Pedon tuoksu

Tohtori Google osa XVIII tai jotain: plantaarifaskiitti. Syynä varmaan ylipaino, koska rasitus mun kohdalla ei ole kovin kummoinen. Ja ne mun rakkaat sandaalit, jotka ei oo kovin ergonomiset, pelkät kovahkot lätyskät. Omahoitona venytykset, joita pitää tehdä "useita viikkoja" mutta kuitenkin jos se ei auta, hoitoon pitää hakeutua 1-2 viikossa. Mistä tiedän parin viikon aikana, tuleeko usean viikon omahoito auttamaan? On kantapää kipuillut jo jonkin aikaa, mutta viimeyönä sitä oikein särki niin että haittas.

Muutenkin saattoi ne eiliset kolmen tunnin päikkärit olla vähän liikaa yöunia ajatellen, mutta kylläpä sitä silti nukutuksi tuli kuuteen asti. Pätkittäin.

Lenkille laitoin sitten sandaalien sijasta ne uudet lenkkarit, joita en oo vielä kertaakaan aiemmin käyttäny.
 Hyvät ja pehmeät, on oikeen muistivaahtopohjalliset. Koitin ottaa tännelaitettavaksi kuvan hienon lahokannon vieressä, niin koira taas heti tunki kuvaan mukaan. Pitihän sitä sitten kuvata kun se siihen niin poseeraamaan tuli :)
Oli ihana ilma, raikas tuuli ja pikkusen välillä aurinko pilkahteli harmaan pilvimassan takaa. Yhdessä kohdassa metsätietä koirat oli omituisen arkoja, hiipivät mun selän takana kun ne normaalisti sinkoilee pitkin poikin ja vetää hajujen perässä. Tuli mieleen, kun tässä lähistöllä on nähty karhu, että josko se olis meille asti tallustanut. Mutta saattoihan se olla joku muukin, ketun hajua nämä ei tunnu pelkäävän mutta ehkä ilves tai susi on menny tien yli siinä. Yhen yhtäkään sientä en muuten nähnyt. Kuivuus. Liekö kuivuus myös ruskettanu männyistä neulasia? Näytti paikoitellen, niinku olis puolet neulasista ruskeana.

Katoin sääennustetta, että hieno kesäpäivä tulossa, mutta sitten varoituksissa olikin ukkosvaroitus. Mä en usko ennenkuin näen ja kuulen! Maanantaillekin varoiteltiin tuulenpuuskista, mutta lienemme sitten itä-Suomessa, kun meillä ei tuullut juuri yhtään.

Kommentit

 1. Nuo vaivat on kyllä harmillisia!
  (Ja söpö fotobomber-koira)
  Mä venytin fyssarille ja lääkärille menoa olkapääni kanssa varmaan puoli vuotta. Fyssarin oheista äityi kipeämmäksi, mutta sinnillä vähän koitan tehdä siihen asti ettei satu. Kahden viikon päästä kontrolli, saa nähdä. Tässä kohtaa työterveys on kyllä hyvä asia, ajan sai nopeasti (sitten kun tosiaan oli ite aikansa venyttänyt...)

  Täällä paistaa mutta kova tuuli on. Leppeä, ei kylmä , mutta aika navakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulla on ikävä työterveyshuoltoa! Tykkäsin meän lääkäristä, vaikka moni muu ei tykänny. Oon muuten huomannu, että ei ole ainoa ihminen, mistä mie tykkään ja muut ei.

   Mulla kipeyty kun koitin lihaspuutteen säikäyttämänä vähän nostella käsipainoja. En ees paljon.

   Poista
 2. Hienot lenkkarit, kantapääs ei ainakaan pahene noilla tallustellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ei! Ainakaan ne ei vaikuttanu hiertävän mistään.

   Poista
 3. Sinulla voi olla kireät pohjelihakset, kun kuljit niillä sandaaleilla. Pohkeiden venyttely auttaa kantapääkipuunkin. Mutta jos se kipu jatkuu kauan niin kortisonipiikki oli minulla ainakin ainoa mikä helpotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oonkin venytelly myös pohjelihaksia nyt samalla. Ans kattoo miten Lapinreissussa käy...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee