Valkoinen matto

Voi kuulkaa. Nyt mullakin on auton takapenkillä valkoinen matto...

Sillon kun olin siellä anopin autossa hinauksen aikana, niin päivittelin niitä pitsiliinoja ja sitä säntillistä siisteyttä, mikä siellä oli, ja sanoin että mie en juuri siivoile autoa, siellä lojuu jätskipaperit ja koiran varataluttimet ja muut, ja takapenkillä on koirankestävä peite kun koirat siellä useimmiten kyydissä on. No se oli sitten siivonnu sen, kun se oli korjatteilla apikkeen hoivissa! Imuroinut ja luutunnut ja rikkonut mun muiston äitin vuodeosastoajasta ennen sen kuolemaa (no ei se tienny että se on semmonen, en kertonu ees sillon ku se soitti perään ja pyysi sen rikkomista anteeksi) ja laittanut maton takakontin lattialle ja sen valkoisen maton sinne takapenkille. Tottakai olin kiitollinen ja iloinen asiasta, vaikka anoppi katsoi asiakseen kertoa, kuinka apike oli hänelle siitä motkottanut ja sanonut, että saisivat itse siivota autonsa. Ja vaikka koinkin hiukan sellasta tunnetta, että mun henkilökohtaiselle alueelle oli tunkeuduttu. Anoppi on silti ihana olemassa vaikka tunkeekin.

Esikoinen kysyi ennen synttäpäivää, että mitä haluan lahjaksi, ja pyysin saunan siivouksen. Sen se toteutti yhtään mukisematta eilen ♥ Mutta eipä sillä ainakaan rahaa siihen kulunut.

Helteet loppui sitten siihen. Ja muutenkin se ihanin aika keväästä, koska tuli hyttyset. Niitä tuntuu nyt olevan ihan riittävästi. Mutta kyllä mie niistä hienoista päivistä nautinkin, onneksi sattui semmonen aika että ei haluttanu olla vaan peiton alla koko ajan. Tänään näyttäis olevan vielä sateetonta, mutta sitten alkaa sateet joille loppua ei näy. Rikkaruohot tykkää.

Laskeskelin muuten eilen, että mun lähipiirissä on kymmenen tärkeää ihmistä. Siis sellasta, joiden poistuminen piiristä haittaisi ja jäisi ikävä. Sentään jopa kymmenen, vaikka oon tämmönen ihmisvihaaja. Kyllähän mie hiukan surisisin kaukaisempienkin tuttujen kuoloa, mutta ei se mun elämään vaikuttais. Tarkoitan että mulla ei oo monia läheisiä ystäviä ja sukulaiset vois vaikka olla olematta, vaikka niitä on paljon. Siskot pitää yhteyksiä sukuun, mie en. Eikä sen puoleen kukaan sukulainenkaan yritä pitää yhteyksiä minuun.

Tänään esikoiseni täyttää kaksikymmentä vuotta. Ja ihan vasta se oli pikkuinen! 

Hädin tuskin limupullon kokoinen... vaikka tuossa kuvassa onkin jo parikuinen.

Kommentit

 1. Arvostustaso nous heti valkosella matolla :)
  Äijän auto yritetään siivota ees kerran vuoteen, siihenki mennee paljon henkisiä voimavaroja :)
  Paljon Onnea esikoiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No apike oli sanonukki eukolleen, että siivoaisit mieluummin hänen autonsa :D mun autosta ei oo vaihettu ikinä öljyjäkään eikä oo käytetty autopesulassa. Mie joskus enimpiä leviä ja jäkäliä oon ulkopuolelta hinkannu pois, ettei niin hävetä.
   Kiitos, toimitan onnittelut perille.

   Poista
 2. Voi mä katoin, että lapsi juo kokista tuossa ;-)

  Mä aion kans laskea mun "itkettävät ihmiset" illalla ja tuun sit raportoimaan. Tuskin on juuri enempää kun sullakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä juonu :) meillä päti hyvin se, että esikoisen asioista oltiin tosi tarkkoja, mutta kuopuksen ei sitten enää, niinku kuulemma usein on. Ei sentään tyynyllä kuljetettu lasta, mutta muuten se oli kyllä niin kallisarvoinen timangi.

   Yksi kymmenestä on kyllä pian lähdössä pois :(

   Poista
  2. Mulla on neljä-viisi sellasta superitkettävää ja loput piti vähän niin kun väkisin keksiä... ehkä kuus-seittemän niitä? (Apua)

   Poista
  3. Joo en miekään nyt varsinaisesti appivanhempia niin hirveästi itkis, mutta on ne kuitenkin tärkeä osa mun elämää... ainakin joskus.

   Poista
 3. Eilen kanssa ekaa kertaa kiusas hyttyset. Sit erehdyin klikkaamaan, kun jossain luki otsikko että "näin poistat hyttyset koko kesäksi pihaltasi!" Ratkaisu oli joku härpäke, ALKAEN 600 €. Juu, ei.
  Amppareitakin vaikuttais olevan aika runsaasti taas, toivottavasti viimekesäinen ei toistu.
  Meidän pienet ne vaan kasvaa ja me ei vanhennuta yhtään ;) Ihme homma! Onnea tytölle ja vanhemmille kans!
  Mä aattelisin, että kymmenen on kuitenkin aika paljon. Verraten siihen, että oikeasti on paljon niitä, joilla ei oo ketään. Yhtään ketään. En silti vähättele, voihan sitä kaivata enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus meillä oli semmonen joku Mosquito Magnet, ei ollu hintansa väärti ja piti koko ajan olla hiilidioksiidipatruunaa vaihtamassa. Nyt tuntuu olevan runsaahkosti hyttysiä, yritin vähän pihahommia tehä mutta olis tarvinnu olla hyttysmyrkyt päällä.

   Mie kans piän sitä kymmentä paljona, etenkin tosiaan kun oon vähän tällanen erakko. Kun vertaa esim. yhteen noista kymmenestä, jolla on äiti, tätejä, siskoja, lapsia, lapsenlapsia, siskonlapsia, siskonlapsenlapsia, serkkuja, setiä, enoja jne. niin että niillä on oikein tapaamisiakin vähän väliä ja oikeasti välitetään, niin eihän se niin paljon olekaan.

   Poista
 4. Sun anoppi taitaa tykätä susta tosi paljon. Hän luultavasti hakis sulle kuun taivaalta, jos siihen suuntaan vinkkaisit. :-)
  Onkin ilo omistaa OK anoppi.

  Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että paljonko niitä tärkeitä ihmisiä on. Suurin osa itselläni on enemmänkin kavereita tai tuttavia. Sellaisia oikein tärkeitä ja läheisiä on sitten vähemmän.
  Plus sitten on tietysti teitä tärkeitä nettiystäviäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihan ookoo, kunhan ei tarvi liikaa olla tekemisissä. Siihen nähden kyllä tosi asiallinen, kun sillä on vain yksi lapsi - oon kuullu kauhutarinoita äideistä, jotka ei antas ainoaa poikaansa kenellekään naisenpuolelle.
   Enempi luulen tuossakin olleen takana "esimerkin näyttäminen", minkälaisessa kunnossa auton "kuuluisi" olla. Se, että kertoi miehensä paheksuneen asiaa, kielii kyllä vähän siitä...

   Poista
 5. Hyttyset tosiaankin tuli eilen ja tänään saatiin puusouvi valmiiksi. Jes, kohta suunnataan mökille.

  Aikamoinen sun anoppi, olis luullut luvan kysyvät auton siivoamiseen. Mutta muuten hieno homma.

  Onnea vielä, saunan siivous on hyvä lahja. Ajattele, minä dn koskaan siivoa saunaa, mies tekee sen aina. Onneksi, sekä kotona että mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tyttö sentään teki sen; mieheltä pyysin viime vuonna, se ensin kysy yheltä tutulta, joka tekee siivouskeikkaa, mut se ei joutanu, ja seuraavaksi tarjos että yhessä siivottas...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia