Pientä elämää

Ei oo tullu vettä. Miten ne kuurot niin tehokkaasti aina väisteleekin meitä? Saa kasteluvettä koukkia jo niin syvältä tynnyristä, että vois vähän tulla. Kattelin kylillä, että hernepellotkin kaipais kipeesti vettä. Pikkusen ripsi eilenillalla, mutta se ei kyllä auttanu mihinkään. Ens viikolle on kuulemma luvattu.

Juhannus meni rauhaisasti, ei ollut liiallista kännäystä eikä tarvinnu lähtee ajeleen. Esikoinen käväisi kotona hakemassa vaatteita ja kaupasta ruokaa, kun poikakaverin kotona oli sähköt poikki eikä näinollen saanu ees vettä. Kuopus oli pari yötä uuden poikkiksensa luona, en tiedä mitä entisen kanssa tapahtui, mutta rumasti se poika kirjoitteli nettiin tytöstä. Ja levitti videota itsestään polttamassa kannabista, ei oo hakenukaan kouluun. Hyvä vain, että ei sellaisen kanssa ole. Surku syrjäytyvän fiksun pojan takia kyllä. Potentiaalia olis, mutta heittää kaikki herran haltuun.

Selvitin viimein sen mysteerilinnunkin, mikä täällä on ruvennu laulaan. Se mikä kuulosti kirjokertulta, muttei voi olla se: on mustapääkerttu! Luulin, että sellanen on niin harvinainen, etten millään voi semmosta bongata, mutta ei se olekaan. Ei se nyt sataprosenttisen samansävelinen laulu ole kuin esimerkkilauluissa, mitä löysin netistä, mutta samanlainen huilu siinä lopussa on. Ja onhan sille soveliaita pesimämaastojakin täällä. Taas nähtiin, että luulo ei ole tiedon väärti.

Käytiin eilen sunnuntaiajelulla Pornaisissa. Siellä oli Halkiankoski, joka on varmaan hieno näky kun virtaa vapaana, mutta nythän uoma oli aika tyhjä. Hurja kanjoni kyllä. En tiedä, olisko sitä turbiinin läpi virtaavaa vettä mistään nähnyt, kun siinä ihan kosken partaalla oli asuintalo eikä siellä voinut hiippailla. Aikamoinen paikka asua. Kissa köllötteli verkotetulla terassilla. Käytiin vähän Pornaisten kylässä kävelemässä, rauhallista oli. Ihan mukavan näköinen kylä.

Mukavan näköisellä paikalla on tässäkin huutokaupattava vapaa-ajan asunto. Hirveä bunkkerimainen mörskä, aikansa miljoonalukaali kuitenkin. Kuntotarkastusraportista näkee, että paras, mitä sille vois tehdä olis purkaa maan tasalle. On kuulemma muutama vuosi sitten ollu myynnissä 3,2 miljoonalla, näyttäs että on siitä lähtien ollu oman onnensa nojassa. Vierasmaja riittäs mulle.

Kommentit

 1. Ihana kesäkuva!

  Ensimmäisen myyntikuvan perusteella ajattelin, että oho, mitäköhän se RH nyt oikein meinaa, kun mörskästä puhuu. No, pari kuvaa eteenpäin selattuani ymmärsin täysin.
  Jotenkin surullistakin nähtävää... Siinähän on kuitenkin vielä melko tuoreita asumisen merkkejä, mutta siitä huolimatta on tuossa kunnossa.
  Vähän näyttäis siltä, että joku on nyt vähän elänyt yli varojensa. Kuka rakentaa uusia mökkejä/ vierasmajoja rantaan, jos ei kykene itse päärakennuksesta huolehtimaan kunnolla?
  Toisaalta, eipä ole yksin tuokaan ulosmitattava entinen miljonääri(?). Niitä piisaa paljon. Eikä läheskään kaikki tietysti edes omasta syystään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtipontisesti on marmoria käytetty julkisivuun, kuin Finlandia-taloon konsanaan. Onhan se varmaan ollu hienoa sillon joskus... fb-kaveri joka tiesi omistajan, sanoi että vesitasolla karautti laituriin ja maastoautolla ajeli mäen ylös talolle. Mutta en kyllä Suomessa rakentais tuommoista tasakattotaloa säiden armoille meren saarelle! Sehän oli muotia sillon, 70-luvulla.
   Hylätyt talot on minusta aina surullisia.

   Poista
  2. Huh, marmoria julkisivussa! :-O
   Joo ihan kaikki ei ehkä sovi tavallisiin asumuksiin materiaaliksi, vaikka kuinka kallista olisikin. No, se on ehkä vain minun mielipiteeni ja joku muu näkee toisin.

   Meillähän on tasakatto talossa ja on juuri tuota 60- luvun muotia. Se oli ainut asia, joka meitä mietitytti tätä taloa ostaessamme. Meillä oli yksi arkkitehti mukana ensimmäisellä katselmuksella ja nimenomaan sellainen, joka on ollut paljon näiden tämän ikäluokan talojen kanssa tekemisissä. Otimme hänet mukaan, että on joku, jolla on neutraali asenne ja ammattilaisen silmä, ettemme mene tekemään innostuksissamme hölmöyksiä.
   Hän sanoi, että -68 rakennetun tasakattoisen talon ollessa kyseessä, meille on oltava selvää, että katto tulee uusittavaksi seuraavien 10 vuoden aikana. Me päätimme sitten uusia sen heti alussa. Siihen oli montakin syytä ja loppujen lopuksi olemme olleet tosi kiitollisia jälkikäteen, että sen päätöksen teimme heti. Olisihan se kieltämättä mieli tehnyt laittaa siihen mennyt raha moneen muuhun asiaan, jotka olisivat olleet enemmän silmälle. Onneksi järki kuitenkin voitti ja nyt viime vuosien ihan mahdottomien rankkasateiden aikana meillä on ollut kuiva katto päällä. Mieluummin tuollaisen remontin tekee siinä vaiheessa, kun ei ole vielä polttava hätä, vaan se on kalkuloitu menoihin ja muihin suunnitelmiin.
   Mutta siis sen arkkitehdin kanssa tuli puheeksi, että olen suomalainen (hän oli aikoinaan ollut Suomessa ja vieraillut Alvar Aallon mökillä. Hänen vaikuttavin kokemuksensa oli ollut saunominen siellä mökillä Aallon kanssa. Voit arvata oliko hän innoissaan kuultuani kansalaisuudestani. :-) ) ja miten Suomessa on myös aikoinaan rakennettu paljon tasakattoja. Hän totesi siihen, että sitä hän ei myöskään ole koskaan ymmärtänyt, koska siellä sataa kuitenkin niin paljon lunta ja ettei itse olisi koskaan niissä oloissa uskaltanut rakentaa tasakattoista taloa siihen liittyvine riskeineen.
   Meillä lumi ei ole ongelma, kun sitä sataa ehkä kolmena päivänä per vuosi ja sekin on yleensä niin vähäistä. Meillä täällä on tärkeintä, että kattoviemärit ovat kunnossa, niitä on tarpeeksi ja vesi juoksee sinne, minne sen pitääkin. Ainakin näiden seitsemän vuoden aikana tämä uusi katto on pitänyt. Toivottavasti pitkään jatkossakin.

   Poista
  3. Niin, vesihän kyllä valuu jos sille on laitettu kunnon poistumistiet eikä se jää makaamaan katolle, mutta lumi makaa kyllä...
   Hieno arkkitehti teillä ollu, ku on ollu Alvar Aallonkin kanssa saunassa :)

   Poista
 2. Sateet ovat kyllä hassusti menneet, toisaalla tullut ihan liikaakin ja toisaalla nuollaan näppejä ...ja kuuma senkun jatkuu. Toivotaan että loppuviikon ennusteet tuovat helpotusta kastelijoille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tämä paikka on sellanen, että vaikka on sadekuuroja liikkeellä, ne ei monesti sada tähän, vaikka 10 kilsan päässä olis taajamatulva. Ja ukkosetkin usein kiertää.

   Poista
 3. Täällä on ainaki tullu vettä, perjantai ja sunnuntai oli vetisimmät päivät ja yöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä sitä on tullu! Sai polttaa juhannuskokkojakin :)

   Poista
 4. Halkiakoski on keväällä hieno valtoimenaan, muutama vuosi sitten oltiin tuttavilla Pornaisten lähellä käymässä ja siellä toukokuussa ja silloin koski kuohui. Retkipaikka kertoo siitä:
  https://retkipaikka.fi/upea-halkiankoski-on-alkukevaan-kuohuva-levahdyspaikka-pornaisissa/

  Täällä satoi la-iltana tynnyrit täyteen ja oli ukkonen ja pari pientä sähkökatkoa. Mukavasti raikasti ilmaa ja meni nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt katoin, että torstainakin saattaa tulla vettä. Pelottaa toivoa, kun sitten jos koko loppukesä on pelkkää sadetta, niin harmittaa...

   Retkipaikasta me tuo keksittiinkin. Vähän alempana olis ollu Lahankoski, mutta ei huomattu ajoissa, että olis käyty.

   Poista
 5. Kuva on kyllä komia. Kesäinen.

  Meillä on tullut rajujakin kuuroja, mutta pian ne on ohi. Torstaille on vissiin luvassa paremmin sadetta pitkin päivää. Mitenköhän sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan ne lupaillu sinnekin. Mitä oon kattonu niitä kuuroja, jotka on tuossa juhannuksen nurkilla kulkenu, niin ne on ollu tosi pieniä ja rankkoja. Paitsi tuolla Kainuun suunnassa vähän isompiakin...

   Poista
 6. Onneksi olkoon mahtavasti lintuhavainnosta!

  Meille 'lupaa' vettä jo huomiseksi. Torstaina sitten jatkuu. Täytyy muistaa ottaa sateenvarjo mukaan töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havainto oli helppo tehdä, tunnistaminen vaikeaa kun ei lintuakaan ikinä näe, vaikka se laulaa alhaallakin puussa. Livahtaa aina tiehensä niin ettei näy kuin siipien lepahdus.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia