Ääää

Nukuin onneni ohi! Kello oli jo yli yhdeksän, ennenkuin havahduin koiran kakomiseen (rapsutti vissiin vaan ittiään kurkun kohdalta, ei mitään vakavampaa) ja ulkolämpötila oli sillon jo liki kolmeakymmentä. Ei kannattanu yrittääkään lenkille. Seitsemältä oli riistakameran mukaan ollu jo 20. Mutta tulipa sentään nukutuksi hyvin, jo illalla urvahdin aikaisin ja kuumuudesta huolimatta nukuin makiasti. Kuulin tytön vessassakäynnin ja heräämisen, miehen en, vaikka sen herätys soi siinä vieressä. Eilen tai toissapäivänä onneksi kuulin sen herätyksen, kun se unenpöpperössä vaan sammutti sen ja jatkoi uniaan - ei vuosiin oo enää tehny semmosta! Ilmeisesti se nukkuu sikeemmin nyt, kun se ei enää kaljottele iltaisin.


Tunnen itseni niin kamalan hyödyttömäksi, kun en voi ees koirien kans lenkkeillä tällä kelillä. Vähän niinku kovilla pakkasillakin. Mutta säällehän ei mitään voi. "Nautitaan" nyt, kun kuulemma lämpimästä pitää nauttia kun talvella on kylmää ja räntää. Vaikka mie kyllä edelleen oon sitä mieltä, että ihmisellä on oikeus valittaa, kun sillä on huono olla tai potuttaa muuten. Ainakin henkilökohtaisessa blogissa, jos ei muuten :) Olis kyllä kiva sellanen pieni uima-allas pihalla. Tosin sinne pitäs sit kyllä vesi tuoda jostain muualta, tuskin kaivossa riittäs.

Sekin selvis, että täti kärsi kuollessaan sydämen vajaatoiminnasta ja oli sen takia siellä sisätautiosastolla. Olihan sillä siihen kyllä altistavia tekijöitä, etten ihmettele. Enemmän ihmettelen, miten se eli noinkin pitkään.

Sellanen juttu vielä, että mulla oli Reposaaren reissussa väärää shampoota mukana, ja sen jälkeen oli päänahka karussa kunnossa, hilseili ja kutisi ja oli ällö. Esikoinen, joka kokeilee tukkaan kaikkee, mihin saa ideoita netistä (mm. kaljaa ja jopa kananmunaa, jolle on allerginen) suositteli nokkoskeitettä. Sillä oli kuulemma sen poikakaverin hilsekin lähtenyt. Vaikutus oli välitön! Kutina lähti ja hilsettäkään ei ollu, paitsi palasi miedompana sitten myöhemmin. Ilmeisesti jos sitä käyttäis päivittäin, se auttas paremmin. Ehkä keittelen taas tänään ja huljutan päätäni siinä. Lisäksi tuntuu, että mun karkea hampputukka kiiltäiskin enemmän. Nokkosiahan meillä riittää. Niistä lähtee nyt siemeniäkin, ja nehän on kuulemma kovasti terveellisiä kans. Noin niinku syötävänä.

Kuopus lähti eilen taas reissuilleen, esikoinen ja mies on töissä ja mie hillun täällä ilkosillani, kun ei kukaan kärsi siitä. Verhotkin on kiinni. Voishan tuota vähän yrittää jossain vaiheessa kävästä ulkona, ainakin pyykit ripustamassa.


Kommentit

 1. Tuo Pekka Pouta -kuva on hulvaton!

  Vein biojätteet ja hiki virtas, mietin, voiskohan pitkästä aikaa mennä aurinkovarjon alle kun tuulee kuitenkin aika kivasti. Ehkä kokeilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mieki tässä suunnittelen niitten nokkosten hakemista pihalta - sitä ennen pitäs pukea jotain vaatetta päälle, ja se tuntuu ahdistavalta. Toisaalta mitä sen oikeastaan on väliä omalla pihalla...

   Poista
 2. Tuo on yksi älyttömämpiä lausahduksia, ettei saa valittaa, kun kerrankin on lämmin. Jos on kuuma ja epämiellyttävä olla, niin ei silloin lohduta tieto siitä, että talvella on kylmä. Sitä nautitaan just silloin, kun on hyvä olla ja kaikki muu on hölynpölyä. Sanon mä.

  Mulla on yksi nettituttu, joka on ollut jo pari vuotta käyttämättä mitään muita kemikaaleja, kuin Hennaa hiustensa hoitoon. Hänellä on myös tosi pitkät hiukset.
  AIkoinaan seurasin hänen LJ- blogissa projektin aloitusta mielenkiinnolla. Siinä myös käytettiin jossain vaiheessa munaa ja muistaakseni myös etikkaa. Alkuun oli kuulemma vähän rasvaiset, mutta se tasaantui siitä ajan mittaan ja melko pian hän käytti enää vettä. Tietääkseni sillä samalla vesilinjalla menee edelleen.

  Kuten sanottu, mielenkiintoista, mutta en usko itse pärjääväni ihan samalla. Ainakaan, jos haluan hiusten olevan jollain tavoin ihmismäisen näköiset. Tällä hetkellä niiden eteen ei tarvitse nähdä vaivaa, kun ovat kuitenkin pian hiestä märät ja päätä myöten. HIkoilen tosi kovasti päästä ja se on ärsyttävää. Mutta kun pitää niin nauttia, niin ei kai siitäkään ole soveliasta ärsyyntyä. :-D
  En muuten ole tainnut täällä koskaan moista kuulla. Varmaan siitäkin syystä, ettei täkäläinen kylmä ja viileä aika ole niin pitkä, kuin Suomen talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on vähän kakspiippunen juttu, kuin ei saisi valittaa palovammasta kun voi saada joskus toiste paleltuman.
   Hennalla oon värjäilly joskus tukkaa, on se aikamoista sotkua se oikea hennajauhe. Kuin olis lehmänlantakampaus päässä. Näissä oloissa ei ees kannata yrittää, kun ei ole kunnon suihkua. Hyväähän se kyllä tekee.

   Poista
 3. Pois ajatukset olemassa olemisen hyödyllisyydestä tai hyödyttömyydestä...
  On olemassa paljon ihmisiä, jotka eivät voi olla hyödyllisiä elämässä.
  Se ei tietenkään tarkoita, että he eivät olisi yhtä arvokkaita kuin muut.
  Ihmisen arvo tulee mielestäni olemassa olemisesta, sen arvostamisesta ja muiden kanssakulkijoiden arvostamisesta.

  Sitä paitsi dimensio hyödyllinen - hyödytön ei ole ollenkaan täydellinen (vaikka sille joku toimiva mittaristo löytyisikin). Jos hyödyllinen on toinen ääripää, niin hyödytön on nollapiste. Miksei keskustella siitä, miten monenkin ihmisen kokonaishyödyllisyys jää miinuksen puolelle? Ihminen voi toimia ammatillisesti huipulla ja tuottaa taloudellista hyötyä, mutta vaikuttaa muiden ihmisten elämään negatiivisesti, jopa tuhoavasti.

  Sinä olet arvokas ihminen ja kannustat blogillasi monia ihmisiä!

  Ja juu. Kyllä epämukavasta kuumuudesta saa valittaa. Monille vanhuksille tämä on ylitsepääsemätöntä. Kyse ei aina ole edes itsestä.

  Siinä tämän illan paasaaminen - taas 'vähän' innostuin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se kyllä on, tuo etenkin, että hyödyllinen ihminen voi olla samalla tuhoava. Nihilisti minussa kyllä epäilee, onko kenelläkään mitään arvoa. Riippunee siitä, miten laajasti sitä arvioidaan. Olen arvokas perheelleni, mutta en kunnalle, saati maalle.

   Poista
  2. Mietin kyllä sitäkin, oliko helteellä osallisuutensa tädin kuolemassa...

   Poista
 4. Tuleehan niitä ajatuksia aina välillä, että on hyödytön, varsinkin näin eläkkeellä. Työssäkäyvät eivät sitä omakohtaisesti koe eivätkä aina ymmärrä.

  Mutta jokainen on arvokas ihan omana itsenään, niin sinäkin. Hyödyllinen ei aina ole tarvis suinkaan olla. Helteellä ei kaikkea jaksa, pitää vaan yrittää selviytyä päivästä toiseen. Kukaan ei varmasti vaadi sinulta yhtään enempää kuin jaksat tehdä, omassa mielessä mietteet kulkevat.

  Ehdotin sitä aamu-uintia siksi,että täälläkin on matonpesupaikka ja uimaranta samassa parkissa ja parkkipaikka on täynnä heti klo 9. Siksi menen sinne aamulla varhain.

  Ymmärrän hyvin, että aina ei jaksa järjestellä tekemisiä ja menemisiä, mutta tietty rytmi päivään tuo helpotusta ainakin minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kyllä vois käydäkin aamu-uinneilla, kun varmaan vesi on melkeen lämpimämpää ku ilma. Täällä ainakin on mitattu jotain alle 13 asteen yölämpötiloja. Just tällä hetkellä (klo 3.38) ei taatusti olis ketään :)

   Omassa mielessähän nämä asiat on, sisäpuolelta syyttelyt tulee eikä ulkoa.

   Poista
 5. Niin parasta on nukkua hyvin ja tarpeeks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tämmösenä joutilaana joutaa nukkua päivälläki :)

   Poista
 6. Mutta nukuit hyvin, sekin aika hyvä nyt näillä säillä.
  Nokkoskeite olikin sitten hyvä juttu! Halpaa ja apu tuli läheltä. Mielelläni kuulen jatkoa, jos vielä keittelet!
  Tosta alkoholin vaikutuksesta uneen meillä oli alkutalvesta luento töissä ja mittauksetkin sen näytti, että sillä on oikeasti suuri vaikutus. Vaikka ihmiset usein on sitä mieltä, että viina auttaa nukkumaan, ei se vissiin pidä paikkaansa.
  Mut loistavaa, että juominen on vähentynyt teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät kyllä huonontaa nukkumista nyt varmaan tosi monella! Meilläkin on kyllä nyt pidetty yöllä ikkunaa auki, mutta kun tiellä melutaan ja ikkuna jotenkin nappaa ihan kaikki äänet, niin sekin sitten häiritsee.

   Nyt ei ihan niin hyväntuntunen pää oo, ku eilen laitoin keitettä ilman pesua. Tänään laitan loput pesun jälkeen...

   Kyllähän "yömyssy" unen saantia helpottaa (kuulemma) mutta unen laatua se sitten heikentää. Oon miettiny, että jos tuo lakkaa juomastakin (kun lakkasi polttamasta ensin) niin sehän on lähes täydellinen - tässähän tulee ihan huonouden tunne toisen rinnalla, kun on läski laiskimus...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella