Mitä tapahtui 25 päivässä

Mie sitten tykkään tästä siivotusta kuistista! ♥

Heräsin yöllä ennen yhtä, olin jonkin aikaa ihan niin virkee että olisin voinu nousta aamutoimiin. Kävin pihalla, räkättirastaat oli ainoat äänessä. Nukkuukohan ne ikinä? Ja täysikuuko mua valvotti? Voisin lyödä vaikka vetoa, että sillon ku se on 100% täysi neljän jälkeen iltapäivällä, se ei enää valvota vaan mua väsyttää ihan sikana.

Aamulla heräsin sit unesta, missä mulla oli kainalot kamalan kipeet ja sit niissä oli molemmissa syöpäkasvaimia. Kello ollut silloinkaan vielä edes seitsemää, mutta ei huvittanut enää nukkua.

Aamukävelylle sain itseni tuupattua, kun aurinko pilkisti ja sateen jälkeinen metsä houkutti. Koirat ei oikein arvostaneet märkää metsää, mutta voi, miten se tuoksui! Ja kaikkialla oli vaaleanvihreää uutta kasvua.
Omalla pihallakin tuoksui. Valkoinen syreeni kukkii kohta, violetti ei vielä. Kumma, onkohan ne aina kukkinu eri aikaan, ku musta tuntuu että samaan aikaan samanlajiset ois kukkinu? 

Kolmesta omenapuusta vain yhdessä on kukkia. Taaskaan ei tule niitä hyviä aikaisia omppuja, niitä ei ollu kyllä viime syksynäkään. Toisaalta ihan hyvä, ettei tuu paljoa omenoita, niin ei tarvi heittää pois.
Alla näkyy kevätpikkusydäntä


Krassissa on kirppoja, piti eilen myrkyttää mutta aattelin, kun on sadetta luvattu, että se sit kuitenkin huuhtoo myrkyt pois liian äkkiä. No, sade tulikin paljon ennustettua myöhemmin, kun kiersi tuolta vedenjakajan toiselta puolelta. Parinkymmenen kilsan päässä vettä kertyi yli 15 mm, kun täällä saldo oli alle 9 ja puoli. Hyvin olisin ehtiny myrkyttää. Nytkin pitäs pari tuntia sataa, mutta sadetutkassa ei näy lähimaillakaan sadealuetta. 

Purin riistakameran muistikortin, ja tällä kertaa ennen kuvien poistamista muistin ottaa talteen vertailukuvat siitä, miten on kuvassa näkyvä alue muuttunut 25 päivän aikana.
Rajasin isommasta kuvasta jollain lailla saman kohdan, kun välillä oli siirretty kameraa niin, että kuva ei ollu ihan sama. Huikea ero :) Ja oli siellä kamerassa oravan ja kissan lisäksi joku ihme tyyppi... yrittäny laittaa tukan aina eri lailla, ettei muka tunnistettais.
Puutarhakoppia käyny alvariinsa kaivelemassa. 

Tekis mieli käydä jossain puutarhamyymälässä ostamassa ruusupapu tai joku muu köynnöstävä kasvi varaston nurkalle, inhottaa vaan ajella kun autostahan on jarrupalat aivan loppu, kitinä ja kihnutus kuuluu koko ajan ajaessa. Oon puhunu miehelle siitä, että se pitäs hommata hoitoon - autojen korjaukset ja sen semmoset kuuluu meillä miehen hommiin - mutta se ei oo pitäny mun puheita minään. Ennenkuin tällä viikolla vaadin, että käydään kaupassa mun autolla. Hoksas sitten itsekin, että jotain tarttis ehkä tehdä. Ohjeisti mua käyttämään mahdollisimman vähän niitä jarruja, ja esitteli sitten, kuinka itse osaa vaihteilla jarruttaa, ja mua aina sellanen itsekehun sävytteinen neuvominen ärsyttää. Sanoin siihen, että mehän voidaan sit vaihtaa autoja, hän voisi ajella mun autolla jarruttamatta, kun sen niin hienosti osaa, ja minä joka en mitään osaa, ajaisin hänen autollaan, jolla voi jarruttaa. Ei käynyt, jostain syystä :D

Ja osaan toki jarruttaa vaihteilla, teen sitä paljon ihan muutenkin, jopa siinä määrin, että talvella meni käytön puutteessa jumiinkin. On vain tilanteita, missä se ei ole mahdollista, kuten isolta tieltä 80km/h rajoituksen alueelta kääntyminen lyhyen hidastuskaistan kautta, kun takana tulee autoja. Ja tietysti parkkeeraaminen. Mies sovelsi parkkeeraamiseen käsijarrua ja auton sammuttamista kesken liikkumisen, mutta sellanen panee hälypiippaukset soimaan ja hätävilkut päälle, ja minusta se on huonoa auton kohtelua. 


Kommentit

 1. Eikö se nyt olis helpompi ne jarrupalat vaihtaa?!?

  Mulla nää on onneks ulkoistettu, just nyt on Pösö huollossa kun ei menny katsastuksesta läpi. Ei mitään isompaa onneks, mutta pantava kuntoon...

  Ihna hurjan vihreäksi on heittäytynyt, tosi valaiseva tuo 25pv:n välein otettu kuva! Ja mikä lie hyypiö - aika lepposalta se kyllä näyttää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olis melkoinen aarre, jos kaiken tuon vuohenputkikasvuston keräis ja myis kaupan hintaan, 330€/kg!

   Huomenna mennään vaihtaan niitä paloja. Kannatti panna mies ajamaan niin heräs :)

   Poista
  2. No samaa sanoi kollega kun oli kitkenyt vuohenputkea oikein urakalla ;-)

   Mä innostuin puutarhahommiin (pieniin, kun on pieni puutarha...) sateesta huolimatta. Ihana kesäinen tuoksu ja tunnelma!

   Poista
  3. Hienoa! Mie pehmitän vielä miestä, jos pääsisin sen kyydillä puutarhamyymälään, että saisin muutaman samettiruusun uuden kukkapenkin reunalle ja sen pavun...

   Roskalle pannaan kovia hintoja. Vuolulihat ja rikkaruohot ihmisruokakaupassa, teurasjätteet eläinruokakaupassa. Kuivattu muikunpää on kalliimpaa kuin tuore ruijanpallas kalakaupassa!

   Poista
 2. Kauniin vihreältä näyttää! Omenapuun kukkien tuoksua kaipaan, täällä niitä puita on harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuoksuuhan ne ihan hyvälle. Kohta kukkii pihlaja sentään (ei niinkään hyvine tuoksuineen) ja sitä sorttiahan teilläkin riittää :)

   Poista
 3. Meilläkin kukkii aina valkoinen syreeni ensin, olen ajatellut, että se on eri lajia jotenkin. Mutta nyt eivät kuki kuin pari pientä, kaadettiin isot syreenit alas syksyllä kun niissä oli joku ruskea tauti.

  Omenapuiden kukinta on alkamassa, vielä ovat nupulla. Näyttää meilläkin siltä, että pari-kolme puuta kukkii kovin vähän. Hyvä niin, kymmenen kukkii hyvin... Kohta alkaa se huumaava tuoksu.

  Jarrut on aika oleelliset olla kunnossa, eikä mitään kepulikonsteja käyttää. Kolinoita ja meteliä kuntelen minäkin vielä viikon. Sitten toivottavasti on hiljaisempi auto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jarrut on tärkeät. Kolinat peittyy usein musiikilla, mutta tää rahina on jo sitä luokkaa, ettei enää desibelit tahdo riittää :D

   Poista
 4. Kaunis kuisti ja kaunista muutenkin sinulla siellä. Hauskat nuo kuvat tuosta ihme tyypistä! Hyvä että mies heräsi jarrupalojen vaihtoon. Mua kuohuttaa kovasti tuo, että näytetään tuollaisen tyylisiä asioita kuin 'miten vaihteilla jarrutetaan',siis tuohon tyyliin. Tottakai neuvot otan kiitollisena vastaan jos en jostain tiedä, on kiva oppia, mutta juuri tuon tyylinen....AAAAARRRRGGGGHHH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ärsyttää, mutta toisaalta alkaa jo tottua että semmonen se vaan on. Kiitoksen ja ihailun kipee. Kyllä mie sitä annan, jos on aihetta, mutta se kerjääminen joskus oikein yllyttää päinvastaiseen.

   Kyllä tämä piha on kesällä kaunis, jos ei kato vinossa olevaa varastoa ja jäterengaspinoja ja rankaläjiä sun muuta ryönää.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella