Jottain tarttis teherä.

Päivät menee koneella nyhjätessä ja lenkkeillessä, ulkona ei viitsi tehdä mitään sellasta, missä ei oo koko ajan liikkeessä. Koska ne lentävät, pistävät ja purevat riiviöt.

Tänään seurasin varista, joka oli poikasensa kanssa ruokaa etsiskelemässä, ja ajattelin, turhautuuko ja ärtyykö varis lapseensa, joka koko ajan kulkee perässä nokka ammollaan sanomassa variksenkielellä ilmeisesti "mullekki! anna anna! ruokaa!" rää rää. Niinkuin joskus itse väniseviin lapsiinsa turhautui.

 Väriä pihalla :) eihän tuossa kuvassa näy, mutta no siellä sinivioletteja saksankurjenmiekkoja ja punaisia tulikellukoita ja keltaista päivänliljaakin. Pyykkien lisäksi.


Sieniäkin jo löytyi. 

On vissiin joku juhannus, ja lehden mukaan olis pitäny käydä jo eilen kaupassa, koska tänään on ruuhka ja tavarat lopussa ja hirveät jonot. En oikein usko, tänäänhän ainakin iltaan mennessä on kaikki jo lähteneet jonneki järven rannalle jussia viettään. Jos joku tuote on loppu niin sitten ollaan ilman tai otetaan jotain muuta. Ja jos mies alkaa ryypiskeleen ja hinkuaa jotain ryyppykavereita kutsumaan, lähden ajeleen kaupungille niinku joskus ennenki oon tehny. Sitten linnoittaudun vinttiin. Kävin kirjastossakin, on taas luettavaa muutamaksi päiväksi. 

Yritin lukea itselleni uutta kirjailijaa, tai kirjailijoita: Kaaberböl/Friis. Kuulosti kiinnostavalta, mutta kirja alkoi juuri sillä tavalla, mitä inhoan - useita pieniä tarinanpätkiä eri ihmisistä ja niiden touhuista. Kaipa ne olis solmiutuneet myöhemmin yhteen, mutta en jaksanut keskittyä haarukoimaan monelta eri lautaselta vuoronperään. Sain uusimman Leonin :) On ihanaa, kun on kirjasto, josta saa ilmaiseksi lainata kirjoja ♥ 

Huomenna tulee 23 vuotta siitä, kun menin naimisiin tuon rakkaan kaljasiepon kanssa. Aletaan jo vähän ymmärtääkin toisiamme aina välillä, kun on näin kauan harjoiteltu. 

Kommentit

 1. Pyykit värittää hienosti rehevää pihaa! Samasta syystä en paljon ulkoile, vielä on sokkopaarmat ja polttiaiset tulossa.
  Monesti oon mieki huokassu, onneks on kirjasto :)
  Onnea hääpäivänänne!
  Juhannus on vaan viikonloppu, ihmiset hamstras kaupassa, niinku ois nälänhätä iskemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, Suomen kesä oliskin usein ihan paratiisi ilman noita veren perässä lentäviä öttiäisiä! Kiitos onnitteluista, voishan tuota käyttää tekosyynä vaikka ihanan kermakakun tekoon...

   Ihmiset ei oo tottunu siihen, että aina löytyy kauppa, joka on auki, ne hamstraa vanhasta tottumuksesta.

   Poista
 2. Voihan hyttyset. Ne kyllä voivat pilata kesäisen nautinnon niin täysin. Meilläkin on jokunen eksynyt öisin makuuhuoneeseen ja tunnen sen nilkoissani. Juuri yhdessä syöpäryhmässä joku kirjoitti huomanneensa, etteivät hyttyset syö, kun on joku aika sitten saanut sytoja.
  Mua kyllä näkyvät syövän sytoista huolimatta.

  En ymmärrä tuota lehtien ja median lietsomaa hamstraushysteriaa. En usko, että Suomessa koskaan siihen tilanteeseen joudutaan, että ruoka loppuu kaupoista. Tai saattaahan se olla, ettei jotain tiettyä juttua löydy, mutta onko tuo nyt ihan uutisoinnin arvoinen asia? Not.

  Hyvää Jussia ja toivottavasti saat nauttia siitä ilman ryyppäjäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku mulle vinkkas, että antihistamiini auttaa siihen, kun kutisen niin kamalasti aina niistä sääskenpistoista, se on auttanu ainaki nukkumaan. Aina ei viitsis kylpeä hyttysmyrkyssäkään...

   Ei ostettu kaljaa tänään ainakaan :)

   Poista
 3. Mä oon kyllä kans niin onnellinen kirjastosta. Meillä on pitkä sulku ja arvaat että oon hamstrannu hirveen kasan lukemista, ettei vaan lopu kesken!

  Mulla kiinnitty kyllä ekana huomio pihalla hyvänvärisiin vaatteisiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi on nykyään ollu kirjasto auki koko kesän, vain lauantait kiinni ja kirjastoauto lomailee. Mutta teillähän onkin se rymsteeraus siellä.

   Nuo oranssit vaatteet aina innostaa mua kuvaamaan, kun kontrasti vihreyteen on niin reipas :)

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut hyvästä kirjastosta ja pitkään kestäneestä liitosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kirjaston olemassaoloon mulla ei ole kyllä osaa eikä arpaa, mitä nyt ylläpidän asiakuuttani...

   Poista
 5. Kyllä antihistamiini auttaa kutinaan. nyt kyllä löysin hyttyskarkotteen, suihkeen, joka ei haise niin pahalle kuin ohvit. Molempien yhteisvaikutus auttaa niin, että pihalla on helppo olla.

  Kauniin vehreä ja värikäs tuo ensimmäinen pihakuva. Hyvää Jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Oon nähny jossain myytävän hajutonta hyttyskarkotetta, on vaan niin kallista etten oo vielä raaskinu ostaa kun vanhoja myrkkyjä on niin paljon.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia