siihen vuokra-autohommaan mukaan. Vähine pienine rahoineni. Kun ei mulla ole yhtään ylimääräistä, ei tule kesälomarahoja niinku miehelle. Ja sanoin, että en todellakaan pidä siitä, että se ottaa aina niitä lainoja esim. lomareissuihin. Mie tiukkasin asiaa, ja koska se ei siihen mitään sanonu, niin todennäköisesti on suunnitellu taas ottavansa lainaa. Asiassa ei sen mielestä oo mitään keskusteltavaa, sanoi, kun kysyin miksei se sano mitään. Kuopus kyllä pettyy kovasti, jos matka ei toteudu.

Puhelinkin siirtää taas kuvia. Mitään uutta kuvattavaa vaan ei juuri oo, kun kylmä jakso pysäytti kevään etenemisen. Mitä nyt leskenlehdet on kuihtumassa, ja aikaiset sinivuokotkin.

Nyt lenkille.

Kommentit

 1. Ymmärrän täysin sinun näkökantasi. :-(

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä tylsää kun ite säästää ja kituuttaa pienillä rahoilla - niin kun sä - niin toinen sit tuhlaa eikä käytä järkevästi (koko perheen hyväksi) omiaan! Mä niin ymmärrän sun harmin!

  VastaaPoista
 3. Kyllä laina lomareissua varten on todella huono ajatus. Koskaan ei tiedä mitä menoja voi tulla ja sitten on maksettvana monenlaista lainaa. Ymmärrän ajatuksesi. mutta ihmettelen miestäsi, että ottaa lainaa vaikka sinä olet eri mieltä. Tuollaisista asioista olisi syytä keskutella yhdessä.

  Todellakin ne asuntovaunujen vuokrat ovat järjettömiä. Meillä on tuttavapariskunta, joka tekee joka kesä parin viikon reissun sellaisella. Joka vuosi vuokrattava vaunu suurenee ja nyt on jo tulossa joku luxusmalli. Heillä on kyllä ymmärrettävää kun vaimo ei voi istua henkilöautossa selän osteoporoosin takia kovin pitkään, niin asuntoautossa voi olla pitkänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei meillä suostuta keskustelemaan. Kuten mainitsin, "ei ole mitään keskustelemista". Ratkaisu on olla hiljaa asioista, joista mulla on järjen sananen sanottavanani. Vetoaa siihen, että "muutkin ottaa lainaa" ja siihen, että omiin nimiinsä ottaa.

   Poista
 4. Reissaaminen on kallista ja vuokra-auto lisää hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ehotin sitäki, että jos omalla autolla ajais vaikka Rovaniemelle ja sieltä vuokrais, mutta ei se kuulemma kannata eikä auta mitään.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia