sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Aikamelekosta

Kyllähän me vain mentiin mattopesulle perjantaina. Ei ollu ketään muuta, ja kun koirat oli mukana, laitoin ne auton peräkoukkuun kiinni että saivat siinä katella. Kauhee uikutus oli koko ajan päällä, joten siirsin ne sitten siihen toiselle puolen pesupaikkaa. Pari kertaa kävin avaamassa ja sulkemassa hanaa siitä niiden ohi, ja kompuroin koirien naruihin, ennenkuin lopullisesti sitten lensin nurin kun sandaali tarttui naruun. Tuli ihan kiitettävät asfaltti-ihottumat polveen. Onneksi ehdin kaatuessa ajatella, että en ainakaan kädellä ota vastaan, ettei tule muuallekin osumaa, ja polvi jäi ainoaksi vaurioksi. En laita kuvaa, on sen verran ilkeän näköinen. 

Polvi paketissa tai ei, mutta Prideen lähdin kumminkin. Puoli tuntia ennen junallelähtöä huikkasin nukkuvalle miehelle, että oon lähdössä sinne, ja suureksi yllätyksekseni se lähti mukaan! Sitä ei todellakaan mitkään homojen ihmisoikeudet kiinnosta, mutta kuvauskohteena tietysti tuollainen spektaakkelimainen tapahtuma on ihan hieno. Ja Helsingissä nyt muutenkin on kuvattavaa.

Kuuma siellä tuli, kun ihmispaljoudessa ei juuri ilma liikkunut, vaikka ylempänä liput kyllä kovasti liehui. Hiki valui noroina selkärankaa pitkin housuihin. Erään osanottajan kanssa mietittiin, että pitäs olla selän alaosassa joku letkuviritys, jonka vetäis lahkeesta ulos ja siitä sitten "kondenssivedet" tipahtelis maahan. Mutta ihan hirmuisen paljon iloisia ihmisiä, hymyileviä kasvoja niin osanottajissa kuin katselijoissakin, ja saarnaajat sekä rukouksentarjoajat pysyi nahoissaan myös. Rauhanomaisesti tuotujen vaihtoehtojen olemassaolo on aina hyvä asia. 

 Värikkäät ilmapallotkin oli hauska lisä, mutta hirvitti katsoa, mitä tahtia niitä lenteli ilmaan. Sinne ne joutuu Tyynenmeren jätepyörteeseen, jossa jauhautuvat pieneksi, joutuvat meren elävien elimistöön ja sitä kautta myös ihmisten ruokana ihmisiin, mikäli elävät eivät ehdi kuolla myrkytykseen tai suolitukokseen sitä ennen.
Aurinkorasvasta huolimatta hieman kärähti nahka sieltä täältä, ja illalla iski migreenikin, varmaan liiasta auringossaolosta. Jalan haavakaan ei oikein tykännyt, sideharso oli tarttunut kiinni ja sitä piti liotella irti ennenkuin pääsi putsaamaan. Yllätyksekseni löysin rasvasiteen lääkekaapista, sellanen siihen olis pitäny alunalkaenkin laittaa. Nyt on.

Sisko soitti kun oltiin siellä Priden mekkalassa, ja vihasen olosena valitti, kun toinen lapsi vaan makaa kun on jalka kipee ja toinen solidaarisuudesta ei sit lähe myöskään mihinkään ku toinen pitäs sit jättää yksin. Ihan niinku se olis ollu joku valinta, että loukkaa jalkansa eikä pysty kävelemään. Eihän se nyt hittovie oo lapsen vika, että sillä on jalka kipee eivätkä edes kuvauttaneet sitä siellä vaikka lääkärikin oli asiasta maininnu, kun sitten viimein veivät näytille. Sanoivat että Suomessa sitten vasta kuvataan joskus. Kiukutteli mulle, että ei tästä lomasta tuu mitään, tää on ihan pilalla, laitetaan kyllä tytöt heti Kemistä junaan ja kotiin. No sehän meille passaa ja oli mielessä jo aiemmin, kun kävi ilmi että jalka on niin kipee ettei pääse käveleen. Mitähän ne oikein ajatteli?? Että ilkeyttään vaan makaa eikä kävele? Että joo, ei tuo nyt pysty käveleen, mutta mehän silti lomaillaan kun on lomalle tultu? Mie en siinä melussa alkanu asiasta väitteleen vaan sanoin että samaa mieltä ollaan tyttöjen kotiintulosta ja että kun tietävät, mihin junaan ne menee, kertovat, että saan ostettua mobiililipun niille. Tosin en saanu makuupaikkaa, kun niitä lippuja ei voi puhelimeen jostain syystä lähettää. Kyllä me tästä vielä siskon kanssa puhutaan, kunhan ovat Suomessa ja on parempi  hetki puhua.


15 kommenttia:

 1. Komeassa säässä oli kulkue, täälläkin oli pistävä helle. Viime yönä sitten tuli vettä (ja ukkosta) taivaan täydeltä.

  No pikkasen pitää kyllä ihmetellä, että miksi ei voisi tytön jalkaa kuvauttaa. Jos siinä on pienikin hiusmurtuma, niin pahenee koko ajan kun sille varaa. Kuvauksessa sen näkisi ja saisi tiedon ainakin. Eihän se tyttö rassu sillä halua kävellä kun sattuu. Mäh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin, että oli ukkoset menny yöllä taas siutti. Sanoin miehelle nukkumaan mennessäni, että ottaa töpselin tietsikasta irti, kun lopettaa, mutta eihän se kaljapäissään ollu muistanu, että ihan hyvä vain ettei ollu tänne tullu. Vettä kyllä saatiin, eikä se nyt sitten ihan heti kai lopukaan sen tulo :)

   Mie kans ihmettelen. Se, ettei ne heti sitä vieny, oli vielä ymmärrettävää, kun usein ne paranee nopeesti, mutta ettei sittenkään vieneet, kun lääkärissä käyttivät, kun olis pitäny ajaa takaisinpäin!! Sellaselle paikkakunnalle, missä on rtg. Eihän sitä nyt viitsitä takaisinpäin lähtee, kun kerran lomareissulla ollaan. Tulivat takaisinpäin kyllä sitten kotimatkalla. Mutta huomenna soittelen sit aamusta terveykeskukseen, vaikkakin jonkun muun puhelimella kuin omallani. Niin hirveä episodi oli sen edellisen soittamisenkin kanssa.

   Poista
 2. Ai että, sinne Prideen ois ollut ihana päästä, mutta meillä ei mitään mahiksia, Koska Täällä On Potilas Kylässä. Kohta palaa pinna veljeltäänkin (siis mun mieheltä), joka just aamulla sanoi mulle, että parin päivän päästä on tultava joku muu ratkaisu.Siis potilas itse on tosi kiva, kiltti ja kiitollinen, mutta kun meillä ei ole omaa elämää nyt ollenkaan... Sori tämä valitus.

  Toivottavasti saatte tyttönne pian omaan kotiin ja sitä myöten sitten tietysti hoitoonkin. Eihän tommonen todellakaan sovi; ihmettelen siskosi käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenaamulla pitäs olla täällä. Päivä meneekin sitten varmaan jonotellessa terveydenhuollossa...

   Onneksi teidän potilas on sentään kiltti <3

   Poista
 3. Voi sä taas päästi Prideen. Hyvä että joku pitää lippua korkealla (noin kuvannollisesti)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää oli mun eka kerta, mutta toivottavasti ei jää viimeiseksi! Viime kesänähän oli se tyhjästä polkaistu yksityinen pienimuotoinen "mielenosoitus".

   Poista
  2. Ei ku niinhän se olikin! Ja te menitte matonpesuun yhdessä ;-) hih!

   Poista
  3. Juu :) ei se kauhean romanttista ollut (onneksi teloin itseni sentään vasta loppuvaiheessa) mutta hyödyllistä!

   Poista
  4. Joko sä kohta saat lapset kotiin?

   (Kauheaa tuo siskon käytös!)

   Poista
 4. En viitti omassa blogissa julkisesti kertoo ihan tarkkaan mitä on tapahtunut, paljon kaikenlaista tässä viimosen 3½ kk aikana. Mutta laita mulle s.postia miutsi3@gmail.com niin laitan yhden linkin...

  VastaaPoista
 5. Toi kondenssivesiviritys olisi kyllä mullkin töissä hyvä :-D

  Voi että, toivottavasti tyttären jalka nyt saadaan kuntoon, kunhan nyt kotiin sieltä pääsevät. Siskon sakki ajattelee nyt kyllä jotenskin jännästi, ei ymmärrä.

  Pride olis ollu hieno juttu nähdä ja olla!

  VastaaPoista
 6. Mie oon töissä muinoin käyttäny käsipyyhepaperinivaskaa housunvyötärön alla pyydystämässä hikipisaroita...

  Pride oli upea kokemus kyllä!

  VastaaPoista
 7. Voi missä sä luuraat? Onko kaikki hyvin?
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei menny kaikki ihan niinku piti, mutta nyt on tyttö kotona ja rapsaan jahka jaksan :)
   Kiitos ajatuksesta!

   Poista