keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Ihmeparantuminen

Aamulla herätessä oli pää kipee. Oikea puoli ja poskiluut. Otin ibuprofeenia, sitten parasetamolia ja vielä yhden ibuprofeenin ennen joogaa, ja särky äityi joogassa ihan sen kuuloiseksi, että päätin jo ottaa kotiin päästyäni migreenilääkkeen, vaikka se sitten pilaiskin taas loppupäivän. Ja yhtäkkiä, reilun tunnin joogaamisen jälkeen ylösalaisin -asennosta palatessa ei ollutkaan pää kipee! En tosin kokonaan nurin kääntynyt, kun en luota tuohon sököön olkapäähäni, mutta nyrkit ristiselän alla ja jalat ylhäällä olin. Toki se kipu vielä tuikkii aika ajoin enkä ihmettele, vaikka joutuisinkin sitä lääkitseen vielä tän päivän aikana, mutta olipahan ihana tunne huomata ykskaks, että särky hävis.

Pakkanenkin laski sen verran, että käytin viisitoista minuuttia koirien ja itseni pukemiseen ja kävin puolen tunnin kävelyllä. Mulla oli muuta menoa niin ettei ollu enempää aikaa, mutta pidemmälläkin olis koirien puolesta varmaan voinu käydä, mustatakkiselle tuli välillä aurinkoisessa paikassa jopa hieman kuuma. Touhotti niin kovasti. Kamera ei ollu tänään mukana, mutta tässä kuva eiliseltä:

Ei ole paljoa lunta, mutta aurinkoa riitti eilen ja tänään. Ja pakkasta. Oon tehny pari jäälyhtyä, kolmas tulossa, ja jotain muitakin juttuja jäädyttänyt. Vaikka viime talvena sanoin, että ei enää.

Tällasta piristystä, tosin pimeällä kuvattu ja kamerahan ei pimeellä tarkenna. Linnuille ostin rasvaa ja meinaan tehdä rasvapähkinäjuttuja. Jahka saan aikaiseksi. Siitähän se mulla usein on kiinni...

Kauhistuttaa ajatellakin, että mies vaihtaa työpaikkaa ja luultavasti joutuu vuorotöihin - muunlaisia hommia on vähän oloisesti tarjolla - ja se taas tietää sitä, että mie joudun sitten saunaakin lämmitteleen niinä viikkoina, ku se on töissä. Eihän se lämpimänä vuodenaikana haittaa (ainakaan jos ei sada) mutta näinä aikoina on pahnamaista semmonen. Oon miettiny että mies vois sitten niinä päivinä tehä ruuan :) Tosin onhan meillä jo liki aikuinen tytär, panin sen just äsken tekeen ruokaa, vaikka se koitti sanoa että "sä teet parempaa"...

Miehen auton akku oli tyhjentynyt yön aikana luultavasti sen lämmitysvirityksen takia, minkä ne apikkeen kans rakensi tässä hiljattain siihen suodatinkoteloon. Kun se vuotaa kovalla pakkasella naftaa ihan holisemalla, ennenkuin lämpenee, ja hyvin se systeemi asiansa ajaa muuten, mutta akun tyhjensi yön aikana. Ja mie ehin senkin jo ennakoimaan, tai epäilin kestääkö akku (lämmitys vie virtaa kuulemma puolikkaan lampun verran) kun pakkasilla ne tahtoo olla muutenkin kovilla, mutta eihän sillä ole väliä mitä akka sanoo. Pikemminkin sellainen koetaan yllytykseksi.

Näinä aikoina kuulen, onko akku jälleen tyhjä ja pitääkö lähteä hakemaan sitä töistä. Ylihuomenna mun kyllä pitää päästä mammografiaan, että sillon mulla pitäs olla auto käytössä.

Tähän loppuun vielä lämmittelevät koirat. 

8 kommenttia:

 1. Koirat on niin hellyyttävän söpöt ja katsovat kameraan.

  Hauskat on nuo appelsiinijäät. Miten olenkin unohtanut tuon jäädyttämisen tänä talvena.

  Kävin kaupungissa. On meillä eläkeläisillä kiireitä :) Sinä huollat perhettä ja minä hoidan tilitoimisto-asioita. Joku ihme ruuhka oli Treella, en meinanut saada autoa parkkiin ja sain vaan tunnin paikan, joten piti juosta melkein viimeiset asiat.

  Pääasia on kumminkin, että mies sai töitä, sekin on nykyän hyvä juttu. Vaikka onhan se vuorotyö hankalaa, kun aikataulut muiden perheenjäsenten kanssa menee erilailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se vielä oo varmistunut, mutta kun entinen pulju lopettaa niin se vaihto nyt on ainakin edessä. Ja muita kuin vuorotöitä ei ainakaan nyt oo tarjolla...

   Mutta joo, aina saa olla menossa. Kaipa se tulee sekin aika, että kaipais jotain menoja eikä niitä oo...

   Poista
 2. Kyllä koirien kelpaa! Tänään näin yhden kylillä tossut jalassa ja on se vaan aina jotenkin suloista kun eläimillä on vaatteet ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki näin saksanpaimenkoiran (!) jolla oli tossut ja mantteli sävy sävyyn. No, mustat. Mutta tyylikäs oli!

   Poista
 3. Kivat appelsiinijäädykkeet ;) Pitäisköhän munkin saada aikaiseksi vaikka lyhdyt.
  Töille peukku, vuoroista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaahan se olla tuossa iässä jo se työn saaminenkin hankalampaa. Kun ikä alkaa nelosella, se alkaa kumota kakkosella alkavien työkokemusvuosien positiivisen vaikutuksen.

   Mun viimeisimmästä lyhdystä tuli pannukakku, kun unohdin sen yöksi ulos... oli tarkoitus illalla tyhjentää vedet jään sisästä, mutta en sitten muistanu ja aamulla se oli umpijäässä.

   Poista
 4. Upeat jääkoristeet, toivottavasti kestävät, ettei lauha vie :) Mulle on niin tuttua tuo, et sanomiseni tyrmätään, hyvä, kun ehin suuni aukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä semmoseen väheksyntään kilahtaa, ja toiset on sit suu auki ku ne pitää sitä normaalina puheena, ihmettelee että mikä nyt tuli.

   Kyllä nuo viimeistään keväällä sulaa :) ja ilmat on ollu semmosia, etten ihmettelis vaikka sulais aiemminkin. Maanantaiksi ja tiistaiksi on ennusteessa neljä plusastetta... pitäs varmaan sit poltella tuliakin niissä jäälyhdyissä, nyt ne on ollu vaan tuolla pihalla siltään.

   Poista